روز هشتم نشستهای خبری؛ اکران آثار کمسروصدای جشنواره
هشتمین روز جشنواره فیلم فجر ۹۸ روز شنبه ۱۹ بهمنماه با اکران سه فیلم «تعارض»، «پدران» و «من میترسم» از بخش مسابقه جشنواره در پردیس سینمایی ملت ادامه یافت.
در ساعات پایانی شنبه شب فیلم سینمایی «شین» به کارگردانی و تهیهکنندگی شهاب حسینی که در بخش مسابقه حضور ندارد در دو سالن اکران شد.
همچنین فیلمهای برتر آرای مردمی تا پایان روز شنبه به ۵ فیلم رسید و با حذف فیلم سینمایی «دوزیست»، فیلمهای درخت گردو، آبادان یازده ۶۰، شنای پروانه، مغز استخوان و روز صفر به عنوان ۵ فیلم برتر از نگاه تماشاگران تا این تاریخ اعلام شدند.
علی آشتیانیپور مسئول شمارش آرای مردمی سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر نیز در واکنش به اظهارات ابراهیم حاتمیکیا که حرف از مهندسی آرای مردمی زده بود گفت: برخی دوستان تصور نادرستی درباره نحوه رایگیری دارند. در این باره تاکید میکنم که هیچ مهندسی صورت نمیگیرد چرا که شرط اول من در پنج سال گذشته برای پذیرش این مسئولیت این بوده که هیچ دخالتی از هیچ مرجعی در رایگیری صورت نگیرد.
تعارض؛ ورود رسمی روزنامهنگار به دنیای سینما
نشست خبری فیلم «تعارض» به کارگردانی محمدرضا لطفی با حضور کارگردان، امیر سیدزاده (تهیهکننده)، رضا بهبودی و سودابه بیضایی (بازیگران)، بابک قائم (تدوینگر)، حمید یراقچیان (موسیقی)، حسین قورچیان (صداگذار)، علی گراکویی (صدابردار)، افسانه صرفهجو (طراح صحنه و لباس)، پدرام زرگر (طراح چهره پردازی) با حضور علی اعلایی ( منتقد) و اجرای محمدرضا مقدسیان روز شنبه نوزدهم بهمنماه در پردیس سینمایی ملت برگزار شد.
به گزارش ستاد خبری جشنواره فیلم فجر محمدرضا لطفی در ابتدای این جلسه گفت: من از سال ۷۸ کار نقد و روزنامهنگاری میکنم و مفتخرم از اینکه از جامعه روزنامهنگاری وارد عرصه سینما شدم.
لطفی درباره اینکه چرا اثرش به عنوان فیلم اول در جشنواره سیوهشتم فیلم فجر حضور دارد، گفت: فیلم اول من «روایت ناپدید شدن مریم» بود که با پروانه ساخت ویدئویی ساخته شد و برای من فیلم عزیزی است. معضل ما در جشنواره و سینما صدور پروانه ساخت ویدئویی و سینمایی است و باید حل شود.
لطفی در پاسخ به سوالی مبنی بر سیاسی بودن فیلم، گفت: وقتی شما درباره انسان معاصر کار میکنید، فیلم ناگزیر به جهان پیرامون متصل میشود و ممکن است تصویری از سیاست هم در آن بروز پیدا کند.
بهبودی درباره همکاری با محمدرضا لطفی و حضور در فیلم «تعارض» توضیح داد: انتخاب نقش طبعا بستگی دارد به فیلمنامه، ایده، فکر و این که چقدر زبان سینما است. برای من این که فیلم تا چه میزان مدیوم سینما را در نظر میگیرد اهمیت دارد و از سویی مساله فیلم برایم مهم است. من به دنبال آن نیستم که بدانم فیلمم در کجا نمایش داده میشود و دنبال دستمزدهای آن چنانی هم نیستم.
او با تاکید بر اینکه کیفیت فیلم برای من اهمیت دارد، تصریح کرد: برای من سوال است که این پولها از کجا به سینما میآید و ترجیح من این است که نان و ماست خودم را بخورم اما در اثر کسی که نمیدانم پولش از کجا آمده است حاضر نشوم.
کارگردان «تعارض» در ادامه نشست با انتقاد به داوری نشدن فیلمهای اول در بخش اصلی جشنواره گفت: ما در بخش هنر وتجربه هم داوری نمیشویم. این یک اعتراض نیست بلکه انتقاد است. بر فرض من یک فیلم اول هستم عوامل من که فیلم اولشان نیست. این سیاست اجحاف به عوامل فیلم است.
در ادامه سودابه بیضایی درباره حضورش در این فیلم گفت: فکر می کنم این روزها سینمای فقیری داریم. سینما از دیدگاه من راهی است تا جهانبینی به ما اضافه کند. سعی من بر این است نقشی را بازی کنم که دغدغه داشته باشم.
لطفی در پاسخ به انتقادی مبنی بر طولانی بودن این اثر توضیح داد: من از شما میپرسم حواسمان هست اینستاگرام چه بلایی سر ما آورده است؟ چرا ریتم کند برای ما به مثابه فحش شده است. نیاز چنین فیلمهایی است که ریتم مشخص داشته باشند و ایدهآل من این است. خاصیت و جهان بینی فیلم من چنین ریتمی را میطلبد.
او درباره سیاه و سفید بودن و فضای فیلم توضیح داد: این مسئله به فرم فیلم بستگی دارد. به هر حال رنگ یکی از عناصری است که میتواند در اثر تاکید ایجاد کند. کاراکتر «تعارض» فریاد میزند که مرا ببینید و این دیده نشدن از سوی جامعه نمیتوانست رنگی باشد.
لطفی در پاسخ به این سوال که مخاطب اثرش را چه کسانی میداند؟ گفت: ما دو نوع سینما داریم که یکی دنبال جذب ذائقه و دیگری ذائقهساز است. در اولی کارگردان دنبال مخاطب است و در دومی مخاطب باید دنبال کارگردان بیاید. فیلم من از جنس دوم است. من جهانبینی داشتم که آن ارائه دادم و امیدوارم موفق بوده باشم.
پدران و پسران
نشست خبری فیلم «پدران» به کارگردانی سالم صلواتی با حضور کارگردان فیلم، شهرام مسلخی (تهیهکننده)، علی ثانیفر، هدایت هاشمی، گلاره عباسی، مهشید ناصری، مهدخت مولایی، کیوان پرمهر (بازیگران)، مهتاب متعصب (طراح لباس)، حمید بخشی (طراح صحنه)، بسطام سعادت (جلوههای ویژه بصری)، حسین قورچیان (صدا گذار)، مرتضی پورصمدی (مدیر فیلمبرداری)، علیاکبر عبدالعلیزاده (منتقد) با اجرای محمدرضا مقدسیان شنبه نوزدهم بهمن ماه در پردیس سینمایی ملت برگزار شد.
به گزارش ستاد خبری جشنواره فیلم فجر مهدخت مولایی بازیگر فیلم «پدران» درباره نقش خود گفت: فیلمنامه «پدران» روایت یک داستان ساده و قابل درک بود که هیچ نکته غیرقابل فهمی در آن وجود ندارد. اتفاقی رخ میدهد که به سادگی میتوانیم با آن همراه شویم. در نقشی که ایفا کردم، سعی داشتم یک مسیر ساده داستانی را با زبان قابل فهم بیان کنم.
صلواتی کارگردان فیلم نیز درباره دلیل نام «پدران» تصریح کرد: ما در فیلم به واسطه پدران میخواهیم داستان پسران را نشان دهیم. من پدر هستم و یک پسر ۹ ساله دارم. این فیلم قرار بود پنج سال قبل ساخته شود که اگر این اتفاق در آن زمان میافتاد تاثیر ببشتری داشت زیرا در آن زمان مسائل اجتماعی اهمیت بیشتری داشتند.
علی ثانیفر بازیگر اثر در پاسخ به این سوال که چرا در تمام فیلمهایی که در این دوره جشنواره فیلم فجر دارد شبیه هم بازی کرده است، گفت: درباره شباهتی که در فیلمهایی که در جشنواره فجر دارم و میبینید بازیگران باید نظر دهند، در حد توانم تلاش میکردم لهجه را به خوبی ادا کنم. در «پدران» مانند باقی فیلمها پیش تولید خوبی وجود نداشت، بازیگرانی که در این فیلم بودند لحظاتی داشتند که بازیشان واقعا متاثرکننده بود.
گلاره عباسی بازیگر فیلم «پدران» نیز گفت: ما در فیلم سالم صلواتی میخواستیم فیلم خوب تولید کنیم. همه دور هم جمع شدیم تا قصه متفاوتی به تصویر بکشیم. هنوز بازی کردن در فیلمهای این چنینی جالب است، زمانی که در فیلم کارگردانهای کاراولی کار میکنیم خیلی زمان تمرین نداریم. افتخار میکنم در کنار این گروه ایستادهام.
همچنین صلواتی در پایان خاطر نشان کرد: جا دارد از نویسنده فیلم «پدران» که به من یاد داد آدمها باید به سینما بیایند و شریف بمانند تشکر کنم.
من میترسم؛ فیلمی که برای گیشه ساخته نشده
نشست خبری فیلم «من میترسم» به کارگردانی، نویسندگی و تهیهکنندگی بهنام بهزادی با حضور کارگردان، ستاره پسیانی، پوریا رحیمیسام، یگانه رفتاری، مجید جعفری (بازیگران)، امین جعفری (مدیرفیلمبرداری)، آیدین ظریف (طراح صحنه) با حضور ایلیا محمدینیا (منتقد) و اجرای محمدرضا مقدسیان امشب، شنبه نوزدهم بهمن ماه در پردیس سینمایی ملت برگزار شد.
به گزارش ستاد خبری جشنواره فیلم فجر بهنام بهزادی در این نشست توضیح داد: این فیلم قطعا با هدف گیشه ساخته نشده است. فیلمی که با هدف گیشه ساخته شود جهتگیریهای مشخصی دارد که این فیلم این مشخصات را ندارد.
کارگردان فیلم ادامه داد: این فیلم از ترکیب دو داستان واقعی ساخته شده است. برای انتخاب بازیگران هنگامی که فیلمنامه را مینویسم بازیگران را انتخاب میکنم. در این فیلم هم میدانستم برای چه کسانی داستان را مینویسم.
در ادامه پوریا رحیمی سام درباره نقش خود در این فیلم تصریح کرد: ببخشید که ما پر سر و صدا نیستیم. این فیلم برای من شانسی است که با این کارگردان خوب کار کردم. در این فیلمنامه یاد گرفتم که چه میزان اتمسفر در فیلم وجود دارد و به چه میزان این امر اهمیت دارد.
در ادامه نشست ستاره پسیانی درباره بازی در فیلم «من میترسم» توضیح داد: همیشه از کارکردن با بهنام بهزادی لذت میبرم و به نوعی برای من ورکشاپ محسوب میشود. دو تجربه با او داشتم که بسیار تجربههای خوبی برای من بوده است.
تهیهکننده فیلم ادامه داد: بازیگرهای حرفهای معتقد هستند که دوره اوجی دارند و از این رو در فیلمهای زیادی بازی میکنند. به نظر من بازیگرها بخشی از خودشان را در هر نقش جای میگذارند.
بهزادی در ارتباط با نقش الناز شاکردوست در این فیلم توضیح داد: این فیلم پارسال و قبل از جشنواره سیوهفتم که «شبی که ماه کامل شد» در آن اکران شد، فیلمبرداری شده است. الناز شاکردوست بازیگر باانگیزهای است.
کارگردان فیلم در خصوص انتخاب بازیگرها گفت: زمانی که در مورد اینگونه مسائل صحبت میکنیم به یک تقسیمبندی بالاشهری، پایین شهری میرسیم که با این انتخاب تلاش کردم این دیدگاه را از بین ببرم.
او دلیل استفاده از هلیشاتهای متعدد در فیلم را کاربرد بصری آن عنوان کرد و افزود: استفاده از هلی شاتها از جایی شروع شد که روزی بالای انتشارات امیرکبیر رفتیم و دیدیم جمعیت در همه طرف در حال رفت و آمد هستند. این شبیه زندگی ما نیز هست. در سکانس آخر نیز این موضوع را به خوبی نشان دادیم که گویا اگر ما از بالا کمیپایینتر بیاییم درگیر این اتفاقات میشویم.
بهزادی با اشاره به اینکه موضوع مهاجرت دغدغه اصلی ما در این فیلم نبود و به آن نپرداختیم، افزود: این فیلم نشان دهنده جنگ قدرتی است که آدمهای ضعیف در آن بیشتر آسیب میبینند. کارگردان این فیلم در ارتباط با اینکه سالن اصحاب رسانه برای من مصداق سلایق کلی مخاطبان فیلمم نیست گفت: من نمیتوانم به یک جمعبندی از سلایق کلی مخاطبانم برسم.
تهیهکننده فیلم در ارتباط با فروش فیلم ابراز کرد: فراموش نکنیم که من این فیلم را برای فروش در گیشه نساختم ولی امیدوارم از فروش آن سرمایه فیلم که با سرمایه شخصیام بوده است برگردد.