هواپیماها چگونه پرواز میکنند؟ [ویدیوهای آموزشی]
زمانی که برادران رایت برای اولین بار میخواستن هواپیمای خودشان را به پرواز در آورند، خیلیها باور نمیکردند که جسمی به این بزرگی و سنگینی بتواند پرواز کند. تصویر مردم این بود که نهایتا وسایلی مثل بالون که با گاز سبکتر از هوا پر میشوند توانایی پرواز دارند. ولی طرز کار هواپیما و ایرودینامیک آن خیلی جالب است. پیشنهاد میکنیم ویدیوی بالا را حتما ببینید یا آن را از این لینک دانلود کنید.
با سلام و عرض ادب؛ و با تشکر از سعی در تبیین محتوا و مطالب علمی مفید و پرکاربردی که در وبلاگتون (وبسایت) ارائه میدهید.
اینجانب احتراماً پس از مشاهده ویدوی ضمیمه شده در خصوص چگونگی پرواز کردنِ یک هواپیما عارض هستم که اطلاعات داده شده توجیه علمی درستی “نداشت”.
از آنجایی که انحنا دار طراحی شدن بالهای هواپیما به منظور بالا بردن سرعت هوای بالای بال نسبت به قسمت پائین یا زیرین آن است که این پدیده هم طبق توجیه اصل برنولی (دانشمند و مهندس سوئیسی) هر چقدر سرعت یک سیال در نقطهای زیاد باشد فشار هوا در آن نقطه کمتر خواهد بود، فلذا در قسمت روئین بالهای هواپیما با توجه به طراحی منحصربفردشون سرعت سیال (هوا) بیشتر میشود و درنتیجه فشار کمتر شده و در پی آن، فشار در قسمت زیرین به فشار قسمت روئین چربیده و موجب ارتفاع گرفتن (پرواز) هواپیما میشود.
حالا نیروی جلوبر هم منطق خاص خودش رو دارد ولی تولید نیرو (نیروی پیشران) در جهت طولی (افقی) هواپیما اتفاق میفتد و باعث حرکت رو به جلو میشود.
و حالت فرمان پذیری و جهت گرفتن هواپیما هم توسط باله (بال عمودی قسمت ته یا دم هواپیما) مخصوص اتفاق میفتد.
خیلی خلاصه و مفید.. خسته نباشید عزیزان
ممنون فوق العاده بود. همیشه برام سوال بود
اما یک سوال این هوا پیما های جدید که پروانه آنها داخل موتور هست یعنی پشت موتور بسته هست و مثل هواکش بازنیست که هوارو بده بیرون چطوری هوا رو به سمت بال ها هدایت میکنند؟
سلام خدمت شما دوست عزیز
پشت موتور بازه ! محاله باز نباشه
موتوری ک شما مد نظرتون هست موتورهای جت هستن که پروانه ها به چندین بخش، برای کشیدن هوا و جهت دادنش و همچنین برای فشرده سازی هوا برای احتراق بهتر ، در داخل جای داده شده اند
حالت مخروطی پشت موتور هم برای جلوگیری از سرو صدای زیاد و سرعت بخشیدن به گازهای خروجی این چنین طراحی شده
کاملا درست و مفید
البته طبق همون قانون برنولی سرعت و فشار رابطه ی عکس دارند
زمانی که سطح بالایی بال به علت منحنی بودن بیشتر سرعت هوا بیشتر میشه ، فشار کمتر
سطح زیرین بال که صاف تر هست و فشار بیشتر باعث ایجاد نیروی Lift میشه
خسته نباشید
واقعا جالب بود ممنون از این مجله خوبتون من هر روز ۲ ساعت حتما با سایت شما اطلاعات عمومی م رو بالا می برم خدا اجرتون بده