همهی آنچه در مورد اندروید نوقا میدانیم
همانطور که میدانید سرانجام گوگل چند روز پیش نام نهایی نسخهی بعدی سیستمعامل محبوب موبایل خود را که تا پیشازاین تنها با نام اندروید N خوانده میشد اعلام کرد. اندروید بعدی رسما «نوقا» (Nougat) نام خواهد داشت و بهاحتمالزیاد با عدد ۷ شناخته خواهد شد. البته نام این نسخه از اندروید تا آن اندازه که از سوی کاربران ایرانی در شبکههای اجتماعی موجب سروصدا شد به شیرینی سنتی نوقای تبریز ارتباط ندارد. تلفظ اصلی این کلمه در لهجههای مختلف زبان انگلیسی «نوگا» یا «نوگت» است، ولی ما نیز با توجه به پذیرفته شدن نام «نوقا» از سوی کاربران ایرانی آن را با همین نام خواهیم خواند. تعیین شدن نام رسمی اندروید N احتمالا نشانهای است از این که به زمان انتشار نسخهی نهایی آن نزدیک میشویم. البته گوگل هنوز زمان دقیقی را برای انتشار اندروید نوقا اعلام نکرده و احتمالا باید چند ماه دیگر هم برای رسیدن آن صبر کنیم. البته با توجه به اینکه نسخهی بتای اندروید جدید مدت نسبتا زیادی است که منتشر شده همینالان میتوانیم بیشتر قابلیتهای جدیدی را که به آن اضافه خواهد شد با هم بررسی کنیم. با دیجیکالا مگ همراه باشید.
تقسیم صفحهنمایش و تصویر در تصویر
امکان تقسیم صفحهنمایش (Split-Screen) بین دو اپلیکیشن و استفادهی همزمان از آنها برای بسیاری از کاربران اندروید چیزی چندان جدیدی نیست. بسیاری از تولیدکنندگان پیش از اقدام گوگل این قابلیت را به گجتهای اندرویدی خود افزوده بودهاند. ولی حال که سرانجام گوگل خودش پشتیبانی از این قابلیت را به اندروید افزوده میتوانیم امیدوار باشیم که امکان استفاده از اپلیکیشنهای بیشتری (یا حتی شاید تمام اپلیکیشنها) در این حالت وجود داشته باشد و تجربهی بهتری در این زمینه برای کاربران فراهم شود. قابلیت دیگری که گوگل آن را با استفاده از یک اپلیکیشن پخش ویدیو نشان داد، تصویر در تصویر (Picture in Picture) نام دارد. این قابلیت در اصل اجازه میدهد یک اپلیکیشن در پنجرهای کوچکتر روی اپلیکیشنی دیگر یا رابط کاربری دستگاه شناور باشد.
منوی تنظیمات جدید در اندروید نوقا
از دیگر تغییرات اندروید نوقا میتوان به طراحی جدید منوی تنظیمات اشاره کرد. تغییرات ظریف زیادی در منوی تنظیمات داده شده تا اطلاعات مرتبط سریعتر در اختیار کاربر قرار بگیرد. در منوی تنظیمات جدید دیگر نیاز نخواهد بود برای دستیابی به اطلاعات بیشتر وارد زیرمنوها شوید؛ چراکه تمام گزینههای صفحهی اصلی دارای زیرنویسهایی با اطلاعات مرتبط هستند. همچنین یک منوی کشویی، که به دلیل آیکن سه خطی به منوی همبرگری معروف شده، کمک میکند در صورت نیاز بهسرعت به هر بخش دیگری از منوی تنظیمات بروید.
حالت شبانه
گوگل حالت شبانه (Night Mode) با تم رنگهای تیره را ابتدا در نسخههای بتای اندروید مارشمالو معرفی کرد ولی در نهایت تصمیم گرفت هنگام عرضهی نسخهی نهایی آن را حذف کند. ظاهرا گوگل امسال در تصمیم خود بازنگری کرده و قصد دارد حالت شبانه را در اندروید نوقا اضافه کند. در نسخهی بتای اندروید مارشمالو این قابلیت در منوی تنظیمات دولوپرها قرار داشت. با توجه به اینکه در نسخهی بتای اندروید نوقا قابلیت حالت شبانه به منوی اصلی تنظیمات رنگ و ظاهر رابط کاربری منتقل شده، احتمال راه یافتن آن به نسخهی نهایی محتملتر از قبل به نظر میرسد. حتی گزینهای در نظر گرفته شده که اجازه میدهد با فرارسیدن زمان غروب خورشید رابط کاربری بهصورت خودکار به حالت شبانه تغییر وضعیت دهد.
طراحی جدید بخش تنظیمات سریع
در طراحی جدیدی بخش تنظیمات سریع اندروید نوقا دیگر نیاز نیست برای دسترسی به تنظیماتی نظیر Wi-Fi، بلوتوث یا موبایل دیتا نوار نوتیفیکیشن را حتما دوبار پایین بکشید؛ با پایین آوردن نوار نوتیفیکیشنها ردیفی باریک از آیکنهای تنظیمات را خواهید دید.
رابط کاربری جدید اپ سوییچر
یکی از تغییرات جالب اندروید نوقا به بخش اپ سوییچر مربوط میشود که در آن میتوانید فهرستی از آخرین اپلیکیشنهای استفادهشده را ببینید و از اپلیکیشنی به اپلیکیشن دیگر بروید. در اندروید نوقا کارتهای به نمایش درآمده در این بخش بسیار بزرگتر شدهاند و اجازه میدهند بخش بیشتری از رابط کاربری اپلیکیشنها را ببینید. البته این موضوع باعث میشود که برای رسیدن به اپلیکیشنهای دیگر نیاز به اسکرول کردن بیشتری هم داشته باشید.
استفاده از Doze هنگام خاموش شدن صفحهنمایش
گوگل قابلیت Doze را که برای صرفهجویی در مصرف باتری طراحی شده اولین بار در اندروید مارشمالو معرفی کرد. البته در اندروید مارشمالو این قابلیت تنها زمانی فعال میشود که گوشی به معنی واقعی برای مدتی بلااستفاده مانده باشد؛ یعنی بدون حرکت با صفحهنمایش خاموش گوشهای قرار داده شده باشد. ولی در اندروید نوقا گوگل قابلیت Doze را به شکلی فعالتر به کار گرفته است. حال حتی زمانی که گوشی را در جیب خود گذاشته باشید قابلیت Doze میتواند فعال شده و مصرف باتری گوشی را کمتر کند.
پروژهی Svelte
گوگل علاوه بر پیشرفتهتر کردن حالت Doze به کار بر روی پروژهای به نام «سولت» (Svelte) هم ادامه میدهد. هدف این پروژه این است که اندروید را در تخصیص حافظه از قبل بهینهتر کند. با اضافه شدن پروژهی Svelte به اندروید نوقا این نسخه میتواند روی طیف گستردهتری از گجتها به شکلی روان اجرا شود. همچنین بهینه شدن پروسههای پسزمینه، مصرف منابع را در اندروید نوقا کمتر کرده و میزان صرفهجویی در باتری را باز هم بالاتر خواهد برد.
بهینهسازی استفاده از داده (Data Saver)
استفاده از دیتا در پسزمینه گاهی میتواند برای افرادی که حجم محدودی از اینترنت ماهیانه روی سیمکارت خود دارند مشکلساز باشد. گوگل قابلیت بهینهسازی استفاده از داده یا Data Saver را در اندروید مارشمالو به کار برده بود ولی عملکرد آن در این نسخه از اندروید چندان چشمگیر نیست. در اندروید نوقا این قابلیت به یک گزینهی مجزا در اپلیکیشن تنظیمات اندروید تبدیل شده که با فعال کردن آن میتوانید میزان حجم دادهی مصرفی گوشی را کمتر کنید.
اطلاعات اضطراری
امیدواریم که هیچگاه حادثهای برای شما همراهان دیجیکالا مگ رخ ندهد ولی درهرحال در دسترس بودن اطلاعات پزشکی افراد برای مواقعی که به هر دلیل نیاز به خدمات اورژانسی پزشکی داشته باشند کار عاقلانهای است. گوگل فکر این موقعیت را کرده و در اندروید نوقا اجازه میدهد اطلاعات ضروری پزشکی از جمله گروه خونی، بیماریهای خاص، حساسیتهای دارویی یا مواردی نظیر این را هنگام راهاندازی گوشی یا بعدها از طریق منوی تنظیمات وارد کنید. شخصی که در صحنهی حادثه حضور یافته قادر خواهد بود از طریق دکمهای که روی لاکاسکرین گوشی دیده میشود به این اطلاعات اضطراری دسترسی پیدا کند.
قابلیتهای جدید اپلیکیشن مدیریت فایل
درست است که گوگل سرانجام در اندروید مارشمالو اپلیکیشن فوقالعاده ضروری مدیریت فایل را اضافه کرد ولی بسیاری از قابلیتهای مهم آن نظیر امکان جابجا کردن فایل یا تغییر دادن نام پوشهها و فایلها را فراموش کرده بود. ظاهرا گوگل متوجه این نواقص شده و آنها در اندروید نوقا برطرف کرده است.
تغییر سطح زوم صفحهنمایش (DPI)
این قابلیتی است که احتمالا بسیاری از توسعهدهندگان و کاربران حرفهای را خوشحال میکند. با استفاده از این قابلیت میتوان کاری کرد که در مواقع لزوم سیستم تصور کند صفحهنمایشی بزرگتر یا کوچکتر دارد. پیشازاین تغییر دادن DPI صفحهنمایش تنها با استفاده از اپلیکیشنهای متفرقه روی گوشیهای روت شده یا با استفاده از فرمانهای adb ممکن بود. ولی حال که این گزینه جزوی از منوی تنظیمات اندروید نوقا است، رفتوبرگشت بین حالتهای مختلف بهسادگی امکانپذیر خواهد بود.
از اکتیو بودن کودک درون برخی از عزیزان در عجبم و بس….
خسته نباشید. مطلبتون عالی بود ۳>
سلام بر دوستان گرام
بنده با توجه به تحصیلاتم، این کلمرو تو دیکشنری معتبر این زبان (Le Robert) سرچ کردم و تو اتیمولوژی (ریشه شناسی) کلمه نوشته بود :
étym. ۱۷۵۰; nogas plur. 1595; provençal nougo « noix », d’un latin populaire °nuca, classique nux « noix »
دقت کنید به سال ها، ۱۵۹۵ !
ریشه این کلمه به همون noix برمیگرده و از لاتین وارد زبان فرانسه شده، یعنی همون میوه مغزدار که شامل گردو و بادام و فندق و … میشه.
تو توضیح کلمه هم آورده شده که : « شیرینی ای که با مغز بادام و یا گردو و یا فندق، به همراه کارامل و شکر و عسل تولید میشه ».
صد درصد که نوقا ایرانی و تبریزی ارتباطی با این کلمه داره و درواقع فارسی شده ی این کلمه به حساب میاد، ولی این کلمه از لاتین وارد ایران شده و نه برعکس.
به نظر من هم بهتره « نوقا » به کار ببریم، چون فارسی تر از نوگا هستش. هرچند اونایی که وسواس به کار بردن شکل دست نخورده تر کلمرو دارن، باید همون تلفظ انگلیسی و یا فرتنسوی رو بگن.
متعصب نباشیم و سعی کنیم از منابع درست تحقیق کنیم.????
با سپاس
خیلی جلبه گوگل اومده کاملا از روی رام گوشی های شیائومی تقلید کرده با کمی تغییر اینو نمیشه گفت یه رام یا یک سیستم عامل متمایز و عالی این یک کپی برداری فوق العاده و بینظیر هستش !!!!
پیشنهاد من برای دوستان اینه که رام های رسمیو کنار بزارن و فقط از رام های سیانوژن استفاده تا مزه اصلی اندروید زیر دندونشون بره
این جور که معلومه هیچ کس نمیدونه نوقا یا همون نوگارو کاربرای هندی انتخاب کردن. . علتش هم اینه که گوگل چند وقت پیش یه نظر سنجی گذاشته بود که کاربرا اسم اندروید n رو انتخاب کنن.. خیلیا اسم هایی مثل نوتلا رو پیشنهاد دادن .. یا اسمی که کاربرای ایرانی پیشنهاد میدادن اکثرا نبات بود… اما خب میدونین جمعیت هند چقدر زیاده برای همینم اونا رای بیشتری داشتن..من نمیگم این شیرینی همون نیست.. اتفاقا دقیقا همونه… یه غذا یا خوراکی فقط مختص یه کشور نیست .. اما علت انتخابش رای بیشتری بوده که به خاطر جمعیت زیاد شرکت کننده هندیا داشته.. ولی خوشحالم حداقل این اسم برای تبریزیا نا آشنا نیست…
با سلام و احترام
دوستانی که گوشی یا لپ تاپ خودرا گم کرده اند یا به سرقت رفته است تنها در سامانه رسمی و کشوری به نام همیاب ۲۴ ثبت نمایید و در سایت های نامعتبری که اطلاعات شخصی شما و کالا را به نمایش می گذارند جدا خودداری بفرماید تا دچار مشکلاتی هم چون اخاذی و سو استفاده از شماره تماس نشوید
دوستان اگه عکس اندروید N رو تو اینترنت جستجو کنید ،به عکس ربات اندروید کنار شیرینی نوقای تبریز میرسید ،خیلی ازکلمه ها که از یه کشور به کشور دیگه یا زبان دیگه ای منتقل میشن این نوع تغییر واج و آوا رو دارن ،بعضی کلمات حذف میشن یا تلفظشون عوض میشه،ولی چیزی که نمیشه ازش گذشت اینه که این شیرینی دقیقا مطابق شیرینی نوقای تبریز هستش(تصویر نوقا).حالا چه بخواین و نخواین .گوگل هم سعی میکنه با اینکارش توجه همه مناطق دنیا رو جلب کنه،از بستی حصیری گرفته تا آبنبات چوبی و …..حالا بماند خواستگاه این شیرینی و شکلات ها کجا هستش ولی مهم اینه که اینبار اسم نوقا یا نوگا یا نوگات ،یادآور شیرینی تبریزه .ایشالا دفعه بعد اسم اندروید جدیدو میزارن قرابیه،یا ریس ،یا گز ،یا حتی ارده