چراغهای LED به حشرات آسیب میرسانند
چراغهای LED یا همان دیودهای نوری، اغلب به هنگام روشن بودن در شب، پروانهها یا حشرات دیگر را به سمت خود جذب میکنند. در نتیجه کنار LEDها به منطقهی مناسبی برای حیواناتی که شبها شکار میکنند تبدیل میشود. با این حال، تحقیقات جدیدی نشان داده است که جمع شدن حشرات به دور چراغها، تنها خطری نیست که نور برای آنها ایجاد میکند.
محققان اخیرا کشف کردهاند که LED با ساطع کردن طول موج خاصی، حشرات را طعمهی حیوانات بزرگـتر میکند
بسیاری از مناطق و شهرهای مختلف دنیا در حال تعویض چراغهای خیابان از لامپهای گازی پرمصرف به LEDها هستند تا در هزینههایشان صرفهجویی کنند.
محققان اخیرا چهار شب را در شهر «بریستول» انگلستان گذراندند و در این مدت، یک لامپ خیابانی مصنوعی مثل لامپهای LED جدید برای خود ساختند. آنها تعداد زیادی چراغ LED را در یک محفظه مثل چراغها قرار دادند و آنها را روی یک نگهدارندهی چهارمتری، دور از چراغهای دیگر خیابان در منطقهای روشن کردند.
سپس با استفاده از بلندگوهایی، صدای هشدار غذا خوردن خفاش جنگلی معمولی یا Nyctalus noctula (که تصویرش در پایین است) را پخش کردند. این خفاش از پروانهها یا سوسکها تغذیه میکند.
محققان سپس مشاهده کردند که تنها ۲۴ درصد پروانههایی که در زیر نور LED بودند پس از شنیدن این صدا احساس خطر کرده و فرار کردند. در حالی که خاموش کردن چراغ LED این رقم را به ۶۰ درصد میرساند.
فعلا نتایجی مشخص از این مشاهدات ارایه نشده است، اما محققان معتقدند که LEDها طول موج خاصی را از خود ساطع میکنند. برخی از پروانهها و حشرات هم در نور روز بهصورت ژنتیکی هشداری دربارهی خطرات خفاشها دریافت نمیکنند. این احتمال وجود دارد که حشرات نور LEDها را مثل روز میبینند.
چنین تغییراتی، میتواند در طولانی مدت باعث کم شدن جمعیت حشرات شود که در ادامه باعث میشود تا خفاشها منبع غذای کمتری داشته باشند.
در حالی که برخی از این حشرات برای کشاورزان و محصولاتشان دردسر ایجاد میکنند، اما کم شدن نوعی از آنها میتواند باعث نابود شدن برخی از انواع گیاهی شوند.
با این حال، حشراتی که نمیتوانند صدای فراصوت خفاشها را به عنوان هشدار تشخیص دهند، با تعویض چراغها به LED هم زنده وضعیت زندهماندنشان تفاوتی نخواهد کرد.
منبع: Science Mag