داستان کرمهایی که پس از ۴۲ هزار سال دوباره زنده شدند
![کرم های یخ زده](https://www.digikala.com/mag/wp-content/uploads/2018/07/siberian.jpg)
دانشمندان روسی کرمهای کوچکی را که از 42 هزار سال پیش منجمد شده بودند، دوباره زنده کردند. این نمونه کرمهای کروی در منطقه یوکوتای سیبری منجمد شده بودند و پس از این که در آزمایشگاه به آرامی از حالت انجماد خارج شدند شروع به حرکت کردن و غذا خوردن کردند.
این کرمها قدیمیترین موجودات زنده کره زمین به شمار میروند.
این کرمهای لولهای بیش از 40 هزار سال به صورت منجمد باقی مانده بودند و اکنون که دوباره زنده شدهاند قدیمیترین موجودات زنده کره زمین به شمار میروند. البته این کرمها نمرده بودند بلکه در اثر یخ زدگی سریع در حالت سرمازیستی (Cryonics) قرار گرفته بودند.
کرمهای لولهای گونه بسیار متنوعی از خانواده کرمها هستند. طول این کرمها کمتر از 1 میلیمتر است و معمولا یک مایل در زیر سطح زمین زندگی میکنند. محققان بیش از 300 نمونه از این کرمهای یخزده را تجزیه و تحلیل کردند و دو نمونه را که وضعیت بهتری داشتند از میان آنها انتخاب کردند. یکی از این کرمها در سال 2015 و در نزدیکی رودخانه آلاژیا کشف شد که حدود 41،700 سال سن دارد. سن این کرمها بر اساس نیمعمر اتم کربن استاندارد محاسبه شده است. کرم دیگر در سال 2002 در یک حفره در نزدیکی رودخانه کولیما یافت شد. این نمونهها از عمق حدود 30 متری زیر زمین استخراج شده بودند. محققان معتقدند هر دوی این کرمها ماده هستند.
احیای موجودات باستانی چیز جدیدی نیست. در سال 2000، دانشمندان باکتریهای باسیلوس را که درون کریستالهای نمک 250 میلیون ساله پنهان شده بودند، بیرون کشیدند و موفق شدند آنها را به زندگی بازگردانند. چیزی که در تحقیق اخیر قابل توجه است، احیای یک موجود چندسلولی پس از هزاران سال است.
این اتفاق نادر برای دانشمندان سرمازیستشناسی بسیار قابل توجه است. سرمازیستشناسی مطالعه موجودات زنده در دماهای بسیار پایین است. این دانشمندان معتقدند نتایج تحقیق روی این کرمها نشان دهنده توانایی موجودات چند سلولی برای زنده ماندن در طول مدت (ده ها هزار سال) در شرایط غیرطبیعی است و براساس این نتایج امیدهای بیشتری برای یافتن حیات فرازمینی به وجود آمده است.
منبع: Foxnews