طراحی گوشیهای هوشمند آینده چگونه خواهد بود؟
حالا که بیشتر شرکتهای سازنده گوشیهای هوشمند به بهرهگیری از نمایشگرهای بیحاشیه و طراحیهای نسبتاً مشابه روی آوردهاند، سؤالی که مطرح میشود این است که در آیندهی نزدیک، شرکتها چگونه میخواهند طراحیهای شاخصتری را عملی کنند؟
در حال حاضر، بیشترین توجهات مربوط به طراحی گوشیهای هوشمند، در رابطه با نمایشگر آنها و محتوایی است که از طریق آنها به نمایش درمیآید. به همین خاطر دیگر کمتر اثری از حاشیهی نمایشگرها دیده میشود و روزبهروز به تعداد گوشیهای مجهز به صفحهنمایشهایی که تمام پنل جلویی را گرفتهاند، افزوده میشود.
به همین دلیل، پنل جلویی گوشیها تا حد زیبایی مشابه یکدیگر شده است و اگر تفاوتهای اندک مانند لبههای خمیده و موارد اینچنینی را کنار بگذاریم و اگر از جلو به گوشیها نگاه کنیم، تشخیص برند آنها کار چندان سادهای محسوب نمیشود.
چرا اهمیت دارد؟
برای برخی از کاربران، بهرهگیری و به رخ کشیدن جدیدترین گجتها اهمیت بسیار زیادی دارد. در همین زمینه باید به گوشیهای شارپ Aquos S2، اسنشال PH-1 و آیفون X اشاره کنیم که هر سه تقریباً در یک محدودهی زمانی معرفی شدند و عصر بریدگی نمایشگر را آغاز کردند.
با معرفی آیفون X، بریدگی نمایشگر شهرت زیادی پیدا کرد و بسیاری از شرکتها به بهرهگیری از این مشخصه روی آوردند. مشخصهای که در شکلهای مختلف، از اندازههای کوچک و باریک گرفته تا به شکل قطرهچکانی مورد استفاده قرار گرفت.
این بریدگیها جذاب نیستند، اما بهیادماندنی هستند و گوشی را شاخصتر میکنند. هرچند در زمان عرضه آیفون X بسیاری از کاربران و کارشناسان از وجود این بریدگی چندان راضی نبودند، اما کاربران این گوشی میدانستند که در دست گرفتن آن، به باقی افراد این پیام را میرساند که آنها مالک گرانترین آیفون موجود هستند و برای برخی، همین موضوع کفایت میکند.
شرکتها چگونه گوشیهای هوشمند خود را شاخصتر میکنند
با توجه به اینکه پنلهای جلویی گوشیهای هوشمند تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند، برای تشخیص تفاوتهای آنها بهتر است که به پنلهای پشتی آنها نگاهی بیندازیم.
یکی دیگر از مواردی که شرکتها با بهرهگیری از آن گوشیهای خود را شاخصتر میکنند، ارائه گوشیها در رنگهای مختلف است. رنگهای اصلی مانند مشکی، آبی، طلایی و قرمز معمولاً قابل انتظار هستند. اما اخیراً رنگهای دیگری مانند مسی، ارغوانی و سبز هم به عرصه گوشیهای هوشمند راه پیدا کردهاند. در همین زمینه میتوانیم به آیفون XR اشاره کنیم که در رنگهای متنوع و جذابی روانهی بازار خواهد شد.
با توجه به اینکه بیشتر گوشیها از پنلهای پشتی شیشهای بهره میبرند، شرکتهای سازنده با استفاده از لایههای شیشه مختلف، این بخش از گجتهای خود را جذابتر و منحصربهفرد میکنند.
از دیگر گوشیهایی که پنل پشتی خود را به یک مشخصه شاخص بدل کرده، میتوانیم به گوشی شیائومی Mi 8 Explorer Edition اشاره کنیم که در نگاه اول نظر کاربران را به خود جلب میکند.
شرکتها حتی از چینش دوربینها هم در راستای شاخصتر کردن طراحی گوشیهای خود استفاده میکنند. بهعنوان مثال اگر به چینش دوربین تعدادی از جدیدترین گوشیهای موتورولا نگاهی بیندازید، میبینید که حالت قرار گرفتن دو دوربین و فلش زیر آن، ایموجی «چهره خندان» (smiley face) را برای کاربر تداعی میکند.
شکل و شمایل و جنس بدنه
برای مدت زیادی، شاهد تفاوت چندانی در شکل و شمایل کلی گوشیهای هوشمند نبودیم تا اینکه گوشیهای ویوو NEX و اوپو Find X معرفی شدند و دوربین پریسکوپی و طراحی کشویی آنها توجهات زیادی را جلب کرد. شیائومی و هواوی اعلام کردهاند که آنها هم بهزودی گوشیهای مبتنی بر طراحی کشویی را به بازار عرضه خواهند کرد. مخفی کردن دوربین در بدنه به سازندگان اجازه میدهد که طراحی یکدستتر و جذابتری را عملی کنند.
یکی دیگر از مواردی که تأثیر بسزایی در زمینهی شکل و شمایل گوشیها خواهد داشت، معرفی گوشیهای تاشو در آیندهی نزدیک است. ساخت گوشیها به لطف پیشرفتهای بهدستآمده در عرصه پنلهای اولد انعطافپذیر امکانپذیر شده است و کاربرانی که علاقهی زیادی به بهرهگیری از گوشیهای بسیار خاص دارند، اولین مشتریان این گجتها خواهند بود.
در همین زمینه میتوانیم به شرکت Turing Space هم اشاره کنیم که قصد دارد در سال ۲۰۲۰ گوشی نوآورانهی HubblePhone را عرضه کند. گوشی هوشمندی که بنا به ادعای مدیران این شرکت یک گوشی همهفنحریف و بسیار جذاب خواهد بود. هرچند احتمال ساخت چنین گجتی بسیار پایین است اما همین که برخی از شرکتها میخواهند هوای تازهای را برای صنعت گوشیهای هوشمند به ارمغان بیاورند، باعث میشود که نسبت به تکراری نبودن طراحی گوشیهای آینده بیشتر امیدوار شویم.
شما در این مورد چه فکر میکنید؟ آیا به دنبال تغییر و تحول اساسی در طراحی گوشیهای هوشمند هستید یا اینکه با طراحیهای فعلی هیچ مشکلی ندارید و فقط به تغییرات کوچک رضایت میدهید؟ نظرات خود را در بخش کامنتها با ما و دیگران در میان بگذارید.
بیشتر بخوانید: با ۸ گوشی عجیب و خاص حال حاضر دنیا آشنا شوید
منبع: GSM Arena
هنوز رویای htc به واقعیت تبدیل نشده.
سالها پیش کامپیوتر جیبی رویای همه بود هنوز هم گوشیهای هوشمند با اینکه خیلی قدرتمند تر از گذشته هستند اما هنوز با تصویر ذهنی کامپیوتر جیبی و کاربری همه فن حریف یک کامپیوتر راه طولانی مانده.
که شاید نا امید کننده باشد اما این مرکبی است که هرگز به مقصد نخواهد رسید و دلیل آن هم تنوع طلبی انسانهای سست عنصر عصر حاضر است.
حالا حالاها با تحولات ماژول دوربین و نمایشگرهای تراکم پیکسلی بالا و کاربری سرگرمی(غیر از گیمینگ) و طراحی متفاوت که به راستی عمر ترند هایش به ندرت به ۲سال میرسند سر کاریم.