فضاپیمای کاسینی تصاویر نزدیکی از انسلادوس، قمر یخی زحل گرفت

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۱ دقیقه

فضاپیمای کاسینی در اولین مرحله‌ی ملاقات‌ سه‌گانه‌اش با انسلادوس تصاویری از نواحی قطب شمال این قمر ثبت کرد.

این هفته فضاپیمای کاسینی تصاویر بسیار دقیقی از «انسلادوس» (Enceladus)، قمر یخی سیاره‌ی زحل ثبت کرد. این تصاویر سطح ناهموار و راه راه قطب شمال این قمر را نشان می‌دهند؛ پیش از این، ثبت تصاویر از این مناطق غیرممکن بود. این تصاویر نشانه‌هایی از تاریخچه‌ی قطب‌های این قمر در اختیار قرار می‌دهند.

فضاپیمای کاسینی از سال ۲۰۰۴ بر مدار سیاره‌ی زحل می‌چرخد و ماموریت‌اش در سال ۲۰۱۷ پایان خواهد یافت. این فضاپیما تا قبل از پایان سال سه بار به انسلادوس نزدیک خواهد شد تا اطلاعاتی از آن را به ستاره‌شناسان بفرستند. اولین نزدیکی روز چهارشنبه در فاصله‌ی ۱۸۳۷ کیلومتری قطب شمال این قمر رخ داد. این تصاویر در همان زمان ثبت شده و روز بعد در زمین دانلود شدند.

سال‌هاست که قطب شمال انسلادوس غرق در تاریکی است و تجهیزات کاسینی قابلیت دیدن سطح این منطقه را نداشت. اما حالا که خورشید به نیمه‌ی شمالی این قمر تابیده، فرصت مناسبی است که دوربین‌های کاسینی دید خوبی از این نواحی داشته باشد. محققان از سال ۲۰۰۵ پی برده‌اند که یخ‌فشان‌هایی از زیر سطح انسلادوس فوران می‌کنند و اخیرا هم ناسا تایید کرد که این قمر در زیر پوسته‌ی یخی‌اش یک اقیانوس وسیع دارد. این احتمال وجود دارد که فعالیت‌های گرمابی در بستر این اقیانوس رخ می‌دهد؛ این موضوع می‌تواند به معنی امکان پیدایش حیات باشد. دسترسی به تصاویر نزدیک از این قمر می‌تواند به دانشمندان ناسا کمک کند که درک بهتری از نحوه‌ی تکامل ساختمان پوسته‌ی انسلادوس داشته باشند. ویژگی‌های سطح این قمر می‌تواند جزییاتی درباره‌ی تحولات زیر پوسته‌ی آن در اختیار دانشمندان قرار دهد.

این ملاقات مرحله‌ی اول و آغازین ملاقات‌های کاسینی با قمر زحل است. اتفاق اصلی و هیجان‌انگیز ده روز دیگر رخ خواهد داد، وقتی که کاسینی به ارتفاع ۴۸ کیلومتری قطب جنوب انسلادوس می‌رسد. کاسینی از میان برخی از یخ‌فشان‌ها عبور و درباره‌ی اقیانوس زیر سطح قمر اطلاعات جمع‌آوری خواهد کرد. این باعث می‌شود که دانشمندان جزییات بیشتری از واکنش‌های شیمایی این اقیانوس به دست آورند و این که آیا آن نواحی قابل حیات هستند یا خیر. کاسینی نمی‌تواند تشخیص دهد که آیا زیر سطح قمر زحل حیات وجود دارد یا خیر، اما این فضاپیما می‌تواند امکان رشد میکروب‌ها را در آب انسلادوس بررسی کند.

آخرین ملاقات کاسینی با انسلادوس روز نوزدهم دسامبر رخ خواهد داد. این فضاپیما در فاصله‌ی ۵۰۰۰ کیلومتری این قمر قرار خواهد گرفت و دمای هسته‌اش را اندازه‌گیری خواهد کرد.

انسلادوس e3 e4 e5 e6 e7

‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌

منبع: The Verge



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

۳ دیدگاه
  1. حمید

    خیلی باحاله
    واقعا عکسای جالبیه
    اصلا حال میکنم با علم نجوم

  2. امید

    با سلام .
    مطلب خوبی بود فقط یک غلط املایی داره :
    کاسینی نمی‌توانید تشخیص دهد که آیا زیر سطح قمر زحل حیات وجود دارد یا خیر، اما این فضاپیما می‌تواند امکان رشد میکروب‌ها را در آب انسلادوس بررسی کند.
    ( کلمه نمی توانید )

    1. فرهنگ حشمتی فرهنگ حشمتی

      ممنون از توجه‌تون دوست عزیز.

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما