شما بگویید؛ پیامرسان داخلی یا خارجی؟
بعد از کش و قوسهای فراوان، تلگرام سرانجام فیلتر شد. با توجه به شرایط فعلی به نظر میرسد فیلترینگ این سرویس پیامرسان دائمی باشد. در حال حاضر بسیاری از افراد به تلاش برای استفاده از تلگرام ادامه میدهند. ولی تجربه نشان داده کاربران رفته رفته این اپلیکیشن را ترک خواهند کرد و به سراغ گزینههای جایگزین خواهند رفت.
در این شرایط بسیاری از کاربران با این سوال روبرو خواهند شد که چه پیامرسانی میتواند بهترین جایگزین برای تلگرام باشد. به صورت سنتی ایرانیها رابطه چندان خوبی با پیامرسانهای داخلی نداشتهاند، ولی حالا با حمایتهای گستردهای که از آنها میشود، ممکن است اوضاع تغییر کند. اما همچنان امکان استفاده از سایر پیامرسانهای خارجی هم وجود دارد.
در کل پیامرسانهای داخلی و خارجی هر کدام طرفداران خود را دارند. هر کدام از این دو گروه هم دلایل خاص خود را مطرح میکنند. به همین دلیل فرصت را مناسب دیدیم تا در شما بگویید این هفته، نظر شما را در این مورد جویا شویم؛ شما ترجیح میدهید به جای تلگرام به سراغ کدام گزینه بروید: پیامرسان داخلی یا پیامرسان خارجی؟
پیامرسان داخلی
از پیامرسانهای داخلی مشهور میتوان به سروش، بیسفون، بله، گپ، آیگپ اشاره کرد. بعد از مسدود شدن تلگرام، پیامرسانهای داخلی بیشتر سر زبانها افتادند. یکی از مهمترین ویژگیهای تلگرام که آن را از سایر پیامرسانهای خارجی متمایز میکرد، کانال بود. تقریبا تمام پیامرسانهای داخلی با ارائه کردن این ویژگی تلاش دارند به عنوان جایگزین تلگرام نظر کاربران ایرانی را به خود جلب کنند.
دولت برای تقویت و رونق پیامرسانهای داخلی مزایای مختلفی را هم در نظر گرفته که از مهمترین آنها میتوان به تامین زیرساختها و اینترنت رایگان اشاره کرد. یکی از دغدغههای حال حاضر این است که با فیلتر شدن تلگرام، عملا مصرف پهنای باند اینترنتی کشور بیشتر شده است. از آنجا که سرور پیامرسانهای داخلی در داخل کشور است، رونق گرفتن آنها مصرف پهنای باند اینترنت کشور را هم کاهش میدهد و در نتیجه ارز کمتری از کشور خارج خواهد شد.
پیامرسانهای خارجی
تلگرام، واتساپ، وایبر، گوگل الو و ویچت از پیامرسانهای مشهور خارجی هستند. یکی از مهمترین دغدغهها در خصوص پیامرسانهای خارجی به بحث امنیت و حریم خصوصی برمیگردد. در این زمینه نظرات متفاوتی وجود دارد. برخی استفاده از تکنولوژیهای پیشرفتهای مانند رمزنگاری سرتاسری را دلیلی بر امنیت این سرویسها میدانند، و برخی هم معتقد هستند به دلیل ذخیره شدن اطلاعات کاربران در خارج از کشور نباید به آنها اعتماد کرد.
نکته دیگر این که تقریبا هیچکدام از پیامرسانهای مشهور خارجی از کانال پشتیبانی نمیکنند. این در حالیست که پس از فراگیر شدن تلگرام، استفاده از کانال به یکی از نیازهای کاربران ایرانی و یکی از راههای کسب درآمد در ایران تبدیل شده است. علاوه بر این، سابقهی فیلتر شدن یا ممانعت از عملکرد خوب پیامرسانهای خارجی در ایران به قبل از تلگرام برمیگردد. شاید بعضی از شما اتفاقی که در گذشته برای وایبر یا ویچت افتاد را به خاطر دارید. احتمالا تلگرام هم آخرین پیامرسان خارجی نخواهد بود که در ایران فیلتر میشود. بنابراین کاربران نمیتوانند با خیال راحت به یک پیامرسان خارجی جایگزین تکیه کنند.
جمعبندی
انتخاب یک پیامرسان جایگزین برای کاربران ایران، کار دشواری به نظر میرسد. آن دسته از پیامرسانهای خارجی که فیلتر نیستند، از کانال پشتیبانی نمیکنند. از طرفی امکان مسدود شدن آنها هم وجود دارد. از طرف دیگر پیامرسانهای داخلی هنوز مورد اعتماد عموم مردم نیستند و اغلب باگهای زیادی هم دارند. همچنین در این مدت تعداد زیادی از پیامرسانهای داخلی معرفی شدهاند و هنوز یک اپلیکیشن به طور مشخص جایگزین تلگرام نشده است. حالا نوبت شماست تا در کامنتها نظرتان را به ما بگویید؛ پیامرسان داخلی یا خارجی؟ کدامیک جایگزین خوبی برای تلگرام است؟
فقط تلگرام
شده یکی یکی پیام رسان خارجی مصرف میکنیم ولی دورو بر پیام رسان خارجی نمیریم مجبوربشیم ترک میکنیم خخخ
پیام رسان خارجی.دلیلش هم همه میدونن. راستی چرا نظر خودتون رو آخز هر ویدیو کست در مورد موضوع نمیگین ؟نظر خودتون رو هم بگین.
صددرصد خارجی
سلام.
پیام رسان های داخلی عملا هیچگونه امنیتی ندارند. واضح ترین دلیل آن هم دقیقا چرایی فیلتر تلگرام است. تلگرام اطلاعات مردم رو برای سوء استفاده به کسی نمیداد و فیلتر شد. الان هم که داخلی ها دارن فعالیت میکنن و کلی هم ازشون حمایت میشه فقط و فقط اینه که عین آب خوردن اطلاعات مردم رو استخراج و از آن ها سوء استفاده میکنن.
بهترین گزینه پیام رسان های خارجی هست. چراکه از لحاظ فنی، سرعت و از همه مهمتر امنیت بدون رقیب هستند. مخصوصا تلگرام و واتساپ. البته واتساپ نسبت به تلگرام امکانات خیلی خیلی کمتری داره اما بهتر از داخلی هاست.
انشاالله در نسخه های آینده از تکنولوژی های ضد فیلتر (بلاکچین) استفاده بشه که دیگه کسی نتونه به هیچ نحوه ای آزادی و حق انتخاب رو از مردم بگیره. البته این اتفاق قطعا خواهد افتاد و فقط موضوع زمان مطرح است.
من خودم هرگز از پیام رسان داخلی استفاده نمیکنم چراکه پیام رسان های داخلی هرگز و هرگز نتوانسته اند با رقابت کردن، داشتن نقات قوت و برتری خودشون رو نشون بدن و بالا بکشن. پیام رسان داخلی یک کپی بی ارزش دستوری هست که با صلب آزادی توانسته فعالیت بکند.
داخلی
متاسفانه با کلمات چون ” امنیت ملی ” و… بهانه ای می تراشن واسه فیلتر کردن
بعنوان یک انسان آزادم که از کدام پیام رسان استفاده کنم! ممکنه کسی پیام رسان خارجی رو ترجیح بده و یکی پیام رسان داخلی
اما متاسفانه عده قلیل میخوان نظرشون رو بر اکثریت تحمیل کنن … وقتی خود وزیر ارتباطات ، آقای جهرمی امار داده که از ۴۵ میلیون کاربر تلگرام فقط ۱ میلیون نفر آن را حذف کرده اند ! این به چه معنی است ؟ یعنی بقیه یا با برنامه های عبور از فیلترینگ میرن تلگرام یا منتظر بلاک چین هستن ! خب واقعاً اون عده قلیلی که تصمیم میگیره فکر نمیکنن که مردم حریص تر بشن واسه استفاده از پیام رسان های خارجی ! واسه مردم سوال پیش میاد که به چه علتی عده ای اصرار بر استفاده از پیام رسان های داخلی می کنند ؟ خب وقتی مردم ۴۴ میلیون داره از تلگرام استفاده میکن با وجود فیلتر شدن یکی منو توجیه کنه الان این فیلتر کردن چه سودی داشت ؟ خب اینکه ف/ی/ل/ت/ر ش/ک/ن ها که خارجی هستن حجم و ترافیک کاربر رو مصرف میکنن !!
واقعا واسم سواله کسانی که مسئول فیلیرینگ هستن آیا در زمینه آی تی دانشی دارن یا صرفا فقط نگاه نظامی دارن
تلگرام + VPN
🙂
با سلام
من از پیام رسان های داخلی استفاده می کنم . من قبل از اینکه تلگرام فیلتر بشه و ۲ ماه قبل از سال ۹۷ اکانت تلگرام رو حذف کرم.
پیام رسان سروش و هر پیام رسان ایرانی دیگه ای فقط یه دام برای محدود کردن و زیر نظر گرفتن مردم هست
بنده شخصا به هیچ وجه پیان رسان های داخلی رو نصب نکردم و به بقیه هم پیشنهاد میکنم نصب نکنید. حتی برای تست.
تلگرام هنوز بهترین پیان رسان موجوده و استفاده از اون با فیلترشکن هم لذت بخشه.
“امنیت!” و تجربه کاربری مهم ترین چیزی هست که تلگرام رو از بقیه پیام رسان ها متمایز میکنه.
در مورد اون واژه “امنیت” که نسبت دادی به تلگرام توصیه میکنم بیشتر فک کنی.
امنیت و حریم خصوصی بیش از حد یه کاربر میتونه به نقض حریم خصوصی و امنیت کاربرای دیگه منجز بشه.
بهترین گزینه استفاده از واتسپ در کنار یه پیام رسان داخلی خوبه (پیشنهاد من پیام رسان بله ست، به شدت از بقیه ایرانی ها با کیفیت تره از هر نظر)