فضاپیمای نمونهبردار سیارکها آمادهی پرتاب میشود
شرکت لاکهید مارتین مونتاژ فضاپیمای OSIRIS REx را کامل کرده و به مدت پنج ماه آن را آزمایش خواهد کرد.
فضاپیمای OSIRIS REx در شهریور سال ۲۰۱۶ میلادی به فضا فرستاده خواهد شد.
«لاکهید مارتین» (Lockheed)، شرکتی آمریکایی با فعالیت در زمینهی تجهیزات هوافضایی و نظامی، مونتاژ نهایی کاوشگر فضایی OSIRIS REx را کامل کرد. این فضاپیمای بدون سرنشین برای کاوش در یک سیارک و بازگرداندن نمونه به زمین طراحی شده است؛ و حالا قبل از اینکه به مرکز فضایی کندی (Kennedy) تحویل داده شود، برای پنج ماه در تاسیسات سیستمهای فضایی این شرکت، روی آن آزمایش خواهد شد.
فضاپیمای OSIRIS REx در شهریور سال ۲۰۱۶ میلادی به فضا فرستاده خواهد شد و قرار است در سال ۲۰۱۸ برای بررسی سیارک «بنو» (Bennu) به سطح آن فرود آید. بنو یکی از پنج سیارک نوع B است که اندازه و مدارش برای فرود فضاپیما به آن و نمونهبرداری مناسب است. همچنین احتمال زیادی وجود دارد که در قرنهای آینده این سیارک به زمین برخورد کند. نکتهی جالب دیگر دربارهی آن کربنی بودن این سیارک است که میتواند اطلاعاتی از آغاز پیدایش منظومهی خورشیدی و همچنین منشا آب و مولکولهای طبیعی در زمین فراهم کند.
وقتی OSIRIS REx به بنو برسد، به مدت یک سال این سیارک را مورد بررسی دقیق قرار خواهد داد. علاوه بر این، اطلاعات جمعآوری شده از تلسکوپ را با مشاهدات عینی و در محل مقایسه خواهد کرد. همچنین این فضاپیما به اندازهی ۶۰ گرم از خاک این سیارک را نمونهبرداری کرده و در سال ۲۰۲۳ به زمین باز خواهد گرداند.
براساس شرکت لاکهید، روی OSIRIS REx در پنج ماه آینده آزمایشهای شدیدی انجام خواهد گرفت تا سازگاری آن با اعماق فضا مشخص شود. این فضاپیما در معرض امواج الکترومغناطیسی، سرما و گرمای بسیار شدید، لرزش و شوک و ضربه ناشی از پرتاب قرار خواهد گرفت. اگر تمام آزمایشها موفقیتآمیز باشد، به مرکز فضایی کندی فرستاده خواهد شد تا برای پرتاب آماده شود.
منبع: Lockheed Martin