سامسونگ باید گوشی تاشو گلکسی فولد را کنار بگذارد
مانند چند سال گذشته، سامسونگ برای معرفی نسل جدید گلکسی نوت تا برگزاری نمایشگاه IFA صبر نکرد و با برگزاری یک مراسم از این گوشی و مدل پلاس آن رونمایی کرد. اما سامسونگ در نمایشگاه IFA 2019 دست خالی نخواهد بود و ظاهرا قرار است نسخه بهبود یافته گلکسی فولد معرفی شود.
مطمئنا به خاطر دارید که گلکسی فولد زمانی که در اختیار برخی از خبرنگاران قرار گرفت، مشکلات آن سروصدای زیادی به راه انداخت و سامسونگ هم برای اصلاح این موارد، ارائهی این گوشی را به زمان دیگری موکول کرد. حالا بعد از گذشت چند ماه، ظاهرا این مشکلات برطرف شدهاند و البته سامسونگ مدتها قبل از معرفی این گجت باید این ضعفها را اصلاح میکرد.
در هر صورت میتوان گفت که دیر اصلاح کردن بهتر از هرگز اصلاح نکردن است. اما در این مطلب میخواهیم این موضوع را مطرح کنیم که سامسونگ باید گلکسی فولد را فراموش کند. این گجت نوآورانه در ابتدای راه اصلا موفق نبوده و حالا نه بازار و نه کاربران آمادگی عرضه محدود چنین محصول گرانقیمتی را ندارند.
خدشه در اعتماد به گلکسی فولد
حتی اگر اندکی اهل خبرهای مربوط به تکنولوژی باشید، به احتمال زیاد دردسرهای گلکسی نوت ۷ را به خاطر دارید. سامسونگ هم دوست ندارد دوباره این موضوع را برای کاربران یادآوری کند ولی در هر صورت این ماجرا در خاطر میلیونها کاربر مانده است. البته شاید هم به این موضوع اشاره کنید که سامسونگ بعد از این رسوایی گسترده، موفق شد بار دیگر اعتماد میلیونها کاربر را جلب کند.
البته ما نمیگوییم که ماجرای گلکسی فولد به بدی نوت ۷ است، اما در هر صورت این ماجرا هم اعتبار سامسونگ را تا حدی خدشهدار کرده است. و این ماجرا برای گجت بسیار گرانقیمتی رخ داده که از همان ابتدا قرار بوده به صورت بسیار محدود روانهی بازار شود. یکی از دلایلی که سامسونگ موفق شد ماجرای نوت ۷ را پشت سر بگذارد این بود که دیگر تلاش نکرد تمام مشکلات آن را برطرف کند و بار دیگر این گوشی را از اول روانهی بازار کند.
این کمپانی در آن زمان خیلی سریع مسئولیت اشتباهات خود را قبول کرد و وعده داد که از این به بعد در این زمینه بهتر عمل میکند. اما حالا در مورد گلکسی فولد که گجت نوآورانهای است، فرض کنید دوباره یک مشکل جدید پدیدار شود؛ در چنین حالتی بار دیگر دردسرهای سامسونگ آغاز میشود و این بار تقریبا دیگر هیچ بهانهای را نمیتواند مطرح کند. این موضوع که مصرفکنندگان یک بار هم نه، بلکه دو بار بهعنوان کاربران آزمایشی در نظر گرفته شوند اصلا قابل قبول نیست.
این همه عجله برای چیست؟
بیایید فرض کنیم که سامسونگ در عرض همین چند ماه موفق شده تمام مشکلات ساختاری گلکسی فولد را برطرف کند. حتی اگر چنین اتفاقی رخ دهد، کلیت این گوشی مانند چند ماه قبل است که از بین ضعفهای آن میتوانیم به چین خوردگی نمایشگر اشاره کنیم.
توسعه شیشههای انعطافپذیر هنوز نهایی نشده و اگرچه در مدل جدید گلکسی فولد دیگر به راحتی گذشته محافظ پلاستیکی نمایشگر کنده نمیشود، ولی در هر صورت همچنان یک تکه پلاستیک ارزانقیمت از این نمایشگر ۷.۳ اینچی محافظت میکند. از این مهمتر، برای یک گجت آزمایشی که هنوز ضعفهای زیادی دارد و چندان کاربردی نیست، باید قیمت بسیار هنگفتی را پرداخت کرد.
با مدنظر قرار دادن تمام این موارد، سوالی که مطرح میشود این است که چرا سامسونگ اصلا باید این گجت را در بازار عرضه کند. این موضوع نمیتواند به دلیل رقابت باشد زیرا مهمترین رقیب آن یعنی هواوی هم با مشکلات مربوط به ساختار گوشی تاشو خود دست و پنجه نرم میکند و در ضمن باید به تحریمهای آمریکا هم اشاره کنیم. علاوه بر این، موتورولا هم اگرچه قصد دارد گوشی تاشو Razr را روانهی بازار کند، ولی این گوشی با توجه قیمت هنگفت و مشخصات میانردهای که دارد، چندان نمیتوان آن را جدی گرفت.
شاید هم سامسونگ بعد از سالها خرج کردن برای توسعه گوشیهای تاشو، دیگر صبرش به اتمام رسیده و میخواهد هر طور که شده چنین گجتی را در بازار عرضه کند. اما دقیقا به همین دلیل، سامسونگ باید عجله را کنار بگذارد و با اصلاح مشکلات پر دردسر، گجتی را روانهی بازار کند که دارای این مشکلات نباشد و بتواند به راحتی توجه کاربران موردنظر را جلب کند.
راه طولانی پیش روی گوشیهای تاشو
از نظرات و پیشبینیهای کارشناسان به خوبی خبر داریم و تا حدی هم درست میگویند. گوشیهای تاشو و گوشیهای 5G میتوانند آمار فروش جهانی این گجتها را افزایش بدهند ولی این اتفاق زمانی رخ میدهد که گوشیهای تاشو به سطح بلوغ رسیده باشند و گوشیهای 5G بتوانند در مناطق مختلف با قیمت مناسب سرعت اینترنت بسیار بالایی را برای کاربران به ارمغان بیاورند.
یک گوشی که بتواند خیلی راحت به تبلت (و برعکس) تبدیل شود شاید چند سال قبل ایدهی بسیار هیجانانگیزی بود، اما حالا میتوان از گجت غولپیکری مانند گلکسی نوت ۱۰ پلاس استفاده کرد که نمایشگر آن تقریبا هیچ حاشیهای ندارد؛ و این در حالی است که چنین گجتی حدود نصف گلکسی فولد قیمت دارد.
با وجود تمام موارد مطرح شده، گجتهای تاشو پتانسیلهای گستردهای برای موفقیت دارند و با توجه به اخبار منتشر شده، سامسونگ در حال بررسی انواع و اقسام ایدهها و طراحیها برای ارائهی گجتهای تاشو جذاب است. اما به جای اینکه سامسونگ بودجه هنگفتی را برای حیات دوباره گلکسی فولد اختصاص دهد، بهتر است آن را فراموش کند و در عوض از نیروهای خود برای توسعه نسل دوم یا سوم گلکسی فولد استفاده کند.
بیشتر بخوانید: نگاهی نزدیک به گوشیهای تاشو؛ چرا گلکسی فولد و میت ایکس قابل اعتماد نیستند؟
منبع: Phone Arena
مقایسه نوت ۷ با فولد اشتباهه، نوت ۷ گجتی بود که ۶ نسل قبلیش گوشی های موفقی بودن و نوت ۷ فقط به دلیل یه عیب سخت افزاری به مشکل خورد برای همین کاربرا دوباره به نوت ۸ اعتماد کردن ولی فولد اولین نسل از سری و اگه سامسونگ ایراداشو برطرف نکنه و به بازار عرضه نکنه برند فولد میسوزه و کاربرا دیگه هیچ وقت به این برند اعتماد نمیکنن و سامسونگ باید دوباره برای گوشیای تاشوش کلی هزینه تبلیغات و برند سازی کنه، فروش گلکسی فولد آخرین نکته است در حال حاضر برای سامسونگ! حتی اگه یه دونه هم نفروشه سامسونگ محکومه به این که ایراداشو برطرف و عرضه اش کنه!