فضاپیمای چین در آنسوی ناپیدای ماه فرود می آید
![](https://www.digikala.com/mag/wp-content/uploads/2015/09/China-f.jpg)
سازمان فضایی چین در ادامهی برنامههای بلندپروازانهی خود، تصمیم گرفته که برای اولین بار در تاریخ، یک کاوشگر را در آنسوی ناپیدای ماه فرود بیاورد.
کشور چین از برنامههای خود برای فرستادن کاوشگری به طرف تاریک ماه خبر داده است.
«زو یونگلیاو» از دانشگاه علوم چین به شبکهی ملی این کشور گفته است که برنامهی فرستادن کاوشگری به ماه، تا قبل از سال 2020 عملی خواهد شد.
زو گفته است که هدف اصلی ماموریت، مطالعهی وضعیت جغرفیایی طرف ناپیدای ماه، یا همان طرف تاریک ماه است. او همچنین به این موضوع اشاره کرد که ممکن است یک تلسکوپ رادیویی را هم برای استفادهی اخترشناسان در ماه قرار دهند. امواج رادیویی که از زمین ساطع میشوند، نمیتوانند به آنسوی ناپیدای ماه برسند و بنابراین آنجا مکانی خیلی خوب برای نصب یک تلسکوپ رادیویی است.
ماه نسبت به زمین در قفل مداری قرار دارد. بدین معنی که سرعت چرخش آن به دور خودش، با سرعت چرخش آن به دور زمین مساوی است و بنابراین ما از زمین همیشه فقط میتوانیم یک سوی ماه را مشاهده کنیم. سوی ناپیدای ماه هنوز تا حد زیادی برای ما ناشناخته است.
ماموریت بعدی چین روی ماه برای سال 2017 برنامهریزی شده است. این کشور میخواهد در این ماموریت، یک سفینهی بدون سرنشین را روی ماه فرود بیاورد و نمونههایی از ماه جمعآوری کند. اگر چین در ماموریتاش موفق شود، پس از ایالات متحده و شوروی به سومین کشوری تبدیل میشود که دست به چنین کاری زده است.
برنامهی اکتشاف ماه چین، با الهام از یکی الهههای چین، «چانگ-ای» نامگذاری شده است. چین در راه تحقق این برنامه، دو مدارگرد را به ماه فرستاده است. این کشور در سال 2013 هم یک روبات را در ماه فرود آورد.
کشور چین که در سال 2003 اولین فضانورد خود را به فضا فرستاد، همچنین گفته است که برنامههایی برای فرستادن انسان به ماه دارد.
منبع: The Guardian