هفت روز با دانش (۱۴ دی ۹۴)
در هفتهی دوم زمستان نیز خبرهای جالبی را از دنیای دانش منتشر کردیم که بعضی از آنها دستاوردهای بزرگی در علم به حساب میآیند. از جمله ویرایش ژنی موفق در درمان دیستروفی ماهیچهای با استفاده از فناوری کریسپر و اضافه شدن چهار عنصر دیگر به جدول مندلیف. با هفت روز با دانش ۱۴ دی ۹۴ همراه باشید.
امید به درمان فلج تحلیل ماهیچهای با فناوری ویرایش ژنی کریسپر
سالهای خیلی زیادی پژوهشگران برای یافتن راه درمان بیماری «دیستروفی ماهیچهای دوشن» تلاش میکردند و در این راه موفقیت کمی کسب کرده بودند. ولی فناوری جدید ویرایش ژنی «کریسپر» (CRISPR) امید تازهای برای درمان بیماری گشوده است. خبر مربوط به این دستاورد را بخوانید.
محمدعلی اینانلو فعال محیط زیست درگذشت
محمدعلی اینانلو فعال محیطزیست، صبح امروز در سن ۶۸ سالگی بر اثر سکتهی قلبی در بیمارستان آتیهی تهران بدرود حیات گفت. اینانلو در زمینهی محیطزیست چهرهای کاملا رسانهای بود و طی سالیان دراز، فعالیتهای زیادی برای حفظ و پاسداری از طبیعت و محیطزیست ایران انجام داده بود. خبر مربوط به درگذشت محمدعلی اینانلو را بخوانید.
چهار عنصر دیگر به جدول تناوبی اضافه شد
با اضافه شدن چهار عنصر جدید به ردیف هفتم جدول تناوبی تعداد عناصر موجود در این جدول به ۱۱۸ عدد رسید. این عناصر مصنوعی از سوی سازمان جهانی شیمی تایید شدند و در ردیف هفتم جدول تناوبی قرار گرفتند. به این ترتیب، از سال ۲۰۱۱ به اینطرف اولین بار است که عناصری به جدول تناوبی اضافه میشوند. خبر مربوط به اضافه شدن عناصر جدید به جدول تناوبی را بخوانید.
موشک فالکن ۹ که سالم فرود آمده بود، آمادهی پرتاب دوباره است
استیج اول موشک «فالکن ۹» شرکت اسپیسایکس که چند هفتهی پیش سالم فرود آمده بود، اکنون آمادهی پرتاب دوباره است. بدین ترتیب این شرکت به هدف خود مبنی بر استفاده از موشکهای قابل استفادهی مجدد رسیده است. خبر مربوط را بخوانید.
ویدیوی تبریک سال نو از ایستگاه فضایی را ببینید
سه نفر از شش نفری که در حال حاضر خارج از کرهی ما در ایستگاه فضایی بینالمللی زندگی میکنند، برای ۷٫۳ میلیارد انسانی که در زمین هستند، یک پیغام ویدیویی برای تبریک سال نوی میلادی فرستادهاند. ویدیوی این پیغام را ببینید.
اپلیکیشنی برای تشخیص میزان قند در مواد غذایی
به والدین انگلیسی گفته شده که اپلیکیشن Sugar Smart App را روی گوشی هوشمندشان نصب کنند. این اپلیکیشن با خواندن بارکد روی بستهبندی مواد غذایی میزان قند موجود در آنها را با واحد حبه قند و البته میلیگرم به کاربر نشان میدهد. خبر مربوط به این اپلیکیشن را بخوانید.