شما بگویید؛ پیام‌رسان داخلی یا خارجی؟

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۲ دقیقه
پیام‌رسان

بعد از کش و قوس‌های فراوان، تلگرام سرانجام فیلتر شد. با توجه به شرایط فعلی به نظر می‌رسد فیلترینگ این سرویس پیام‌رسان دائمی باشد. در حال حاضر بسیاری از افراد به تلاش برای استفاده از تلگرام ادامه می‌دهند. ولی تجربه نشان داده کاربران رفته رفته این اپلیکیشن را ترک خواهند کرد و به سراغ گزینه‌های جایگزین خواهند رفت.

در این شرایط بسیاری از کاربران با این سوال روبرو خواهند شد که چه پیام‌رسانی می‌تواند بهترین جایگزین برای تلگرام باشد. به صورت سنتی ایرانی‌ها رابطه چندان خوبی با پیام‌رسان‌های داخلی نداشته‌اند، ولی حالا با حمایت‌های گسترده‌ای که از آن‌ها می‌شود، ممکن است اوضاع تغییر کند. اما همچنان امکان استفاده از سایر پیام‌رسان‌های خارجی هم وجود دارد.

در کل پیام‌رسان‌های داخلی و خارجی هر کدام طرفداران خود را دارند. هر کدام از این دو گروه هم دلایل خاص خود را مطرح می‌کنند. به همین دلیل فرصت را مناسب دیدیم تا در شما بگویید این هفته، نظر شما را در این مورد جویا شویم؛ شما ترجیح می‌دهید به جای تلگرام به سراغ کدام گزینه بروید: پیام‌رسان داخلی یا پیام‌رسان خارجی؟

پیام‌رسان داخلی

از پیام‌رسان‌های داخلی مشهور می‌توان به سروش، بیسفون، بله، گپ، آی‌گپ اشاره کرد. بعد از مسدود شدن تلگرام، پیام‌رسان‌های داخلی بیشتر سر زبان‌ها افتادند. یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های تلگرام که آن را از سایر پیام‌رسان‌های خارجی متمایز می‌کرد، کانال بود. تقریبا تمام پیام‌رسان‌های داخلی با ارائه کردن این ویژگی تلاش دارند به عنوان جایگزین تلگرام نظر کاربران ایرانی را به خود جلب کنند.

دولت برای تقویت و رونق پیام‌رسان‌های داخلی مزایای مختلفی را هم در نظر گرفته که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به تامین زیرساخت‌ها و اینترنت رایگان اشاره کرد. یکی از دغدغه‌های حال حاضر این است که با فیلتر شدن تلگرام، عملا مصرف پهنای باند اینترنتی کشور بیشتر شده است. از آن‌جا که سرور پیام‌رسان‌های داخلی در داخل کشور است، رونق گرفتن آن‌ها مصرف پهنای باند اینترنت کشور را هم کاهش می‌دهد و در نتیجه ارز کم‌تری از کشور خارج خواهد شد.

پیام‌رسان‌های خارجی

تلگرام، واتساپ، وایبر، گوگل الو و وی‌چت از پیام‌رسان‌های مشهور خارجی هستند. یکی از مهم‌ترین دغدغه‌ها در خصوص پیام‌رسان‌های خارجی به بحث امنیت و حریم خصوصی برمی‌گردد. در این زمینه نظرات متفاوتی وجود دارد. برخی استفاده از تکنولوژی‌های پیشرفته‌ای مانند رمزنگاری سرتاسری را دلیلی بر امنیت این سرویس‌ها می‌دانند، و برخی هم معتقد هستند به دلیل ذخیره شدن اطلاعات کاربران در خارج از کشور نباید به آن‌ها اعتماد کرد.

نکته دیگر این که تقریبا هیچ‌کدام از پیام‌رسان‌های مشهور خارجی از کانال پشتیبانی نمی‌کنند. این در حالیست که پس از فراگیر شدن تلگرام، استفاده از کانال به یکی از نیازهای کاربران ایرانی و یکی از راه‌های کسب درآمد در ایران تبدیل شده است. علاوه بر این، سابقه‌ی فیلتر شدن یا ممانعت از عملکرد خوب پیام‌رسان‌های خارجی در ایران به قبل از تلگرام برمی‌گردد. شاید بعضی از شما اتفاقی که در گذشته برای وایبر یا وی‌چت افتاد را به خاطر دارید. احتمالا تلگرام هم آخرین پیام‌رسان خارجی نخواهد بود که در ایران فیلتر می‌شود. بنابراین کاربران نمی‌توانند با خیال راحت به یک پیام‌رسان خارجی جایگزین تکیه کنند.

جمع‌بندی

انتخاب یک پیام‌رسان جایگزین برای کاربران ایران، کار دشواری به نظر می‌رسد. آن دسته از پیام‌رسان‌های خارجی که فیلتر نیستند، از کانال پشتیبانی نمی‌کنند. از طرفی امکان مسدود شدن آن‌ها هم وجود دارد. از طرف دیگر پیام‌رسان‌های داخلی هنوز مورد اعتماد عموم مردم نیستند و اغلب باگ‌های زیادی هم دارند. هم‌چنین در این مدت تعداد زیادی از پیام‌رسان‌های داخلی معرفی شده‌اند و هنوز یک اپلیکیشن به طور مشخص جایگزین تلگرام نشده است. حالا نوبت شماست تا در کامنت‌ها نظرتان را به ما بگویید؛ پیام‌رسان داخلی یا خارجی؟ کدام‌یک جایگزین خوبی برای تلگرام است؟



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

۱۰۴ دیدگاه
  1. علی دهاقین

    معلومه داخلی
    چون قابلیتاش خیلی بیشتره، خارجیا مخصوصاً واتساپ مفتشون گرونه
    من مطمئناً از داخلی استفاده خواهم کرد و انتخاب اولم هم سروشه

  2. محمد

    پیام رسان “بیسفون”آینده دار ترین پیامرسان ایرانیه…امنیت بالا(رمزگزاریend to end)،رابط کاربری ساده و خوب، سرعت بالا،تماس درون و برون برنامه ای،امکان جستجو و پیدا کردن تمامی کانال های ثبت شده و …

  3. اس

    واقعا جای تعجب داره!!

    کسانی که همش دم از وطن پرستی و ایران و ایرانی بودن میزدند، بیشترشون با پیام رسان داخلی مخالفت میکنن، به هر قیمتی.. با هر بهانه ای…

    اونی که واقعا ایرانیه، در جهت تقویت ایران حرکت میکنه

  4. امین

    پرسیدن دارن؟ امنیت، سرعت، ثبات، امکانات، اعتماد… همه در خارجی ها بیشتره

  5. یه نفر

    ما خیلی ساده ایم اگه اینطور نبود یه عده جمع نمیشدن بگن اطلاعات میاد دونه به دونه پیامارو میخونه یعنی اینقدر باید بیکار باشن تا بیان پیام من به مامان بابامو بخونن که ساعت ده خونم
    بعدشم تلگرامو نمیشه با خودرو داخلی مقایسه کرد خودرو به یه نفر آسیب میزنه ولی کانالای نامناسب تلگرام کل مملکت رو داغون میکنن
    از دیجی کالا مگ ممنونم که همچین فضایی رو برامون ایجاد کرد

  6. reza

    طبق بررسی هایی که کردم گپ از همه بهتره

  7. ناشناس

    بنده تمایل دارم اولین کسی باشم که پیام شخصی خودم را می خوانم. به همین جهت با پیام رسان خارجی موافق هستم و بیشتر احساس امنیت می کنم.

  8. سجاد

    سلام
    من تا حالا هیچ کدوم از پیام رسان های داخلی یا خارجی رو استفاده نکردم ولی اگه روزی قصد استفادش رو داشتم مطمئنا به اختیار خودم انتخابش میکنم نه با زور فیلتر و …
    این دیگه خودرو نیست که به زور باید داخلیش رو سوار شیم

  9. سعید

    خرید زورکی خودرو داخلی، استفاده از پیام رسان زورکی ایرانی و ….من که زیر بارش نمیرم

  10. freedom

    اگه بحث درز اطلاعات به خارج از کشوره من به شخصه ترجیح میدم اطلاعاتم درز کنه تا با پیام رسان داخلی جونم به خطر بیفته

  11. آرشام

    به نظر من بیسفون پلاس از همه بهتر است همه از گرافیک هم سرعت هم امنیت

  12. من

    من از بله استفاده میکنم، و راضی هستم..
    گویا از بقیه داخلی ها بهتر هست من نمیگم دوستانم میگن..

    به نظرم استفاده از داخلی خیلی ترجیح داره، مثل هر چیز دیگه ای که داخلی ش ترجیح داره..

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X