شما بگویید؛ باتری قابل تعویض یا غیر قابل تعویض؟
قابل تعویض بودن یا نبودن باتری گوشیهای موبایل موضوعی است که حداقل در یک دههی اخیر بحثها و مجادلههای زیادی را بین کاربران مختلف موجب شده است. برخی افراد قابل تعویض بودن باتری را جزو محاسن یک گوشی موبایل برمیشمارند در حالی که عدهای دیگر با دلیل و منطق از باتری غیر قابل تعویض دفاع میکنند. در مطلب «شما بگویید» این هفته قصد داریم محاسن و معایب هر کدام از این استراتژیها را به بحث بگذاریم. شما با کدام موافقتر هستید: باتری قابل تعویض یا باتری غیرقابل تعویض؟
محاسن و معایب زیادی میتوان برای باتریهای قابل تعویض و غیرقابل تعویض برشمرد. برای مثال سادهترین حسن باتری قابل تعویض این است که در صورت بروز هر گونه مشکلی در باتری کاربر میتواند شخصا آن را با یک باتری سالم جایگزین کند. قطعا اگر گلکسی نوت ۷ باتری قابل تعویض داشت کار سامسونگ برای حل کردن مشکل آن بسیار سادهتر بود. امکان تعویض آسان باتری همچنین اجازه میدهد با همراه داشتن یک باتری اضافه مشکل تمام شدن شارژ گوشی را هم حل کنید. یکی از ترفندهای قدیمی برای درست کردن گوشی موبایلی که به شدت هنگ کرده هم خارج کردن باتری است. برای مثال به یاد دارید زمانی که مشکل آیفونها باعث میشد با تنظیم کردن آن روی یک تاریخ خاص گوشی دیگر روشن نشود؟ اگر آیفون باتری قابل تعویض داشت دیگر لازم نبود برای حل این مشکل هفتهها منتظر تمام شدن شارژ گوشی بمانید. البته خارج کردن باتری ممکن است در برخی شرایط به گوشی یا خود باتری صدمه بزند. ولی در هر حال بنا بر تجربه زمانی که یک گوشی هنگ کرده و به هیچ راه حلی پاسخ نمیدهد، خارج کردن باتری روشی موثر است. از دیگر محاسن باتری قابل تعویض میتوان به کم کردن صدمات ناشی از خیس شدن گوشی اشاره کرد. اگر گوشی در آب بیفتد یا خیس شود، باتری قابل تعویض شانس بیشتری را به شما میدهد تا پیش از اتصال کوتاه شدن باتری یا بردهای گوشی با خارج کردن باتری گوشی را نجات دهید. البته از سوی دیگر غیرقابل تعویض بودن باتری کمک میکند که آب دیرتر به گوشی نفوذ کند و بسیاری از گوشیهایی که باتری غیر قبل تعویض دارند در مقابل آب مقاوم هستند. ولی در هر حال هنوز هم گوشیهایی هستند که علیرغم داشتن باتری غیر قابل تعویض، ضد آب نیستند.
شاید با این همه محاسنی که برای باتریهای قابل تعویض بیان شد با خود بپرسید پس اساسا چرا بیشتر تولیدکنندههای گوشی موبایل به سمت استفاده از باتریهای غیرقابل تعویض رفتهاند. یکی از محاسن اصلی باتری غیر قابل تعویض به مسائل امنیتی برمیگردد. اگر گوشی شما به سرقت برود، سارق میتواند با خارج کردن باتری امکان ردیابی محل گوشی را به سرعت از بین ببرد. باتری غیرقابل تعویض شانس شما را برای ردیابی کردن گوشی مفقود شده بالاتر میبرد. از سوی دیگر باتریهای غیر قابل تعویض امکان تولید کردن گوشیهایی زیباتر با بدنهی فلزی یا شیشهای یکپارچه را هم فراهم کردند. معمولا کیفیت ساخت گوشیهایی که باتری غیر قابل تعویض دارند بالاتر است یا حداقل این حس را بیشتر به کاربر منتقل میکند. همچنین باز و بسته کردن مداوم کاور باتری میتواند باعث نفوذ گرد و غبار به داخل گوشی و آسیب دیدن آن شود. بنابراین در کل ممکن است دوام بیشتر هم جزو محاسن گوشیهایی با باتری غیر قابل تعویض محسوب شود. شما چه محاسن و معایب دیگری سراغ دارید؟ تجربهی شخصی خود را از کار کردن با گوشیهای مختلفی که باتری قابل تعویض یا غیر قابل تعویض داشتهاند با ما در میان بگذارید. در نهایت با در نظر گرفتن تمام این موارد ترجیح میدهید گوشی بعدی شما باتری قابل تعویض داشته باشد یا باتری غیر قابل تعویض؟
غیر قابل تعویض بهتره
چون یک عمر با باتری های تعویض شده و کم کیفیت دست و پنجه نرم کردیم
همون باتری رو که شرکت سازنده روی گوشی میندازه، از همه باتری های موجود توی بازار باکیفیت تره
قابل تعویض چون اگر باتری خراب بشه به راحتی با هزینه کم قابل عوض کردن و تعمیره و دیگر این که چون گوشی های اندروید بسیار هنگ میکنند حتی اندروید ۷ مخصوصا رو گوشی های سامسونگ به دلیل رابط کاربری تاچ ویز که بسیار سنگینه میشه با جدا کردن باتری از مشکلاتی مثل بوت لوپ و… جلوگیری کرد و گوشی هایی با باتری قابل تعویض خیلی راحت تر میشه باتری خراب رو توشون تشخیص داد و لازم نیست ببرید بیرون البته هدف گوشی های غیر قابل تعویض درآمد بیشتر از تعمیرات و قابل تعویض درآمد بیشتر از طریق فروش باتری
یه چیز دیگه ای رو که به نظرم دوستان اشاره نکردن این هست که گوشی های با قابلیت تعویض باطری تعمیر پزیری بسیار راحت تری رو دارن مثلا شما در lg v10. یا lgv20 شما کافیه قاب مشت رو در بیاری باطریه و خارج کنی پیچ ها رو باز کنی و کل گوشی از هم جدا میشه!
اما توی گوشی هایی که قابلیت تعویض ندارن معمولا توسط چسب یا چیز های دیگه فشرده شدن و برای بازکردنشون ابزار های پیچیده تری لازمه که بعد از تعمییر اصلا مثل روز اولشون هم نمیشن! چون معمولا به وسیله گرما باز میشن … من lumia1520 داشتم که بعد از تعمیر درزهای گوشی. باز شده بود!
مطمئنا قابل تعویض!!! ولی طوری که به ظاهر گوشی اسیب نزنه. یه چیزی مثه g5
باتری غیر قابل تعویض چون معقولتره و خرج بی خودی نمیگذاره
قابل تعویض بودن باتری قطعا خیلی بهتره یا حداقل جوری باشه که وقتی به مشکلی میخوره بشه تقریبا راحت عوضش کرد مطلبی هم که در مورد سرقت گوشی نوشتید زیاد منطقی نیست چون یک اینکه تو ایران این چیزا زیاد هست دوم این که بستگی به نوع مراقبت خوده فرد داره یه عده خیلی زیادی اصلا تو مکانهایی مثل مترو یا اتوبوس پا نمیزارن که کسی بخواد موبایلشون رو بدزده همش با ماشین اینور اونور میرن من خودم زیاد گوشی عوض نمیکنم دوست دارم باتریش قابل تعویض باشه که هر ۳ سال یه باتری جدید بندازم
خب باطری های قابل تعویض راحتی رو برای کاربر میاره ولی باطری های غیر قابل تعویض توسط کاربر باعث میشه ما کمتر با باطری گوشی که وظیفه برق رسانی گوشیو داره ور بریم و همین عمر گجت رو بیشتر میکنه.
حالا میشه ضد آب بودن و بقیه چیزا هم بهش اضافه کرد ولی در حال حاظر حتی پرچم دارایی که قابلیت تعویض باطری رو دارن هم مقداری تحمل آب رو دارن مگر این که بخوایین با گوشیتون برین شنا..!!!
هر کدومشون مزیتای خودشو داره..
هنوز گوشی نساختن که باب میل همه باشه فکرم نمیکنم بتونن بسازن مگر این که قابل تغییر شکل باشه 🙂
به شخصه باتری قابل تعویض رو بیشتر یپسندم چون خیلی راحت میشه یک باتری زاپاس همراه داشت و به مشکل نخورد مخصوصا تو سفر و عکاسی و …..
قطعا قابل تعویض یه مزیت مهمی هست!
هر دوتا خوبه.
قابل تعویض ها یکم دیوایس مارو بی ریخت نشون میده ولی غیر قابل تعویض (توسط کاربر) معمولا دیوایس هاش یکپارچه تره. فقط این یکپارچه ها بهتره ضد آب هم باشن تا وقتی گوشی افتاد تو آب خیالمون راحت باشه!
در ضمن اکثرا دیوایس های پر طرفدار غیرقابل تعویض هست!
از نظر کاربران قابل تعویض بهتره اما چرا تولید کننده ها غیر قابل تعویض تولید میکنند خودش خیلی قابل بحثه.دیدین باتری های دوربین های دیجیتالی چگونه تعویض میشن؟( مثل سری الجی g5) اگر به این شکل باتری ها قابل تعویض بشن به نظر من مشتری بهتره.اما از دیجی کالامگ میخوام که یک پست اختصاصی درمورد اینکه چرا تولیدکننده ها غیرقابل تعویض تولید میکنند بزارین.ممنون
۱۰۰% قابل تعویض!
اختیار چیزی که مال توئه باید دست خودت باشه. من شاید به هر دلیلی بخوام کلاً برق دستگامو قطع کنم، که این کار فقط با درآورد باطری انجام میشه.
این شرکتهایی که امکان درآوردن باطری رو تو گوشیهاشون لحاظ نمیکنن، در اصل اختیارات کاربرو محدود میکنن.
اصلاً به نظر من قابل تعویض نبود باطری یه کم مشکوکه!! و حریم خصوصی و حق شخصی سازی کاربرو زیر سوال میبره!
به همین دلایله که من و خیلیها، تولیدکننده ای مثل LG رو تحصین میکنیم. چون هنوز هم گوشیهاشو با باطری قابل تعویض تولید میکنه، حتی پرچمدارها. که این همیشه یه امتیاز مثبت بوده واسه گوشیهاش.
با سلام
حرف شما درسته.
یکی از مهمترین دلایل ساخت و ارایه گوشی های هوشمند(اسمارت) اساسا از کنترل خارج کردن آن توسط کاربر(صاحب گوشی) است که این موضوع مهم، با غیر قابل برداشتن کردن باتری گوشی توسط کاربر، تکمیل شده. با کمی سرچ کردن و نیز دقت در نرم افزارهای پرکاربرد رایج؛ مسلما و حتما میتونید به قابلیتهای سوء استفاده های مختلف از انواع اطلاعات شخصی شما(عکس، فیلم، دیتا، دفترچه تلفن، مشخصات و شماره افرادی که با شما در ارتباطند، سلایق و عادات و شخصیت شما و…) توسط تولیدکنندگان، شرکتهای تبلیغاتی، بویژه مراکز اطاعاتی و امنیتی بوسیله این گوشی ها پی ببرید.
و تو خود حدیث مفصل بخوان از این مجمل