[ویدیو] مراسم اختتامیه و اهدای جوایز «نخستین مسابقه‌ی ربات‌های پرنده‌ی حمل کالا» برگزار شد

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۶ دقیقه

مراسم اختتامیه‌ی «نخستین مسابقه‌ی ربات‌های پرنده‌ی حمل کالا» روز یک‌شنبه چهاردهم آذر ۱۳۹۵ در مجتمع شکوفایی شرکت‌های دانش‌بنیان برگزار شد. به گزارش دیجی‌کالامگ، رسانه‌ی آنلاین فروشگاه اینترنتی دیجی‌کالا، در این مراسم نتایج رقابت تیم‌های سازنده‌ی ربات‌های پرنده‌ی حمل کالا اعلام شد و ضمن تقدیر از شورای مشورتیِ علمی و داوران مسابقه، لوح‌‌های تقدیر و جوایز نقدی به برگزیدگان بخش‌های مختلف اهدا شد.

در ابتدای این مراسم، دکتر بهزاد سلطانی، رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی بیان کرد که نوآوری و خلاقیت در سطح فردی در میان دانشجویان دانشگاه‌های ما وجود دارد اما لزوماً فضا برای بهره‌گیری از این ظرفیت آماده نیست. البته اخیراً برخی دانشگاه‌ها به راه‌اندازی مراکز نوآوری پرداخته‌اند که برای شروع گام مؤثری است؛ اما نباید این نکته را از نظر دور داشت که اوج شکوفایی خلاقیت برای افراد جامعه در دوران دانشجویی رقم می‌خورد و باید به زمینه‌سازی و ایجاد فضای مناسب برای دانشجویان بیش‌ازپیش توجه داشته باشیم.

p03_0044

دکتر سلطانی که در سخنانش بر لزوم «مدیریت تکنولوژی» تأکید ویژه‌ای داشت، اشاره کرد توجه به این امر، می‌تواند به رشد اقتصادی کشور منجر شود. او همچنین ابراز امیدواری کرد که این‌دست اقدامات از سوی شرکت‌های پیشرویی مانند دیجی‌کالا، با بهره‌گیری از نظام مدیریت تکنولوژی باعث هرچه خوشنام‌ترشدن این شرکت‌ها و درنتیجه کشورمان، در حوزه‌ی نوآوری در سطح بین‌المللی شود.

دکتر سلطانی، رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی: بُرد با شرکتی است که نظر مردم را جویا می‌شود. 

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی با اشاره‌ی تلویحی به فراخوان نگاهی به فردا افزود: «بُرد با شرکتی است که نظر مردم را جویا می‌شود. تا امروز در عرصه‌های مختلف، ثابت شده که توان مردم بی‌نهایت است و دیجی‌کالا نشان داد که قادر است از این توان استفاده کند. با ادامه‌ی چنین روندی، این نوید وجود دارد که نوآوری به‌شکل دائمی در سطح سازمان حفظ شود؛ اما اگر بخواهیم به سطحی بالاتر از یک سازمان هم فکر کنیم، این اتفاق در سطح کشور هم دور از دسترس نیست.»

او همچنین تأکید کرد امروزه رشد اقتصادی کشورها با میزان توانایی آن‌ها در نوآوری و ایجاد ساختار کارایی برای مدیریت فرآیند نوآوری گره خورده است. دکتر سلطانی در ادامه افزود وقتی از «دانش‌بنیان» بودن حرف می‌زنیم، به این معناست که می‌خواهیم و می‌توانیم به‌جای عرضه‌ی محصول، عرضه‌کننده‌ی دانش یا در سطوح بالاتر، فروشنده‌ی حق استفاده از دانشِ توسعه‌داده‌شده باشیم. چنین هدفی تنها از رهگذر نهادینه و نظام‌مندکردن مدیریت نوآوری در لایه‌های استراتژیک سازمان، دست‌یافتنی است. این امر به اقتصاد کشور کمک می‌کند.

P03_0063

در ادامه‌ی مراسم حمید محمدی، مدیرعامل دیجی‌کالا بیان کرد: «گرچه در نخستین رقابت میان ربات‌های پرنده‌ی حمل کالا، مأموریتِ تعریف‌شده در مسابقه به‌طور دقیق و کامل توسط تیم‌ها انجام نشد، باید تأکید کنیم که از ابتدا هم انتظار و البته هدف اصلی ما تحقق این خواسته‌ی دشوار در همان گام نخست نبوده است. رویکرد ما در دیجی‌کالا این بود که بتوانیم تیم‌ها را به ارائه‌ی رباتی تماماً ساخته‌ی دست خودشان تشویق کنیم. این‌که عنوان «دانش‌بنیان» به دیجی‌کالا تعلق گرفته است، باعث افتخار است و ما می‌خواستیم شایستگی برای این عنوان را به معنای واقعی کلمه به اثبات برسانیم

حمید محمدی، مدیرعامل دیجی‌کالا: دیجی‌کالا مشتاقانه علاقه‌مند است تا با حمایت از فناوری‌های مرتبط، به راهکارهای بهتری برای پاسخ به نیازهای مشتریان دست یابد.

برای تحقق چنین هدفی برنامه‌ی ما سرمایه‌گذاری روی تکنولوژی است. برگزاری این مسابقه هم گام کوچکی در این راستا است و همه می‌دانیم که لازمه‌ی به سرانجام رساندن اقدامات بزرگ، همیشه برداشتن گام‌های کوچک بسیاری در این مسیر است. روندها حاکی از استفاده‌ی عملیاتی از این راهکار در آینده‌ای نه‌چندان دور هستند و امیدواریم تا آن موقع و فراهم‌شدن شرایط، بتوانیم به محصول نهاییِ قابل‌دفاعی دست یابیم که بتوان در عمل از آن استفاده کرد. همچنین، حوزه‌‌هایی مثل رباتیک، هوش مصنوعی، داده‌کاوی و سیستم‌های یادگیرنده برای دیجی‌کالا اهمیت دارد و دیجی‌کالا مشتاقانه علاقه‌مند است تا با حمایت از فناوری‌های مرتبط، به راهکارهای بهتری برای پاسخ به نیازهای مشتریان دست یابد.»

پس از پخش ویدیویی از رخدادهای هیجان‌انگیز روز مسابقه، مجری مراسم ضمن تقدیر از همراهی مشتاقانه و مفید اعضای شورای علمی در این فعالیت، از ایشان دعوت کرد تا لوح تقدیر و هدایای شورای علمی را از آقایان حمید محمدی و بهزاد سلطانی دریافت کنند. مشخصات این عزیزان به ترتیب حروف الفبا، به این شرح است:

  • دکتر افشین بناءزاده؛ عضو ارشد انجمن بین‌المللی هوافضای آمریکا و عضو هیئت‌علمی دانشکده‌ی مهندسی هوافضای دانشگاه صنعتی شریف.
  • کاپیتان حسام ملکی؛ مدیر فنی مرکز سیستم‌ها و فناوری‌های پیشرفته‌ی گروه مکانیک دانشگاه تهران.
  • دکتر رضا کلانتری‌نژاد؛ مدیرعامل شرکت نوآوران فناوری‌های همگرای شزان.
  • دکتر سعید شیری؛ عضو هیئت‌علمی دانشکده‌ی مهندسی کامپیوتر دانشگاه صنعتی امیرکبیر.
  • دکتر مجید قلی‌پور؛ عضو کمیته‌ی علمی سیاست‌گذاری و برگزاری مسابقات رباتیک دانشگاه آزاد اسلامی.
  • دکتر محمد نوروزی؛ عضو هیئت‌علمی گروه مهندسی برق دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین.
  • دکتر مهدی بهارلو؛ خبره‌ی صنعت هوایی مرکز پژوهشی سیاست و دیپلماسی علم و فناوری.
  • مهندس مهرداد صباغی؛ معاون اسبق صنایع و فناوری‌های پیشرفته‌ی سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران.

پس از قدردانی از اعضای شواری علمی، مجری مراسم اختتامیه توضیحاتی را درباره‌ی تیم‌های برگزیده به حاضران ارائه داد: «در قوانین مسابقه قید شده بود که شورای علمی داوران، برگزیدگان رقابت را در چهار سطح «مقام نخست بخش طراحی»، «مقام نخست بخش مأموریت اصلی»، «مقام نخست بخش چالش‌های فنی» و «تیم برتر در مجموع امتیازها» معرفی خواهند کرد و لوح تقدیر و جوایز نقدی مجموعاً به ارزش ۵۰۰ میلیون ریال به تیم‌های برگزیده تعلق خواهد گرفت؛ اما در جریان رقابت، مأموریتی که در این مسابقه تعریف شده بود، به‌طور دقیق و با همه‌ی جزئیات توسط هیچ تیمی انجام نشد؛ در عوض هر یک از تیم‌ها عملکرد بسیار خوبی در بخش‌های مختلف مسابقه ارائه کردند. به همین دلیل شورای علمی تصمیم گرفت ساختار برگزیدگان را کمی متفاوت در نظر بگیرد و در عمل از تیم‌های بیشتری تقدیر شد. دیجی‌کالا خود را موظف می‌داند بنا به قول خود و به‌خاطر مسئولیت اجتماعی‌اش، همان مقدار جوایز را منطبق با ساختاری که داوران بیان کرده‌اند به تیم‌ها اختصاص دهد؛ بنابراین هدایای ناقابلی که تقدیم تیم‌ها می‌شود، بعد از بررسی چندباره‌ی عملکرد تیم‌ها برای این عزیزان در نظر گرفته شده است. روشن است که جایزه‌ی نقدی صرفاً نمادی است از قدردانی ما، وگرنه شایستگی این دوستان در عدد و رقم نمی‌گنجد.»

در ادامه از نمایندگان تیم‌های برگزیده دعوت شد تا لوح‌های تقدیر و جوایز خود را از آقایان حمید محمدی، بهزاد سلطانی و مهرداد صباغی، نماینده‌ی محترم شورای علمی، دریافت کنند.

جوایز اهداشده به تیم‌های برگزیده به این ترتیب بود:

  • تیم Falcon به سرپرستی مصطفی مفرح بناب:
    • دیپلم افتخار «بخش مأموریت اصلی» به‌همراه ۸ میلیون تومان جایزه‌ی نقدی
    • لوح تقدیر «بااخلاق‌ترین تیم» به‌همراه ۶ میلیون تومان جایزه‌ی نقدی
  • تیم MRL از دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین به سرپرستی امید امامقلی:
    • دیپلم افتخار «بخش مأموریت اصلی» به‌همراه ۸ میلیون تومان جایزه‌ی نقدی
    • دیپلم افتخار «بخش طراحی» به‌همراه ۵ میلیون تومان جایزه‌ی نقدی
  • تیم ARC از دانشگاه صنعتی امیرکبیر به سرپرستی فرزاد احمدی‌نژاد:
    • دیپلم افتخار «بخش طراحی» به‌همراه ۵ میلیون تومان جایزه‌ی نقدی
    • لوح تقدیر «رفتار حرفه‌ای» به‌همراه ۵ میلیون تومان جایزه‌ی نقدی
  • تیم AirsAsia از شرکت ایرسا آسیا آسمان به سرپرستی حمیدرضا هادی:
    • لوح تقدیر «بخش مسابقه‌ی اصلی» به‌همراه ۴ میلیون تومان جایزه‌ی نقدی
    • لوح تقدیر «اخلاق» به‌همراه ۲ میلیون تومان جایزه‌ی نقدی
  • تیم IRSE از دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب به سرپرستی اشکان صفوی‌ سهی:
    • دیپلم افتخار «بخش چالش خلاقیت» به‌همراه ۳ میلیون تومان جایزه‌ی نقدی
    • لوح تقدیر «اخلاق» به‌همراه ۲ میلیون تومان جایزه‌ی نقدی
  • تیم King of Sky از پارک فناوری یزد به سرپرستی جواد متوسل‌المهدی:
    • لوح تقدیر «جوان‌ترین تیم» به‌همراه ۲ میلیون تومان جایزه‌ی نقدی

در پایان این رویداد، از همه‌ی حاضران دعوت شد تا ضمن پذیرایی و گفت‌وگو با یکدیگر، عکس‌هایی به یادگار بگیرند. گزیده‌ای از این تصاویر را در ادامه می‌بینید.

فروشگاه اینترنتی دیجی‌کالا، با رویکرد نوآوریِ باز، در زمستان سال ۱۳۹۴ فراخوانی را منتشر کرد و در آن از همه‌ی نخبگان و تیم‌های دانشگاهی و مستقل رباتیک که درزمینه‌ی ساخت ربات‌های پرنده فعالیت می‌کنند، دعوت کرد تا در رقابتی دشوار برای ساخت ربات پرنده‌ی حمل کالا شرکت کنند. بعد از ارزیابی تخصصی اطلاعات فنی، تیم‌‌های منتخب در دو بخش مسابقه و نمایشگاهی معرفی شدند و سرانجام پس از برگزاری پیش‌مسابقه و ایجاد آمادگی‌های لازم، در روز ۲۸ شهریور ۱۳۹۵ مسابقه در محل پارک فناوری پردیس برگزار شد.



دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

۲ دیدگاه
  1. آرین

    سلام
    مثل همیشه عالی
    دوره دوم مسابقه کی برگزار میشه؟؟!

  2. آریا

    ایشالا این مقدمه ای باشه برای مشخص کردن تکلیف این همه جشنواره خریدی که تا حالا داشتین

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما