گارانتی به دادم برس
موضوع گارانتی و خدمات پس از فروش در زمان خرید هر محصولی برای خریدار مهم است. از گوشی و تبلت گرفته تا تلویزیون و هر وسیلهی دیگری که قرار است پول زیادی برای آن بپردازیم. در کشور ما هم جنس بدون گارانتی یا قاچاق مثل نقل و نبات پیدا میشود و با چند ساعت قدم زدن در بازار با انواع او اقسام کالاها روبهرو میشوید که با قیمتهایی به مراتب پایینتر از محصولاتی که ضمانت دارند، بفروش میرسند. شاید خیلی از ما هم به همین دلیل این کالاها را میخریم. قبل از این کار با خودمان فکر میکنیم که خدمات پس از فروش در ایران معنایی ندارد. به طور مثال وقتی یک گوشی هوشمند برای خودتان میخرید، روی کارت گارانتی آن هزار جور بند و تبصره وجود دارد که شرایط گارانتی را از بین میبرد. در واقع هر اتفاقی که خواسته یا ناخواسته باعث میشود که دستگاه شما آسیب ببیند و دیگر کار نکند، جزو مواردی است که شامل ضمانت نمیشود.
اینجاست که با خودتان فکر میکنید، برای چه باید هم پول بیشتر پرداخت کنم و هم خدمات مناسبی دریافت نکنم؟ یعنی وقتی یک محصول گارانتیدار میخریم و زمانی که خراب شد باید آنرا با هزینهی شخصیمان تعمیر کنیم، چرا همان محصول را بدون گارانتی و با قیمت ارزانتر نخریم؟ البته خود من از آنجایی که برای خرید کالایی مثل موبایل و تبلت باید پول زیادی پرداخت کنم، ترجیح میدهم دستگاه مورد نظرم را با گارانتی بخرم تا هر وقت که خراب شد، جایی باشد که بتوانم به آن مراجعه کنم و کلی داد و بیداد راه بیاندازم! اما اگر خدای ناکرده دستگاهمان خراب شد، ماجرای تازهای شروع میشود.
اول باید بگردیم دنبال مرکز خدمات پس از فروش. بعد اگر خیلی خوشانس باشیم، به نزدیکترین مرکز میرویم. تازه باید کلی راز و نیاز کنیم که مشکل پیش آمده برای کالا شامل گارانتی بشود. پس از کلی توضیح دربارهی دلیل خرابی، موفق میشوید که از شرایط گارانتی استفاده کنید. در ابتدا فکر میکنید که کالای شما حداکثر تا دو روز آینده آماده میشود؛ اما وقتی به شما گفته میشود که دو هفته باید منتظر بمانید، نمیدانید باید چه کار کنید. کاری که میتوانستید در بازار آزاد در یک روز یا نهایتا دو روز انجام بدهید، دو هفته زمان میبرد. اگر دستگاهی که به گارانتی داده باشید موبایل باشد هم عملا در این مدت باید از یک گوشی خیلی ساده استفاده کنید.
این اتفاقی بود که برای من افتاد. گوشی من بدون هیچ دلیلی خاموش شد و با مراجعه به گارانتی و پس کلی چانهزنی، موفق شدم که از خدمات شرکتی که گوشی را گارانتی کرده بود استفاده کنم. برای من که اکثر اوقات فراغتم را با گوشی سپری میکنم و حتی بسیاری از خبرهای روز را در فیسبوک و توییتر دنبال میکنم نداشتن گوشی یک عذاب بزرگ است.
اول به خودتان میگویید که دو هفته هم زمان زیادی نیست و بالاخره به شکلی این مدت را سپری میکنید؛ اما پس از صحبت با پشتیبانی متوجه میشوید که منظور از دو هفته، ۱۴ روز کاری بوده است. یعنی روزهای تعطیل حساب نمیشوند. پس از اینکه ۱۴ روز را با کلی بدبختی سپری میکنید، دوباره به با خدمات پس از فروش تماس میگیرید و به شما میگویند که قطعهی مورد نظر هنوز به دست آقای تعمیرکار نرسیده و باید باز هم منتظر بمانید. در این مدت هم شرکت گارانتی کننده با کلی منت که گوشی مشکلدار ما را بدون دریافت هزینه تعمیر میکند، هیچ واکنش دیگری به این موضوع نشان نمیدهد و کاری هم ندارد که شما این مدت را چه شکلی سپری میکنید.
اینجاست که با خودم فکر میکنم که خریدن این محصول با گارانتی ارزش این همه معطلی و اعصاب خورد کنی را داشت؟ کاری که میشد خیلی زودتر اما با پرداخت هزینه انجام شود، چرا آینقدر طول میکشد؟ مگر آن تعمیرکاری که داخل پاساژهای مختلف گوشی مردم را تعمیر میکند از کجا لوازم پیدا میکند که شرکت گارانتی با کلی ادعا در این کار ناتوان است؟
البته باید بگویم که من همیشه محصول با گارانتی خریدهام که نه تنها نقشی در اقتصاد کشور داشته باشم، بلکه بتوانم از خدمات آنها استفاده کنم. تمام این گفتهها هم برای انتقاد و شکایتی بود نسبت به نوع ارایه خدماتی که این شرکتها به مشتری میدهند. شرکتهایی که نوع خدمات خودشان را لطف به مشتری میدانند تا یک وظیفه.
تنها دلیلی که وسیله با گارانتی نمیگیرم همین وضع پشتیبانی شونه یادمه ۵ سال پیش یه گوشی سامسونگ جاوا گرفتم مشکل بلوتوث پیدا کرد فرستادنش گارانتی ولی این مهمه ولیپول تعمیر هم گرفتن نو بره والا
آخ آخ
خدمات گفتید و کردید کبابم
به نظرم،تمام شرکت هایی که خدمات پس از فروش ارائه می دهند باید در سیاست و سیستم کاری خود تجدید نظری انجام دهند چرا که دیگر دوره ی اینجور مدیریت ها سرآمده و به نظرم بی دلیل نیست که اکثر شرکت ها زیان ده هستند و یکی پس از دیگری بسته می شوند.
یک شرکت زمانی که ازپس یک کار ساده برنیاید نباید انتظاری جز بسته شدن آن شرکت داشت.
برای مثال چند روز پیش از سایت شرکت معتبر وارد کننده کولرم که اسم نخواهم برد شماره تماسی گرفتم و برای درخواست سرویس کولرم تماس گرفتم.گفتند با این شماره تماس بگیرید و بعد از تماس یک خانمی پاسخ دادن بعد وصل کردن به یک نفر دیگر حالا من برای همه ی این افراد تمام مشکل ام و بیان کردم هر دفعه و نتیجه این بود که به یک نفر دیگر وصل می کردند و بعد از حدود ۷ تماس توانستم با سرویس کار شهرم تماس بگیرم.
جناب آقای نوردوست
ماجرا بسیار کلی تر این حرف هاست و آن اینکه در ایران ، در وهله ی اول خودِ گارانتی کننده اعتقادی به گارانتی خودش ندارد که باعث عدم اعتماد می شود. حالا شما هربار کالای با گارانتی می خرید، پولتان را در جیب کسانی میریزید که برای خدمات پس از فروش، ارزشی قائل نیستند.
از خودرو بگیرید تا لوازم خانه و موبایل و …
و یقیناً تجربه یک خریدار اروپایی یا آمریکایی از گارانتی، با تجربه ی من و شما متفاوت است… بسیار متفاوت
و برای همین ترجیح همیشگی من خرید بدون گارانتی اما با دقت است و تا کنون هم ضرر نکرده ام
حداقل تا زمانی که مفهوم گارانتی برای عرضه کننده روشن نباشد خرید با گارانتی را حرام کردن پول می دانم
گارانتی توی ایران هییییچ معنایی نداره
همین شما که انقد برند هواوی رو تبلیغ میکنین و واسش جیغ و هورا میکشین…ازتون ی موبایل هواوی با گارانتی ارکان ارتباطات خریدم
بعد از مدتی یهویی شارژ نشد…
اولش رفتم سایت شرکت گارانتی کننده واسه نمایندگی شهرم
آدرس رو برداشتم و مراجعه کردم…با تعجب !!! اون آدرس کاملا منتقل شده بود و از کاسب های محل آدرس جدید گرفتم
به محل جدید که رفتم اول گوشی رو پذیرش نمیگرد…میگفت گوشی ضربه خورده و از گارانتی خارج…
با کلی بحث به صورت مشروط پذیرش شد(حتی توی رسید قید شد!!!!)
چند روز گذشت…هیچ خبری نشد…تو این مدت هم هرچی با شماره روی رسید تماس گرفتم جواب ندادن..
زنک زدم به تهران برای رسیدگی…وقتی به امور شهرستان وصل شدم با شگفتی فراوان گفتن ما نمایندگیمون جای دیگس و اون شرکتی که گوشی رو تحویل گرفته اصلا زیر مجموعه ما نیس!!!!!!!!!!!!!
خلاصه گیج گیج بودم….
فرداش داشتم میرفتم اون شرکته واسه پیگیری که توی راه باهام تماس گرفتن : فردا موبایلتون حاضره
و جالبتر اینکه وقتی مراجعه کردم گفتن “بورد” موبایل سوخته(کیفیت موج میزد توش آخه)
تعمیرش کرده بودن بدون هیچ هزینه ای…
منم فرار رو بر قرار ترجیح دادم , قبل ازین که پشیمون بشن!!!
متاسفانه ب جرأت میشه گفت گارانتی در ایران دروغی بیش نیست و همه شرکتهای گارانتی هیچ خدماتی ب خریداران محصولات ارائه نمی کنند و نظارتی هم وجود نداره !
من سه چهار تا دسگاه رو هر کدوم ۱ سال استفاده کردم از گارانتی هم کمک نگرفتم(یعنی تا الان خراب نکردم دستگاه رو)
تهش بخواهیم حساب کنیم
اعصاب خوردی + نداشتن جایگزین + معلوم نبودن تعمیر در حد کیفیت مورد انتظار + پول اولیه بعضی مواقع خیلی زیاد = نخریدن با گارانتی
البته
بسیاری از شرکتهای خوب و پرسرعت هم وجوددارند . برای تست میتونید زنگ بزنید و یک ایراد مطرح کنید و منتظر عکس العمل فرد باشید . همچنین با جستجو در سایت ها ببینید شرکت گارانتی کننده چقدر خوب کار انجام میدهد
بنده در زمینه لپ تاپ و رایانه شخصی موارد خوبی سراغ دارم ولی در زمینه گوشی موبایل کلا به گارانتی اعتقادی ندارم .
چند سال قبل ( حدود سال ۸۷-۸۸) گوشی ال جی با گارانتی شرکت بسیار معروف و خوشنام که گارانتی سونی اریکسون و موتورولا را هم بعهده داشت را خریدم. دقیقا ۲ هفته بعد از خرید مشکل پنل تاچ پیدا کرد و گارانتی به بهانه ی واهی نبود قطعه و وعده سرخرمن نزدیک ۹ ماه من را معطل کرد و سر دواند تا پنل آن از بقول خودشان کره بیاید. در حالیکه در آن ۹ ماه قیمت گوشی من تقریبا به نصف رسیده بود. بمحض تحویل گوشی را که حالا تعمیری محسوب میشد به قیمت ناچیزی به مغازه دار فروختم و اعصاب خودم را راحت کردم/.
من بدون گارانتی را ترجیح می دم.ممکنه خراب نشه، اگر هم شد خرج می کنیم. یکسال که چیزی نیست.
ممنون از شما اقای نوردوست واقعا مقاله ی خوبی بود
ممنون از شما اقای نوردوست واقعا مقاله ی خوبی بود
اقای نوردوست حرف دل ما رو زدی