نقد و بررسی سونی اکسپریا Z5 در دیجیکالا مگ
یازدهم شهریور و درحالیکه طرفداران سامسونگ، الجی و HTC، سهمیهی گوشیهای ردهبالای خود را دریافت کرده بودند، «کازوئو هیرای» (Kazuo Hirai)، مدیرعامل شرکت سونی در جریان رویداد IFA 2015 برلین، با معرفی ساموراییهای اکسپریا Z5، طرفداران شرکت ژاپنی را شاد کرد.
اکسپریا Z5 در سه مدل با جثههای مختلف ولی قدرتی یکسان معرفی شد و قرار است یک سالی برای سونی مبارزه کنند. از مدلهای جمعوجور Z5 کامپکت و گودزیلای Z5 پریمیوم که بگذریم، به اکسپریا Z5 میانی که ادامهی راه اکسپریا Z3 پلاس است، میرسیم.
با دیجیکالا مگ در نقد و بررسی سونی اکسپریا Z5 همراه شوید.
طراحی و ساخت
همه چیز در طراحی این گوشی با حساب و کتاب انجام شده و اعلا و درجهیک بودن را فریاد میزند!
خودروهای ساخت شرکت پورشه یا بیامدبلیو، به دلیل اینکه از زبان طراحی ثابتی طی سالهای مختلف بهره بردهاند، بهراحتی و از فاصلهی دور قابل شناسایی هستند. همین موضوع را میتوان در گوشیهای سری Z سونی هم مشاهده کرد. اکسپریا Z5 از همان طراحی ساده، بیآلایش و در عین حال شکیل مدلهای پیشین بهره میبرد ولی بهبودهای قابل توجهی داشته است.
مهمترین تغییر، استفاده از شیشهی مات برای قاب پشتی به جای شیشهی براق است. این موضوع باعث شده تا دیگر نگران کثیف شدن قاب پشتی گوشیتان نباشید؛ موضوعی که برای کاربران پرچمداران سامسونگ، یک معضل بزرگ است.
بدنهی Z5 را میتوان نسخهی اصلاح شده و چکش کاری شدهی Z3 پلاس دانست. همه چیز در طراحی این گوشی با حساب و کتاب انجام شده و اعلا و درجهیک بودن را فریاد میزند!
با اینکه برجسته بودن قاب دور Z5 در پشت گوشی، کمی در دست گرفتناش را آزاردهنده میکند ولی این موضوع از خط افتادن روی لنز دوربین و قاب پشتی، هنگامی که گوشی روی میز قرار میگیرد، جلوگیری میکند.
با توجه به پشتیبانی اندروید ۶.۰ از حسگرهای اثرانگشت بهصورت پیشفرض، سونی هم بالاخره پای این حسگر دوستداشتنی را به مدلهای ردهبالای خود باز کرد. برخلاف جهت رودخانه که حسگر اثرانگشت در را پایین نمایشگر قرار میدهند، سونی کلید پاور که در وسط لبهی سمت راست قرار دارد را به این حسگر مجهز کرده. مزیت این کار، راحتتر بودن شناسایی اثرانگشت است. بدون توجه به اینکه چپدست یا راستدست باشید، میتوانید بهراحتی با حسگر اثرانگشت اکسپریا Z5 کار کنید. خوشبختانه، سونی برخلاف HTC، حسگر سریع و دقیقی را برای مدل ردهبالای خود در نظر گرفته است.
سونی همچنان جزو معدود شرکتهایی است که برای گوشیهای ردهبالای خود از کلید سختافزاری شاتر دوربین استفاده میکند. مهم نیست که برای عکاسی از کلید کم کردن صدا یا انواع و اقسام کلیدهای نرمافزاری استفاده کنید، درنهایت هیچکدام نمیتوانند جای یک کلید دو مرحلهای شاتر را بگیرند. بهخصوص اگر این کلید، در پایین لبهی سمت راست گوشی، دقیقا مشابه دوربینهای دیجیتال کامپکت، تعبیه شده باشد.
احتمالا برای طرفداران سونی این موضوع دیگر کمی تکراری شده، ولی اکسپریا Z5 هم به لطف گواهینامهی IP68 و IP65، در مقابل نفوذ آب و گردوغبار مقاوم است.
صفحهنمایش
صفحهنمایش Z5 یکی از بهترین و باکیفیتترین پنلهای LCD بازار محسوب میشود.
با اینکه تقریبا تمامی شرکتهای مطرح تولیدکنندهی گوشیهای هوشمند از نمایشگرهای Quad HD استفاده میکنند، سونی در مدل Z5 هم به رزولوشن Full HD قناعت کرده است.
با توجه به اندازهی ۵.۲ اینچی نمایشگر Z5، استفاده از دقت Full HD با تراکم پیکسلی بیش از ۴۰۰ پیکسل بر اینچ، کاملا منطقی به نظر میرسد. نه تنها چشم انسان، بهسختی میتواند تفاوت بین تراکمهای پیکسلی ۴۰۰ و ۶۰۰ را تشخیص دهد، بلکه رزولوشن کمتر در صفحههای LCD، کمک فراوانی به مصرف باتری خواهد کرد.
بهطور خلاصه با اینکه نمایشگر Z5، جذابیت پنل AMOLED گوشیهای گلکسی نوت ۵ یا گلکسی S6 را ندارد، ولی در کنار نمایشگر الجی G4، یکی از بهترین و باکیفیتترین پنلهای LCD بازار محسوب میشود. بهعلاوه، همانند گوشیهای آیفون، سونی یک لایهی مقاوم در برابر چربی و اثرانگشت بر روی نمایشگر Z5 قرار داده تا مقاومتاش را در مقابل کثیف شدن، بیشتر کند.
دوربین
اگر به عکاسی با تنظیمات دستی مسلط باشید، میتوانید تصاویر فوقالعاده باکیفیتی با دوربین Z5 بگیرید
یکی از بخشهای گوشی Z5 که هنگام معرفی این گوشیها، دپارتمان بازاریابی سونی، هیاهوی زیادی به پا کرد، دوربین جدید ۲۳ مگاپیکسلیشان بود. قطعا میدانیم که اینطور اعداد و ارقام، اعتبار چندانی ندارند و کیفیت نهایی عکسهای ثبت شده، به فاکتورهای دیگری بستگی دارند.
اما پیش از هر چیز، نگاهی به سیستم فوکوس فوقالعاده سریع این دوربین جدید میاندازیم. اکسپریا Z5 میتواند بر روی هر نوع سوژهای تنها در ۰٫۰۳ ثانیه فوکوس کند. این یعنی احتمالا هیچ سوژهای را با اکسپریا Z5 از دست نخواهید داد. بهعلاوه این چنین سرعت فوکوس بالایی باعث خواهد شد تا اثر لرزش دست، به میزان قابل توجهی کاهش یابد.
اما کیفیت عکسهای ثبت شده چگونهاند؟ آیا واقعا همانطور که وبسایت DxOMark اعلام کرد، Z5 برترین دوربین را بر روی تمامی گوشیهای هوشمند دارد؟ هم بله هم خیر. اگر به عکاسی با تنظیمات دستی مسلط باشید، میتوانید تصاویر فوقالعاده باکیفیتی با دوربین Z5 بگیرید ولی برای حالت خودکار، ما کیفیت تصاویر دوربین الجی G4 و گلکسی S6 را ترجیح میدهیم.
کیفیت فیلمبرداری هم فوقالعاده است. اگر با رزولوشن ۴K فیلمبرداری کنید، به سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه محدود خواهید بود ولی با کاهش رزولوشن به Full HD و HD، میتوانید با سرعتهای ۶۰ و ۱۲۰ فریم بر ثانیه فیلمبرداری کنید.
برای علاقهمندان به عکاسی سلفی (که این روزها تعدادشان هم زیاد است) سونی یک دوربین ۵ مگاپیکسلی در بالای نمایشگر Z5 قرار داده که تغییر خاصی در مقایسه با دوربین دوم Z3 پلاس نداشته است. با این وجود، میتوانید تصاویر سلفی بسیار خوبی برای به اشتراکگذاری در اینستاگرام تهیه کنید.
عملکرد سختافزاری و باتری
سوال اصلی را همینجا رک و روراست پاسخ میدهیم: اکسپریا Z5 هم داغ میشود!
همانند بیشتر گوشیهای ردهبالایی که سال ۲۰۱۵ وارد بازار شدند، اکسپریا Z5 هم از تراشهی معروف Snapdragon 810 ساخت شرکت کوالکام بهره میبرد. تراشهای که در Z3 پلاس هم قرار داشت. موضوع داغ شدن این تراشه دیگر تکراری شده و اگر از کاربران گوشیهایی مثل HTC One M9 هستید، این موضوع را بهطور کامل لمس کردهاید.
اما سونی در مراسم رونمایی این گوشی اعلام کرد که از یک سیستم خنککننده با دو لولهی انتقال حرارت بهعلاوهی خمیر سیلیکون استفاده کرده است. یعنی همان سیستمی که در لپتاپها و کامپیوترهای رومیزی مرسوم است. در مدت زمانی که این گوشی را در اختیار داشتیم، تحت تاثیر عملکرد این سیستم خنککننده قرار گرفتیم. میزان گرم شدن Z5 در مقایسه با Z3 پلاس و One M9، به میزان قابل توجهی کاهش یافته است. ولی سوال اصلی را همینجا رک و روراست پاسخ میدهیم: اکسپریا Z5 هم داغ میشود!
بله میزان گرم شدن این گوشی نسبت به دیگر محصولاتی که از تراشهی ۸۱۰ استفاده میکنند، کمتر است ولی اگر جزو کسانی هستید که با گوشی خود زیاد بازی میکنند، گرم شدن قاب پشتی اکسپریا Z5، شما را آزار خواهد داد.
به هر صورت، عملکرد Z5 فوقالعاده است. تقریبا هیچگاه با مکث یا بهاصطلاح “لگ” مواجه نخواهید شد. همه چیز روان است و تمامی فرمانها، بهمحض لمس انگشت شما اجرا میشوند.
در دو سال گذشته، سونی تبلیغات زیادی پیرامون طول عمر باتری گوشیهای ردهبالای خود انجام داده. اکسپریا Z5 هم از همین روند پیروی میکند. باتری ۲۹۰۰ میلیآمپرساعتی این گوشی میتواند بهراحتی یک روز کامل را سپری کرده و اگر قید Clash of Clans را بزنید، میتوانید دو روز کامل از شارژ کردن گوشی خود بینیاز شوید. قابلیت شارژ سریع گوشی هم که نیازی به گفتن ندارد.
نرمافزار
اکسپریا Z5 میتواند بهترین مکمل برای کنسول بازی پلیاستیشن ۴ شما باشد.
سونی همچنان طعم آبنباتچوبی را به پاستیلپفی ترجیح میدهد و Z5 را با اندروید ۵.۱ روانهی بازار کرده است. البته تجربه نشان داده که سونی یکی از بهترین شرکتها در زمینهی ارائهی بهروزرسانیها بهحساب میآید و قطعا Z5 جزو اولین گوشیهایی خواهد بود که به اندروید ۶.۰ مجهز خواهد شد.
بر روی سیستمعامل گوشی، رابط کاربری همیشگی Xperia UI قرار داده شده که برای کاربران گوشیهای اندرویدی سونی، چند سالی است که تکرار میشود. مزیت اصلی این رابط کاربری در مقایسه با TouchWiz سامسونگ و Sense شرکت HTC، نزدیک بودن آن به رابط کاربری استاندارد اندروید است. سونی کمترین تغییرات را در این رابط اعمال کرده و همین موضوع میتواند کمک زیادی به ارائهی بهروزرسانیهای سریعتر کند.
تعداد زیادی برنامهی جانبی نظیر آنتیویروس، آفیس و فیسبوک در گوشی دارند که خوشبختانه کاربر میتواند در صورت نیاز، آنها را حذف کند.
در ادامهی راه گوشیهای Z3 و Z3 پلاس، Z5 هم راههای ارتباطی زیادی با کنسول بازی پلیاستیشن ۴ دارد. از نرمافزارهای PSN و PS Video گرفته تا قابلیت استفاده از گوشی به جای نمایشگر کنسول بازی؛ پس اگر جزو گیمرهایی هستید که از پلیاستیشن ۴ استفاده میکنند، اکسپریا Z5 میتواند بهترین مکمل برای کنسول شما باشد.
شاید نیاز به ذکر این مورد نباشد، ولی اکسپریا Z5 بهطور کامل از زبان فارسی پشتیبانی میکند.
جمعبندی
اکسپریا Z5 نسخهی بهبود یافته یا بهاصطلاح چکش کاری شدهی Z3 پلاس است. ایرادهای جزئیای که به Z3 پلاس گرفته میشد، در Z5 برطرف شده است. Z5 زیبا، خوشساخت و سریع است و دوربین فوقالعادهای دارد. همه چیز سر جای خود قرار دارد و هر آنچه که از یک گوشی ردهبالا انتظار دارید را در Z5 خواهید یافت.
در مقایسه با رقیبهایی مثل آیفون ۶s، گلکسی S6، الجی G4 و One M9، امپراتور جدید سونی، برتری خاصی ندارد ولی در هیچ زمینهای، ضعیفتر از آنها هم نیست. در واقع، گویی فناوری گوشیهای هوشمند به بلوغ و نهایت خود رسیده. تمامی گوشیهای ردهبالای بازار در یک سطح قرار دارند و انتخاب نهایی به سلیقهی کاربر برمیگردد. پس اگر سبک کرهایها و تایوانیها را نمیپسندید و به دنبال اصالت ژاپنی هستید، در خرید سونی اکسپریا Z5 شک نکنید.
- کیفیت ساخت عالی
- قاب پشتی از جنس شیشهی مات؛ مقاوم در برابر جذب اثرانگشت و چربی دست
- وجود حسگر اثرانگشت بر روی لبهی سمت راست برای کاربری آسانتر
- دارای گواهینامهی IP65 و IP68؛ مقاوم در برابر نفوذ آب و گردوغبار
- صفحهنمایش باکیفیت
- کیفیت عکسبرداری و فیلمبرداری بسیار خوب (بهخصوص با تنظیمات دستی)
- عملکرد سختافزاری قدرتمند
- باتری با شارژدهی بالا و قابلیت شارژ سریع
- بلندگوهای استریو با کیفیت و بلندی صدای بسیار خوب
- رابط کاربری سبک، سریع و کاربرپسند
- ضخامت گوشی میتوانست کمتر باشد
- گرم شدن گوشی تحت استرس زیاد باوجود سیستم خنککنندهی پیشرفته
سلام جناب فرهنگ من چند تا سوال داشتم امیدوارم منو قانع کنید اول اینکه چرا شما بخش موبایل سونی رو با سامسونگ یکی میکنید درصورتی که خودتونم میدونید سامسونگ رهبری اسمارت فون رو داره ؟؟؟ دوم اینکه چرا هرسال اپل به عنوان بهترین محصول انتخاب میشه درصورتی که حقش نیست خودتونم میدونید ایفون فقط سیستم عاملش نگه ش داشته ؟؟؟؟ ممنون میشم اگه جواب منو بدید ؟؟؟ درضمن با وجود گوشی مثل نوت ۵ و اج پلاس و البته هواوی میت ۸ که در راهه دلیلی نیست کسی سونی رو انتخاب کنه سونی روح نداره وخسته کننده س باید فکری به حال جذابیت گوشیاش بکنه
شما اگه یبار سونی بگیری اون روحی رو که میگی نداره حس میکنی :))))))))))))
سونی دست گرفتن به مراتب راحت تر از سامسونگ یا اپل دست گرفته
دوست عزیز تمام سوالات شما سلیقهای است. اینکه برتری گوشیهای اپل به سیستم عاملشون مربوطه و اینکه گوشیهای سونی روح ندارند کاملا نظر شخصی شماست. اگر هم با Z5 و هم با نوت ۵ کار کنید، متوجه خواهید شد که گوشیهای سونی هم به اندازهی کافی جذابیت دارند. ممنون
اقای حشمتی میشه از جذابیتای سونی بگید من که با زد تیری کارکردم چیزی ندیدم ولی نوت ۴ که دستم گرفتم زمین تا اسم.ن فرقشون بود نوت خیلی کاربردی وجذابه یه نمونه ش حالت مولتی ویندوش که خیلی خوشم اومد ازش و زد تیری نداره همون قلم بینطیر نوت به کل سونی میارزه یه کم منطقی باشیم این دوستان که میگن سامسونگ هنگ میکنه فکر کنم هنوز گلکسی اس و یا گلکسی نوت دستشونه اونا هنگ میکرد گوشی جدیدا سامسونگ نه هنگ داره نه لگ درضمن صفحه نمایش سامسونگ خودش یه جذابیت بزرگه که واقعا عاشقش میشین بقیه امکاناتش بماند
hamed sh شما چند وقته اخبار موبایل پیگیری می کنید که بیان می کنید سامسونگ رهبری میکنه از این جمله دو تا شاخ دربیاره سر ادم نباید تعجب کنه جناب از دستیار سیری تا فلاش دوگانه پردازنده۶۴ بیتی حسگر اثر انگشت الان هم لمس سه بعدی سامسونگ بطرز بی شرمانه ای دراه از اپل تقلید میکنه ایفون فقط سیستم عاملش نگه ش داشته!!! این همه خلاقیت سخت افزاری اپل ندید میگیرید همین بس که هواوی برتر از سونی میدانید دیگر سخن بیهوده اس باشد که با مطالعه و دانش سخن بگوییم
دوست عزیز بستگی به سلیقه داره که سامسونگ یا سونی ولی تو رو خدا هوآوی رو با این ها مقایسه نکنید واقعا در حده این برندا نیست ولی وقتی میگید بی روح خسته کنندس بهتره یه نگاهی به شکل گوشی هایه سری جدید سامسونگ بکنید که تقریباً از روی ایفون کپی کرده پایین و بالای گوشی.
بعدم سامسونگ رهبری اسمارت فونا رو نداره بلکه ایفون داره که من باهاش مخالفم سیستم عاملشم قابل مقایسه با اندروید نیست هر کدوم ویژگی خاص خودشو داره.
پایدار باشید
فقط سونی
فراموش نکنید این میان رده ی z5 بود 🙂
حسین جان این نهایته تکنولوزی سونی در بخش موبایله میان رده کدومه میان رده سری ام سونی هست
منظورم تو ۳ سری z5 بود
این میان رده ی اونهاست .
آقا لطفا بحث نکنید ، حوصله ندارم
یا حق
همه ی مدل هایه سونی عالی هستنچه برسه که دارین در رابطه با سریZصحبت میکنین از هر لحاظی عالیه من خودم z2 دارم داداشم z3من عشق بازیم ه بازیو که بگید اجرا کردم همه جور بازی چه برسه که این سی پیوشم هشت هستس.
دوربینشم که عالیه برین یه نگاه به دوربینایه عکاسی و فیلم برداری سونی بکنید میفهمین یه دوربین عالی روشه با ۲۳مگاپیکسل
از نظر باتریم که انصافا کسایی که سامسونگ دارن ازشون بپرسین از بغل پریز برق پا نمیشن یعنی همش تو شارژه من خودم اهل کلشم صبح شارژ میکنم تا شب حتی صفحه گوشیمم خاموش نمیشه که تازه نوزده درصدم میمونه.
خلاصه این گوشی کم و کسری نداره.
موفق باشید.
راستی ایکاش زمان فروش این کالا در دیجیکالا رو اعلام میکردید.
طبق گفتهی سونی موبایل ایران، این گوشی از ماه آبان وارد ایران خواهند شد.
این گوشی فوق العادست
اما ظاهرا این مشکل داغ شدن که در مقاله اشاره شده بود تا حدی کمتر شده ؛در مدل z5 compact باقی باشه
خیلی بده.واقعا حیفه وقتی سونی به فکر کسایی که نمایشگر زیر ۵ اینچ رو میپسندند باشه ولی این مشکل داغ شدن رو در z5 copmact به اندازه
مقداری که رو z5 کار کرده حل نکرده باشه.همچنین بدنه پلاستیکی z5 compact ایراد بزرگ دیگشه
شاید هم این سیاست شرکت برای ترقیب مشتری ها به مدل z5 , z5 پریمیوم بوده.
تشکر از نقد خوبتان
بی صبرانه منتظر عرضه گوشی در دیجی کالا هستیم.
چه عجب!!نمردیم و برا یه بار هم که شده دیجی از سونی یه حمایتی کرد!
سلام
خسته نباشید
ما که دیگه واقعا عادتمونه دیجی کالا بکوبه تو سر گوشی های سونی اکسپریا زد گرفته تا الان که z5 اومده من یه نقد و برسی ندیدم که دیجی کالا نکوبیده باشه تو سر گوشی های سونی البته یه سری تعریفا هم میکنه اما باز…
اما در عوض گوشی های اپل و سامسونگ هزار تا عیب هم تهش دراد بعد یه مدت میبینی تو نقد برسی های سفارش ویژه شده بهش البته بگم جناب اقای فرهنگ منظور من با شما نیست کل نقد برسی های تا قبل دیجی کالا مک رو میگم
بازم ممنون بابت نقد برسی حداقل شما بفکر طرفدارای سونی بودید زحمت کشیدید زودتر گزاشتید این نقد و برسی رو
کسی در دیجیکالا قصد تخریب برند سونی را نداره. کارشناسهای مختلف، دیدگاههای مختلف، نظرات متفاوت. 🙂
درست اقای فرهنگ ولی واقعا خیلیا به سایت شما اطمینان دارن، منم هرکیو میبینم میگن که دیجیکالا که فقط میزنه تو سر گوشیای سونی و حتی کوچک ترین نکات منفی رو بزرگ نشون میده. حیفه سونی کنار بره واقعا. من هم اپلیم هم سونی تو آندروید واقعا سونی کار درسته و به دور از حاشیه.
طراحی تکراری و خسته کننده که بعد از مدتی کاملا از چشم کاربرش میفته. نظر منه البته. اصلا نوآوری توش نیست. سیستم خنک کننده ای که باعث نمیشه گوشی داغ نشه؟؟؟ پس فقط به قیمت ضخیم شدن گوشی تموم شده… اصلا چرا از تراشه های اینتل یا x20 استفاده نمیکنن؟ همشون گیر دادن به اسنک دراگون :دی
چه عجب دیجی کالا یه نقد و برسی منطقی از سونی گذاشت
بنظر من سونی z5 پرمیوم رو برای جنگ با پرچمدارای دیگر شرکت ها فرستاده
مطمئنم.z5 پرمیوم بهترین گوشی سال میشه
امیدوارم دیجی کالا یکم درمورد کالا های سونی منطقی باشه این نقد و بررسی منو امیدوار کرد ک توی انتخاب بهترین گوشی سال هم منطقی برخورد کنه
در آخر اپل و سونی فوق العاده ن :))))
طبق همیشه دیجی جون باید از سونی با چشمی بد نقد کنه بله ما که عادت کردیم
به قول دوستیمون چند امکان دارد که بقیه ندارن!!! و نتونستن داشته باشن
و امید وارم موقع خوندن این نقد همه بدونن این z5 و نه z5 p که باید اون رو با رده بالا ها مقایسه کرد که همشونو زمین میزنه
لی در کا ممنون از نقدتون
سونی، برندی خاص
با سپاس
سلام ….گوشی بی نظیر یعنی همین دیگه ….امکانات زیاد و قیمتهای معقول و از همه مهمتر کیفیت عالی …به نظرم سونی و اپل پدیده های دنیای موبایل هستند ..البته سونی قیمتهای معقولانه تری داره…نقد بسیار خوبی بود ولی جا داشت مزایای گوشی برجسته تر نشون داده بشه…بعضی نکات هم عیبی محسوب نمیشه ولی شما به عنوان عیب اشاره کردید مثل موضوع سیمکارت ..که تک سیم کارته بودن تو اپل رو کسی به عنوان عیب نمیپذیره ولی تو سونی میشه عیب ؟
عالی گفتی جناب علی نژاد…عوض اینکه بگن از مزایای این گوشی میشه به قابلیت استفاده از درگاه حافظه برای سیمکارت نام برد….تبدیلش میکنن به عیب…بعد اپل که ذاتا” تک سیمه و همین قابلیتم نداره…واسش عیب نیست!!!!