۴ گام برای خرید کارت گرافیک مناسب

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۶ دقیقه
راهنمای خرید کارت گرافیک

چرا باید یک کارت گرافیکی جدید بخرید؟ جواب خیلی ساده است؛ چون دل‌تان می‌خواهد بازی کنید و کارت گرافیک فعلی‌تان نمی‌تواند از پس اجرای بازی‌های جدید برآید. چون از بازی‌کردن با کامپیوتر لذت می‌برید و خرید یک کارت گرافیک جدید می‌تواند این لذت را بیشتر کند. در حال حاضر، سری ۱۰ کارت‌های ان‌ویدیا (NVIDIA) و سری RX 400 ای‌ام‌دی (AMD) برترین کارت‌های گرافیکی موجود در بازار هستند که هر کدام طیف گسترده‌ای از محصولات را شامل می‌شوند. ما قصد داریم در این مطلب راهنمایی‌تان کنیم که بهترین کارت گرافیکی را انتخاب و بتوانید حسابی بازی کنید.

پله‌ اول: سخت‌افزار فعلی خود را چک کنید

کارت گرافیک قطعه‌ای است که یک‌تنه مسئولیت تامین خروجی تصویر کامپیوتر را بر عهده دارد. اگر کارت گرافیک خوب باشد، تصویر خوبی خواهید داشت؛ اما اگر ضعیف باشد مجبورید باقی عمرتان با تصویری سر و کله بزنید که اصلا روان پخش نمی‌شود. اما با وجود این که قدرت کارت گرافیک مهم است، به تنهایی نمی‌تواند تضمین‌کننده‌ی بهترین تجربه‌ی گرافیکی باشد. به غیر از کارت گرافیک، پردازنده‌ی مرکزی (CPU) و حافظه‌ی اصلی (RAM) هم در عملکرد کامپیوترها تاثیرگذار هستند. به همین دلیل باید بدانید عمر قطعاتی که درون کامپیوترتان به کار رفته چقدر است و در چه کلاس عملکردی طبقه‌بندی می‌شوند. اصلا شاید لازم باشد این دو قطعه را هم آپگرید و از نمونه‌های جدیدتری که قدرت و سرعت بالاتری دارند استفاده کنید. یکی از فاکتورهایی که باید در زمان خرید کارت گرافیک جدید مدنظر قرار دهید، مقدار حافظه رم است. به غیر از حافظه‌ی گرافیکی که روی خود کارت گرافیک نصب می‌شود و تا مدت‌ها به عنوان اصلی‌ترین فاکتور خرید این کارت‌ها به حساب می‌آمد، باید به میزان رم کامپیوترتان هم دقت کنید. میزان رم گرافیکی ارتباط تنگاتنگی با رم اصلی کامپیوتر دارد و بهتر است با آن هم‌خوانی داشته باشد. قانون نانوشته‌ای در این زمینه وجود دارد که می‌گوید رم نصب شده روی مادربرد یک کامپیوتر باید حداقل دو برابر رم کارت گرافیک باشد. یعنی اگر کارت گرافیک‌تان ۴ گیگابایت رم دارد، حداقل رم کامپیوترتان باید ۸ گیگابایت باشد. ولی اگر یک کارت گرافیک ۸ گیگابایتی را در کنار ۸ گیگابایت رم استفاده کردید، کسی به شما نخواهد خندید! این کار هیچ اشکالی ندارد.

راهنمای خرید کارت گرافیک

احتمالا الان دارید با خودتان فکر می‌‌کنید که «ای بابا! خرید یک کارت گرافیک که دیگه این همه طول و تفصیل نداره». ولی بگذارید قضیه را با آوردن مثالی برایتان ملموس کنیم. همان‌طور که کمتر کسی در پیکان مدل ۷۵ خود بنزین سوپر بدون سرب می‌ریزد، کسی هم پیدا نمی‌شود که برای کامپیوتر ۵ ساله‌‌اش یک کارت گرافیک GTX 1080 بخرد. واقعا مهم است که قدرت سخت‌افزار کامپیوترتان را بشناسید. اگر نمی‌دانید درون سیستم‌تان چه خبر است، بهترین کار کمک گرفتن از برنامه CPU-Z و بعد از آن مشورت یک کارشناس است. اگر حوصله ندارید در این زمینه از کسی راهنمایی بخواهید، با یک سرچ ساده در اینترنت هم می‌توانید متوجه شوید کامپیوترتان چقدر قابلیت ارتقای گرافیکی دارد.

پله دوم: منبع تغذیه یا همان پاور کامپیوترتان را چک کنید

راهنمای خرید کارت گرافیک

کارت گرافیک قطعه‌ای است که به تنهایی تعیین می‌کند حداقل به چه منبع تغذیه‌ای نیاز دارید و از این جهت، ارزش و احترام خاصی را به خود معطوف می‌کند. کارت‌های گرافیکی به دلیل این که یک کامپیوتر کامل را درون خود میزبانی می‌کنند و قدرت پردازشی‌شان چند ترافلاپس (TFLOPS) است، مصرف برق زیادی دارند. در دوره و زمانه‌ی فعلی، کمتر کارت گرافیکی را می‌توان پیدا کرد که به منبع تغذیه‌ای کمتر از ۳۰۰ وات نیاز داشته باشد. منظورمان آن پاورهای چند صد وات بدون نام و نشانی که در بازار به قیمت‌های بسیار کم فروخته می‌شوند نیست. پاورها باید بتوانند برق مورد نیاز را به صورت پیوسته با بالاترین پایداری و کمترین ریپل ارائه دهند. این کار تنها از محصولات برندهای معتبر (مثل GREEN و Cooler Master و Thermaltake) ساخته است. کارت‌های گرافیکی با پردازنده‌ی GTX 1050 به ۳۰۰ وات توان نیاز دارند و مدل‌های قوی‌تر مثل GTX 1080 به پاور کمتر از ۵۰۰ وات، نگاه هم نمی‌کنند. شما ترجیحا پاوری بخرید که گواهینامه‌ی ۸۰ Plus  (حداقل Bronze) داشته باشد و تعداد خروجی ۶ پین و ۸ پین مناسبی هم ارائه دهد. وجود حداقل یک خروجی ۶ پین و یک خروجی ۸ پین توصیه می‌شود.

پله سوم: آن‌قدرها به خالی شدن جیب‌تان فکر نکنید!

همیشه کارت‌های گرافیکی را به سه دسته‌بندی کلی تقسیم می‌کنند: کارت‌های گرافیکی اقتصادی، کارت‌های میان‌رده و کارت‌های گرافیکی حرفه‌ای. با وجود این که این کارت‌ها از نظر قیمتی با یکدیگر فاصله‌ی زیادی دارند، در حالت منطقی باید حدود ۳۰ درصد از هزینه‌ی یک کامپیوتر کامل را به خود اختصاص دهند. ترجیح این است که به کارت‌های اقتصادی فکر نکنید و حداقل یک کارت گرافیکی میان‌رده را نشانه بروید. چرا که در صورت خرید یک کارت گرافیکی معمولی نهایتا می‌توانید تا یکی – دو سال بازی‌ها را با کیفیت معمولی بازی کنید و بعد از آن دوباره نیاز به آپگرید کردن سیستم خواهید داشت. آن ضرب‌المثل معروف انگلیسی را که می‌گوید «هنوز آن قدر پولدار نشده‌ام که جنس ارزان بخرم» را در ذهن داشته باشید و هرگز فکر نکنید می‌توانید با خرید کارت گرافیک ارزان در هزینه‌ها صرفه‌جویی کنید. پس لطفا یک کارت رده بالا بخرید و تا مدت‌ها از بازی‌کردن لذت ببرید.

پله چهارم: کارت گرافیک درست را انتخاب کنید

به آخرین مرحله رسیدیم. شما تا حالا دیگر باید سخت‌افزارتان را چک کرده باشید و بدانید آن داخل دقیقا چه خبر است. پول‌هایتان را هم حسابی جمع کرده‌اید و برای خرید یک کارت گرافیکی خوب، مصمم هستید. حالا به احتمال زیاد این سوال به ذهن‌تان خطور کرده که کارت گرافیک ان‌ویدیا بخرید یا ای‌ام‌دی. راستش را بخواهید خیلی‌ها بر سر این دوراهی گیر می‌کنند. انتخاب بین این دو برند، مشابه انتخاب پردازنده‌ی اینتل یا ای‌ام‌دی نیست که نتیجه‌ی نهایی از پیش مشخص باشد. چرا که پردازنده‌های گرافیکی این دو برند، کاملا با یکدیگر قابل مقایسه هستند و برای هر مدلی از یک برند، مدلی رقابتی در برند دیگر وجود دارد.

راهنمای خرید کارت گرافیک

سری ۱۰ ان‌ویدیا از عملکرد شگفت‌انگیزی برخوردار است و مصرف برق خیلی کمی هم دارد. ان‌ویدیا درایورهای خود را خیلی زود به زود بروز می‌کند و آخرین اصلاحات را در اختیار مصرف‌کننده قرار می‌دهد تا بتوان کارایی بهتری را از کارت گرافیکی دریافت کرد. در سمت مقابل، کارت‌های ای‌ام‌دی ارزان‌تر هستند و مزیت رقابتی‌شان در قیمت کمتر آنها است. اما باید در نظر داشت که مدل‌های RX 480 و RX 470 ای‌ام‌دی که بهترین مدل‌های این برند هستند، کمی پایین‌تر از مدل GTX 1060 ان‌ویدیا قرار می‌گیرند؛ پردازنده‌ای که خودش مدل ضعیف‌ شده‌ی GTX 1080 و GTX 1070 است.

اما می‌خواهیم چند مدل محبوب و پرطرفدار را به شما معرفی کنیم. برای بازی‌کننده‌هایی که می‌خواهند کارت گرافیکی ارزان بخرند تا بتوانند بازی‌ها را با دقت خوبی بازی‌ کنند، کارتی با پردازنده‌ی GTX 750 Ti یا RX 460 انتخاب خوبی است. این دو مدل به برق مجزای ۶ پین یا ۸ پین هم نیاز ندارند و با انتخاب آنها، به آپگرید منبع تغذیه هم نیاز پیدا نخواهید کرد. راستی مدل جدید GTX 1050 ان‌ویدیا که به تازگی روانه‌ی بازار شده، از دو مدل قبلی به مراتب بهتر است. در گروه متوسط یا میان رده، انتخاب مدلی با پردازنده‌ی گرافیکی GTX 1060 بهترین کار ممکن است. این کارت گرافیک قیمت بسیار مناسبی دارد و تا مدت‌ها می‌تواند بازی‌ها را در کیفیت عالی برایتان اجرا کند. معادل این پردازنده در تولیدات ای‌ام‌دی، RX 480 است که انتخاب آن هم کاری عقلانی است. در گروه حرفه‌ای هم که دیگر تکلیف مشخص است. اگر به اندازه‌ی کافی پول دارید، یک کارت با GTX 1070 بخرید و اگر پول‌تان از به اندازه‌ی کافی هم بیشتر است، به جز GTX 1080 به چیز دیگری فکر نکنید. اگر در چنین شرایطی هستید، می‌توانید دو عدد GTX 1070 را هم با هم SLI کنید و قدرت پردازشی بیشتری به دست آورید.

در انتها برای اطلاعات بیشتر توصیه می‌کنیم به مطلب جامع راهنمای خرید کارت گرافیک دیجی‌کالا مگ مراجعه کنید.

خرید انواع کارت گرافیک از دیجی‌کالا

منبع: PC Gamer



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

۵۱ دیدگاه
  1. محمد

    با سلام.دوستان عزیز لطفا راهنمایی کنید.بین انتخاب کارت گرافیک محصولات ام اس آی یا دیگر محصولات گیر کرده ام.

  2. عماد

    در ضمن سرعت بازی هم به گرافیک ربط داره؟؟؟!!

  3. عماد

    من یک و دویست پول دارم چه گرافیکی بهم پیشنهاد میکنید میخوام بازی های جدیدی مث لرد اف فالن و دارک سولز سه رو با بالا ترین رزلوشن اجرا کنم یا حداقل به حدی که منو راضی کنه وبازی ریپ نزنه
    خیلی ممنون میشم اگه سریع جواب بدید

    1. کیوان

      فعلا کارت گرافیک نخری خیلی بهتره، بازار کارت گرافیک مضخرفه الان، اکثر گرافیکای خوب کمیاب(تقریبا نایاب!) شدن، واسه همین قیمت گرافیکای معمولی هم الکی رفته بالا

  4. امیر

    این مادر برد مدلش gygabyte ultra Durable 4 و این نمیدونم چی بود ولی نوشته بود h61m-usb3h میتونه گرافیک nvidia 8800 رو بکشه؟

  5. mehdi

    با عرض سلام و ارادت
    دوستان عزیز سیستم بنده :
    cpu i5 7600 . سوکت ۱۱۵۱
    رم : ۱۶ گیگ ddr4 . باس ۲۴۰۰
    کارت گرافیک : ۲ گیگ asus gtx750 ti . ddr5
    مادربرد asus z270
    مانیتور : ال ای دی ۴۰ اینچ full hd
    با توجه به توان مالی خودم ، قصد دارم کارت گرافیک را ارتقا بدم به asus gtx 1060 .اما با توجه به وجود سه مدل از این چیپ ست با نام
    ۱۰۶۰ – ۳ گیگ ۲ فن
    ۱۰۶۰- ۶ گیگ ۲ فن
    ۱۰۶۰- ۶ گیگ ۳ فن
    که هر سه asus , دارای رابط ۱۹۲ بیتی هستند و تفاوت زیادی در فرکانس و سرعت آنها نیست و بیشتر عامل تفاوت قیمت مربوط به حجم آنهاست و تعداد فن .
    ممکن هست راهنمایی بفرمائید خرید کدام کارت گرافیک مقرون به صرفه تر و مناسب و آینده نگر تر هست. با توجه به اینکه قیمت ۱۰۶۰ ۳ گیگ پایینتر از دو مدل دیگه با قیمت تقریبی ۱۲۰۰ و قیمت مدل ۱۰۶۰ ۶ گیگ دو فن ۱۶۰۰ تومان و مدل ۱۰۶۰ ۶ گیگ ۳ فن دو میلیون تومان هست و با توجه اینکه بازیهای روز را میخوام حداقل روی تنظیمات hight انجام بدم و نگاهی هم به بازیهای آینده داشته باشم و هم اینکه دایرکتیکس ۱۲ را ساپورت کنه. و یا اینکه اصلا بی جهت ۱۰۶۰ نو نخرم و به فکر کارتی قویتر و استوک مثلا ۱۰۷۰ اگر کارکرده وجود داشته باشه ، باشم .
    با سپاس و تشکر فراوان

  6. ali

    مقاله نسبتا جهت داری بود … بیشتر قصدش سوق دادن به سمت خرید کارت گرافیک های گرون بود که فروشنده میتونه روش بیشتر سود کنه
    اگر به زبان انگلیسی تسلط دارید تو یوتیوب یه چنل هست به نام “Tech Deals” که در یکی از ویدیو هاش با ارائه ای روان به صورت تخصصی توضیح میده که چه کارت گرافیکی برای چه کاربرانی مناسبه … (کاملا بستگی به مانیتور و مقدار mhz اون و رزولوشنش داره که چه کارتی بگیرین که پول بیخود ندین)
    برای تقریبا اکثر کسایی که کامپیوتر جمع میکنن گرافیک gtx 1060 عالیه (برای رزولوشن full HD 1080p ) و تا دو سال میتونین تو بازی ها با تنظیمات ultra و سالهای بعد روی high با نرخ فریم بالای ۶۰ بازی کنین
    کارت گرافیک ۱۰۸۰ به درد اونایی میخوره که میخوان با رزولوشن ۴k بازی کنن که فکر نمیکنم تعدادشون خیلی زیاد باشه … البته در مقایسه با کل منظورمه … اما ۱۰۷۰ هم میتونین در ۴k باهاش بازی کنین که نرخ فریم تقریبا ۴۵ بهتون میده که خوبه … اما ۱۰۶۰ در ۴k تقریبا ۳۰ فریم میتونین بگیرین که جالب نیستو لذت بازی رو پایین میاره اما همین۱۰۶۰ در مقدار رزولوشن ۱۰۸۰ به بالای ۷۵ فریم میره
    (اعداد بیان شده میانگینه و گاها تا ۳۰ فریم و حتی بیشتر افزایش داره )
    این یه خلاصه ای بود از مطالبی که خوبه بدونین تا الکی چند صد هزارتومن بیشتر پول خرج نکنین.

  7. behnam

    سلام من مادر برد ایسوس ۵kple se
    Cpu:اینتل دوهسته ای
    رم وکارت گرافیک جدید خریدم نصب شده ولی هنگام بازی گیر میکنه.مشخصات رم و کارت گرافیک:ram:hynix 2gb (دوتا مثل هم )
    کارت گرافیک :msi gt730 4gb

    1. محمد

      سلام. باید ۸ گیگ رم بندازی

  8. ali

    ببخشید سلام
    من این سیستم دارم
    ram 16
    gpu gtx 960 dm 4 sm 8
    cpu i5 6600
    می خوام یه گرافیک ۱۰۶۰ با هزینه ۱۲۰۰ تا ۱۵۰۰ بگیرم ایا این کارت گرافیک عملکرد بهتری داره یا فرقه چندانی نداره

  9. رضا

    سلام . میخوام gtx750ti بخرم . لطفا ببینید این سیستمی که من دارم میتونه بطور کامل از این گرافیک بهره ببره؟
    RAM: 4 GB
    MotherBoard: MA77OT-UD3P
    CPU: AMD Athlon ™ 2 X3 435 Processor 2,90 GHz
    POWER: GREEN 585 WATT
    MODEL: GP585B

    بودجه هم ۶۰۰ تومن دارم!

    گرافیک کی هم رو سیستم دارم که میخوام بفروشم بنظرتون چند برمیدارنش؟؟
    GTS250 ZOTAC

    GXTH VHIKLHDDL ;KDN LVSD

    1. رضا

      GXTH VHIKLHDDL ;KDN LVSD>>>ببخشید ان اشتباه تایپی هست

    2. رضا

      (GXTH VH IKL HDDL ;KDN LVSD)>>>ببخشید ان اشتباه تایپی هست

      راستی گرافیک GTS250 ام سالم هست و تعمیری نیست و فنش سالمه و همه وسایلش همراشه جعبه دیسک کتابچه و ..

  10. امیر

    بنظرم باید عواملی که این دو شرکت روخاص میکنه مورد بررسی قرار بگیره مثلا مدت ساپورت از کارتاشون یا تکنولوژی های خاصی که هرکدوم دارن اینکه کدام معماری برتر هست و.. مطمئنا در طول زمان اهمیت خودشونو نشون میدن
    چون خیلیا مثل من نمیتونن هرسال کارتشونو عوض کنن و دنبال یک انتخواب معقولانه و آینده نگرانه و همه جانبه هستن. و تنها داشتن فریم بالا در یک بازی نمیتونه جواب همه این سوالات باشه مخصوصا در کارتهایی از دو شرکت که نرخ فریم مشابهی دارن و در یک رده اند.

  11. شهاب

    متاسفم که خرید کارت گرافیک فقط بازی ذکر شده . آیا به کسی برنخورده اید که کار ویرایش فیلم و جلوه های ویژه انجام بده و کارت گرافیک قوی نیاز داشته باشه؟

    1. Ali

      سلام دوست عزیز.
      خود شما بهتر میدونید بازی های کامپیوتری بالاترین استفاده از کارت گرافیک و دارند و عموما همه جا قدرت کارت های گرافیگ با توانای اجرای بازیهای بروز در رزولوشن های بالا بررسی میشه

    2. یاسر

      شهاب عزیز این کارت گرافیکها حرفه بر روی OPENGL قدرت دارند یعنی اگه ۳D MAX را باز کنی در ویوپورت جواب گو هستند نه در رندر…رندرها مستقیما با CPU در ارتباط هستند و شرکتهای گرافیکی خیلی کمی هستند که از گرافیک بهره برداری کنند…تنها چند کارت گرافیک شناخته شده خواص هستند که در بعضی رندر ها دخالت دارند اون هم به خاطر پشتیبانی شخصی برنامه است

    3. مکرمی پور

      سلام، با توجه به سوالی که پرسیدید، شاید حق با شما باشه، اما تقریبا همه کارت های گرافیک امکانات مثلی هم را دارند و بر اساس نوع کار دسته بندی مهمی نمی شوند.

  12. پیام نصر

    دستتان درد نکند .مقاله کاملاً مناسب و بی عیب و ایرادی بود . مخصوصاً بسیار ساده و بی ابهام نوشته شد و بسیاری از افراد را در تصمیم گیری کمک می کند.

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما