آیا آیندهی هیجانانگیزی در انتظار اپل است؟
همیشه پس از ارایهی گزارشهای فصلی اپل، حرفهای زیادی بر سر زبانها میافتد. در جدیدترین گزارش البته کاهش فروش آیفون مشهود بود که خبر خوبی برای اپل به نظر نمیرسد. اما آیا شرایط برای اپل بدتر میشود؟ الزاما نه! با دیجیکالا مگ همراه باشید.
ارایهی تحلیلهای خوب و بد در پی گزارشهای دورهای اپل، تازگی ندارد. چه گزارشها حاکی از رشد فروش یا سود باشد چه کاهش فروش و ضرر، همیشه نظرات متضادی در خبرها و تحلیلها به چشم میخورد. در پی گزارش اخیر اپل که در ماه مارس ارایه شد نیز وضع به همین شکل بود.
هر چند که ارایهی آیفون ۷ و ۷ پلاس برای بسیاری از مشتریان این محصول به قدر کافی جذاب است، اما نشانههایی از وجود تکنولوژیهای جدید در این مدلها وجود دارد، که اپل در حال توسعهی آنها است.
البته اغلب پیشبینیها در خصوص چرخهی عرضه آیفون برای اپل در سال ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ نسبتا درست از آب در آمد. تقاضای تلفنهای هوشمند با صفحه نمایش بزرگتر، اپل را به ارایهی آیفون ۶ و ۶ پلاس در انتهای سال ۲۰۱۴ ترغیب کرد. یک سال پس از آن -طبق روال معمول- اپل با ارایهی مدلهای یاد شده با پسوند s و انجام تغییراتی اندک، قدم بزرگی برای تغییر در محصولش برنداشت. اگر فرض را بر تثبیت استراتژی اپل بگذاریم، احتمالا با آیفونهای ۷ و ۷ پلاس با صفحه نمایش AMOLED و اندکی تغییرات سختافزاری روبرو خواهیم شد. یک سال پس از آن هم نمونههای مذکور با یک پسوند s دوباره راهی بازار میشوند.
اما به نظر میرسد آینده اندکی هیجانانگیزتر از این خواهد بود. احتمال اینکه اپل پس از نزدیک به یک دهه از عرضهی اولین آیفون، بازار تلفنهای هوشمند را بهطور کامل تکان دهد اصلا غریب و دور از ذهن نیست. این ذات اپل است و پیشازاین هم شاهد آن بودهایم.
در پی انتشار گزارش اپل در سهماههی نخست ۲۰۱۶، ماه گذشته تیم کوک، مدیر اپل، در رابطه با این گزارش مطالب جالبی را بیان کرد. مطالبی که به شنونده یادآوری میکند اپل هنوز هم بخش بزرگی از این بازار است. تیم کوک میگوید: «ما در یک سال اخیر با خرید ۱۵ شرکت، مشغول شتابدهی به نقشهی راه مربوط به محصولات و خدماتمان بودهایم. ما همیشه به دنبال شرکتهای دانشبنیان و مستعد که در مسیر استراتژیهای ما باشند، هستیم.» این توضیح تیم کوک، نوید تحولات جذابی را میدهد که اپل به واسطهی خرید این شرکتها طی یک سال گذشته، مشغول کار روی آنها بوده و خواهد بود.
اما اپل طی این بازه چه شرکتهایی را خریداری کرده و آنها در چه حوزههایی فعالیت دارند:
- Camel Audio: شرکتی نرمافزاری با تمرکز روی پردازشهای صوتی
- Emollient: استارتاپی در حوزهی هوش مصنوعی و نرمافزاری که احساسات را از روی حالت چهره افراد تشخیص میدهد.
- Faceshift: شرکتی سوئیسی در حوزهی انیمیشنسازی و جلوههای ویژه که در پروژهی مجموعه Star Wars نیز همکاری کرده است.
- Flyby Media: استارتاپی در حوزهی واقعیت افزوده که امکان تشخیص اشیا را در دنیای واقعی میدهد.
- FoundationDB: شرکتی که در حوزهی تکنولوژیهای مربوط به پایگاههای داده در اپلیکیشنهای تحت وب، تخصص دارد.
- LearnSprout: تولیدکنندهی نرمافزارهایی که به معلمها امکان ملاحظهی وضعیت آموزشی دانشآموزان را میدهد.
- LegbaCore: شرکتی در حوزهی نرمافزارهای امنیتی با تمرکز بر میانافزارها
- LinX Imaging: استارتاپی که بر تکنولوژی دوربینهایی با چندین دیافراگم تمرکز دارد.
- Coherent Navigation: شرکتی با تمرکز بر راهکارهای مسیریابی با کمک GPS
- Metaio: شرکتی آلمانی با تمرکز بر واقعیت افزوده
- Mapsense: تولیدکنندهی نرمافزارهایی برای شبیهسازی موقعیت مکانی در نقشه
- Perceptio: تولیدکنندهی نرمافزارهایی در حوزهی هوش مصنوعی و یادگیری ماشین.
- Sementric: توسعهدهندهی نرمافزارهای تحلیل و آمار، مرتبط با موسیقی.
- VocalIO: استارتاپی با تمرکز بر یادگیری ماشینی که روی گفتار طبیعی کامپیوترها کار میکند.
علاوه بر موارد بالا، اپل حداقل سه شرکت دیگر را نیز به خدمت در آورده که اطلاعات دقیقی از نام و حوزهی فعالیت آنها وجود ندارد. با مشاهدهی این لیست و تخصص هر یک از شرکتهایی که اپل طی این مدت خریده، باید انتظاراتی جدی از محصولات و خدماتی که در آینده بهوسیلهی این شرکت ارایه میشود داشت.
منبع: BGR
هیچ دلیلی مبنی بر اینکه اپل بخواهد محصولی انقلابی در آینده درست کنه وجود نداره…خرید هر یک از شرکتهای یاد شده فقط تمرکز بر روی ماشین ساختن رو بیشتر در ذهن تداعی میکنه…
محصول انقلابی اپل در واقع همون خودرو هستش . وگر نه باقی محصولاتش که همشون همین الان هم انقلابی و پیشرفته تر از همه هستن .
ممنون از نقدتون و میشه بگین این اطلاعات رو از کجا میارین