زمین در مقایسه با اقمار منظومه شمسی یک بیابان است
اگر روزی کسی از شما پرسید بزرگترین اقیانوس جهان کجاست، سیاره مشتری را به او نشان دهید. گرچه زمین یک میلیارد و ۳۳۳ میلیون کیلومتر مکعب آب دارد، اما سیاره ما در مقایسه با قمرهای منظومه شمسی یک بیابان است.
مثلا یکی از قمرهای مشتری به نام اروپا که تقریبا به اندازه ماه خودمان است احتمالا زیر سطحش اقیانوسی دارد که میزان آب آن دو برابر آب روی زمین است.
اما حتی این قمر هم در مقایسه با همسایهاش گانیمد رنگ میبازد. این قمر بیش از ۳۰ برابر سیاره ما آب دارد که گفته میشود در حالت مایع و یخ است.
دانشمندان به هر جا که نگاه میکنند، آب بیشتری پیدا میکنند. در روز ۲۸ سپتامبر محققان گزارش دادند که «دیون»، قمر کوچک زحل هم زیر سطحش یک اقیانوس دارد.
«استیو ونس» (Steve Vance)، یک دانشمند سیارهشناس در «آزمایشگاه پیشرانش جت» ناسا محاسبه کرده که دقیقا در سیارات و قمرهای دیگر منظومه شمسی چقدر آب وجود دارد.
در تصویر گرافیکی بالا از دادههای ونس استفاده کردهاند تا حجم آب را (هم مایع و هم یخ) در ۹ جهان اقیانوسی نشان دهند.
همانطور که میبینید این اجرام به ترتیب میزان آبشان از کمترین به بیشترین قرار گرفتهاند: انسلادوس، دیون، زمین، اروپا، پلوتو، ترایتون (قمر نپتون)، کالیستو (قمر مشتری)، تایتان (زحل) و گانیمد (قمر مشتری).
دانشمندان حدس میزنند که «میماس»، قمر زحل و سرس، بزرگترین سیارک در منظومه شمسی هم زیر سطحشان آب داشته باشند. اما آنها نمیدانند که هر یک از آنها چقدر بزرگ است.
منبع: Business Insider
مطالب نجوم زیادتر بزارید
ممنون
جالب بود.
آب که دلیل اصلی حیات بر روی زمین است و فقط تصور میشد که بر روی زمین موجود است، در این مقیاس در سیارات منظومه شمسی و قمرهاشون کشف شدند و دیری نخواهد گذشت که وجود حیات در فرم های مختلف و در سیارات منظومه شمسی و خارج از آن کشف و ا ثبات خواهد شد.
مرسی از مقاله…