شما بگویید؛ هارد دیسک یا SSD؟
در سالهای اخیر هنگام خرید کامپیوتر یا لپتاپ با یک دو راهی در زمینه انتخاب نوع درایو ذخیرهسازی کامپیوتر مواجهیم. از هارد دیسک (HDD) استفاده کنیم یا از درایو SSD؟ در شما بگویید این هفته قصد داریم بپرسیم اگر قرار باشد بین یکی از این دو مدل درایو ذخیرهسازی داده یکی را انتخاب کنید کدام گزینه را ترجیح میدهید؟
هر کدام از این دو نوع درایو مزایا و معایبی دارند. به شکل کلی درایو هارد دیسک یا Hard disk drive نوعی وسیله ذخیرهسازی داده است که از طریق ضبط مغناطیسی و با کمک هدهایی برای خواندن و نوشتن به ذخیرهسازی داده میپردازد. هارد دیسک از تکنولوژی قدیمیتری استفاده میکند (این تکنولوژی اولینبار شصت سال پیش معرفی شد) و نسبت به درایو SSD ارزانقیمتتر است. مزیت دیگر این نوع درایوها در کنار قیمت ارزان، توانایی ذخیرهسازی حجم بالایی از دادهها است.
اما درایوهای SSD یا Solid-state drive چه مزایایی دارند و چرا بعضی از کاربران این درایوها را برای ذخیرهسازی اطلاعات ترجیح میدهند؟ درایو SSD دارای دیسک یا موتور چرخان نیست، برق کمتری مصرف میکند، مقاوت بیشتری دارد و سرعت آن هم نسبت به درایوهای HDD به شکل قابلتوجهی بالاتر است. درایو SSD چیزی شبیه حافظههای فلش است اما در ابعادی بسیار بزرگتر. اطلاعات در این درایو درون میکروچیپها ذخیره میشود و بر خلاف درایو HDD برای خواندن و نوشتن هم نیازی به بازوی مکانیکی ندارد. اساسا باید گفت درایو SSD برای استفاده از اطلاعات ذخیرهشده و برای ذخیرهسازی نیاز به حرکات فیزیکی ندارد. به این شکل سرعت بالاتری در اختیار کاربر قرار میگیرد اما در ازای این سرعت بالاتر باید مبلغ بیشتری هم بپردازد. این مبلغ به طور متوسط چیزی در حدود ۳ تا ۵ برابر بیشتر است.
بیایید نکات گفته شده را جمعبندی کنیم. درایو HDD ارزانتر است، مدلهایی دارد که میتوان از طریق آنها اطلاعات بسیار حجیم را ذخیرهسازی کرد اما سرعت آن به شکل متوسط در حدود ۳۰ درصد از درایوهای SSD کمتر است.
درایوهای SSD انرژی کمتری مصرف میکنند، قیمت گرانتری دارند، باعث میشوند هنگام روشن کردن کامپیوتر به شکل مشهودی شاهد سریعتر بالا آمدن سیستم باشید و البته مقاومتر و کمصداتر هستند گرچه برای ذخیرهسازی حجمقابل توجه داده (برای مثال بیش از ۴ ترابایت) چندان مناسب نیستند.
حال شما بگویید ترجیح میدهید از درایو HDD استفاده کنید یا درایو SSD؟ برای این انتخاب چه دلایلی دارید؟
اگر به صورت کلی به قضیه نگاه کنیم قطعا SSD با اختلاف از HDD جلوتره. برای من که Developer هستم واقعا SSD یه نعمت محسوب میشه. ولی همیشه برای کارهای معمولی میشه از HDD استفاده کرد. به شخصه معتقدم باید از SSD و HDD به صورت همزمان استفاده کرد. یعنی درایو ویندوز SSD باشه و یه استوریج هم برای ذخیره سازی که میتونه از نوع HDD باشه. دلیل این قضیه هم قیمت بالای SSD در مقابل HDD هست. پس با ترکیب این دو گزینه بهترین کارایی رو میتونید داشته باشید. برای درایور ویندوز یه SSD با ظرفیت ۲۵۶ گیگ مناسبه. البته وقتی بحث گیم مطرح میشه قضیه کمی متفاوت میشه. چون وقتی بازی روی SSD نصب میشه سرعت بارگزاریش خیلی بالاتر از زمانیه که روی HDD نصب میشه.
هم برای مک بوک و هم برای لپ تاپ ویندوزم از SSD استفاده میکنم. بعد از این تغییر سرعت هر دو سیستم به طرز باورنکرنی افزایش پیدا کرد.
سرعت بارگزاری ویندوز روی lenovo y510 حدود ۶ ثانیه شده !! مک بوک هم حدود ۱۰ ثانیه تا لود کامل زمان میبره. در صورتی که این زمان ها برای HDD دست کم ۳ برابر بود !!!
سلام خدمت دوستان دی جی مگی
به نظر من به صورت هیبرید بهترین طرز استفاده از آنها است که ویندوز و نزم افزار های مورد نیاز رو در ssd ، و برای آرشیو بقیه موارد از hdd استفاده کنیم ، چون واقعا سرعت ssd تاثیر قابل توجهی در سیستم ما داره ، ولی به دلیل محدود بودن این حافظه ها ما به فضای بیش از (مثلا ۱۲۸G) برای تمامی امور نیاز داریم و باید به سراغ HDD برویم ،
مزایا و معایب :
یکی از مزایای مهم HDD ریکاوری بهتر و دقیقتر نسبت به SSD ها است که به نظرم مهمه
در سیستم های قابل حمل به دلیل وجود محدودیت فضا و وزن و مصرف انرژی ، و مقاومت بیشتر SSD ها در برابر جابه جایی حین استفاده مطمئنا SSD انتخاب بهتری هست
چون هنوز SSD ها در ابتدای راه قرار دارند و حجم بالا= قیمت خیلی بالا است نمیشه HDD ها رو کنار گذاشت.
ولی مطمئنا در سالهای نه چندان دور ظرفیت SSD ها افزایش و قیمت آنها کاهش پیدا میکند و HDD ها منسوخ میشوند.
با تشکر
به نظر من بستگی به نوع کاری که با سیستم انجام میدیم داره،اگه کامپیوتر یه دستگاه
پخش کننده ، آرشیو مدیا وغیره باشه داشتن ssdلزومی نداره ،اما برای کار با نرم افزار
گرافیکی یا بازی هارد ssd ارزششو نشون میده
من یه کامپیوتر قدیمی دارم (یه سخت افزار ضعیف که ۱۲ سال پیش خریدمش) یه هارد ۷۲۰۰ دور روش بود که به سلامتی امسال سوخت و یه هارد ۱۲۰ گیگی اس اس دی گذاشتم روش، قبلش سیستم به شدت کند بود و از پس کارهای عادی هم بر نمیومد و حتی در باز کردن دو تا تب توی کروم هم به مشکل بر میخورد ولی الان سرعت بالا اومدن ویندوز و باز کردن فتوشاپ از یه لپ تاپ کور آی سون نسل هفت با هشت گیگ رم دی دی آر ۴ هم بیشتر شده (در کنار هم مقایسه عملی انجام دادم که اینو میگم) در حالی که کامپیوترم یه سی پی یو دو هسته ای خیلی ضعیف و فقط دو گیگ رم دی دی آر ۲ داره، هارد اس اس دی در ارتقاء سیستم های قدیمی معجره میکنه…
من برای لپتاپ از اس اس دی استفاده میکنم و به نظرم خیلی از هارددیسک مناسبتره
سبک تر هست، صدای اضافی تولید نمیکنه و شوک های فیزیکی هم مثل هارددیسک روش اثر نمیذاره (هارددیسکی که داشتم دائم بدسکتور میگرفت که شاید یکی از دلایلش همین بوده)
اما برای کامپیوتر درایو هیبرید یا دو درایو جداگانه SSD+HDD و برای آرشیو کردن هارددیسک رو انتخاب میکنم
منم مثل خیلیای دیگه به ترکیب رای میدم چون واقعا حجم اطلاعات این دوره زیاد شده و نیاز به سرعت بالا برای بعضی کارا وجود داره.
البته اگر توی یه کشوری به غیر از ایران بودم به ssd رای میدادم. چون اونجا فضای ابری و سرعت اینترنت خیلی عالیه و نیاز به فضای لوکال زیادی حس نمیشه.
به نظر من باید از هر دو استفاده بشه یه ssd کم حجم برای نصب ویندوز و نرم افزار هایی که خیلی باهاشون کار داریم یه hdd هم برای ذخیره اطلاعات و…
به نظر من باید از هر دو در کنار هم استفاده کنیم.
بهترین حالت استفاده هایبرید هست، مثلا برای سرعت مقدار ۱۲۸ تا ۲۵۶ ssdاتفاده کنیم( من خودم ۸۰ گیگ دارم)و برای ارشیو اطلاعات هم بدون شک hdd بهتره ضمن اینکه ssdممکنه ناگهان و بدون هیچ دلیلی خراب شه و اطلاعات بر باد بره ولی از سرعت وسوسه انگیزش نمیشه دل بکنید
به نظرم بهتره از هر دو در کنار هم استفاده کنیم برای استفاده از سیستم عامل و نرم افزار از ssd و برای زخیره
سازی و آرشیو از hhd … در کل ssd نسبت به hhd یه تکنولوژی جدید محسوب میشه و خیلی گرون تره و
برای کارهای مثل آرشیو جمع کردن اصلا به صرفه نیست و مشکل بزرگتر این که حجم ssd نسبت به hhd
کمتره … البته مزایای بهتری هم داره طول عمر بیشتر و سرعت به مراتب بالا تر . میتونیم امیدوار باشیم در
آینده با پیشرفت ssd هم قیمت مقرون به صرفه ای داشته باشن هم از حجم های بالاتری برخوردار باشن …
با در نظر گرفتن هزینه و به صرفه بودن ، بهترین حالت ؛ استفاده ترکیبی از هر دو نوع حافظه است. به این صورت که برای افزایش سرعت عمل در سیستم عامل از یک حافظه SSD با حجم ۲۵۶ یا ۵۱۲ گیگابایت و برای ذخیره سازی انواع فایل ها از یک حافظه HDD با حجم بالا (بسته به نیاز کاربر) استفاده شود.
فقط کافیه مولفه ی سرعت رو در نظر بگیریم!درایو های سخت دیگه حرفی واسه گفتن ندارن.
مشکل بدسکتور و … هم تو حافظه های اس اس دی وجود نداره.