۵ نوع ساز ایرانی و غربی که برای هر سلیقهای مناسب است
خرید ساز خوب در همهی شهرهای ایران کار سادهای نیست. اما در دیجیکالا میتوانید ساز خود را از میان تعداد زیادی برند معتبر به راحتی انتخاب کنید و بخرید. این مطلب به شما کمک میکند با توجه سطح مهارت و علاقهای که دارید یک ساز خوب از میان ۵ نوع ساز ایرانی و غربی که برای هر سلیقهای مناسب است انتخاب کنید.
هنر برای همه شعار ماست. هنر همیشه در روزهای سخت منجی آدمها بوده است. به ویژه هنر موسیقی که جزو ۷ هنر اولیه، اساسی و مهم است. موسیقی از صدا و سکوت تشکیل شده و برای بیان احساسات به هیچ واسطهای جز ساز نیاز ندارد. برای نواختن ساز هم هیچوقت دیر نیست؛ وقتی فرا گرفتن موسیقی را شروع کنید خواهید دید که زندگیاتان تا چه حد با نواختن یک ساز تغییر میکند.
۱. کیبورد
سازهای کلاویهای مثل ارگ و کیبورد و پیانو سازهایی هستند که از صفحه کلید تشکیل شدهاند. در این سازها نوازنده از طریق فشار روی کلیدها آوا تولید میکند و احساساتش را بروز میدهد. در میان سازهای کلاویهای تعداد اکتاوهای پیانو بیشتر از ارگ و کیبورد است در نتیجه گسترهی صدایی که تولید میکند از زیر تا بم وسیعتر است.
اگر در ابتدای کار هستید یک کیبورد خوب هم میتواند نیازتان را برطرف کند. برندهای کاسیو و یاماها هر دو جزو برندهای مورد اعتماد در تولید ارگ هستند. ارگ به معنای کلاسیک آن جزو قدیمیترین سازهاست که در اجرای موسیقی کلیسایی مورد استفاده قرار میگرفت. سازی بادی که برای نواختن آن از صفحه کلید استفاده میشد. اما ارگهای امروز بیشتر از نوع برقی یا الکتریک هستند. درنتیجه به جای آن که صدا از نوسان هوا از طریق لولههای صوتی ایجاد شود از نوسان مدارهای الکترونیک به وجود میآید.
کیبورد یاماها مدل PSR-E363
اگر تازهکار هستید کیبورد یاماها مدل PSR-E363 با قیمت مناسب میتواند یکی از انتخابهایتان برای خرید ساز باشد. این کیبورد نیمهحرفهای بیشتر از ۵۰۰ صدای پیش فرض دارد که اگر تمایل به استفاده از صداهای مختلف توسط سازتان دارید میتوانید استفاده کنید.
این کیبورد را میتوان به کامپیوتر وصل و صدای ساز را ضبط کرد. نکتهی جالبش این جاست که اگر کلاویههای این ساز را محکمتر فشار بدهید صدای بلندتری به گوش میرسد و از این بابت شبیه پیانوست.
در ضمن اگر میخواهید کلاویهها شبیه پیانو برایتان عمل کند میتوانید زیر آنها ابر بگذارید تا سفتتر بشوند. این روشی است که معلمهای پیانو برای شاگردانی که سازشان کیبورد است توصیه میکنند؛ البته فراموش نکنید این روش خیلی ایدئال نیست.
اگر قصد دارید نزدیکترین تاچ به تاچ یه پیانوی آکوستیک را داشته باشید بهتر است بیشتر هزینه کنید و یک پیانوی دیجیتال بخرید. در ادامه چند مدل پیانوی دیجیتال خوب را هم معرفی خواهیم کرد.
کیبورد کاسیو مدل CT-X5000
برند دیگری که میشود خرید کیبوردهایش را توصیه کرد کاسیوست. کیبورد مدل CT-X5000 کاسیو از آن سازهایی است که مدتها میتوانید با آن کار کنید. این ساز ۵ اکتاو دارد و از حافظهی داخلی هم بهره میگیرد، علاوه بر این که قابلیت اتصال به حافظهی خارجی را هم دارد. میتوانید با این کیبورد ملودی ضبط کنید و ریتمهای خودتان را بسازید.
این کیبورد ۱۲ نوع هارمونی خودکار دارد. از آن جایی که آکوردهای کاسیو جزو پیشفرضهای این ساز است کمک میکند تا راحتتر با دست راستتان روی ملودی تمرکز کنید. ارگهای کاسیو هیچوقت کهنه نمیشوند و همیشه میشود از آنها استفاده کرد.
کیبورد رولند مدل E-A7
اگر نوازندهی حرفهایتر ساز هستید میتوانید از کیبورد رولند مدل E-A7 استفاده کنید. این کیبورد ویژگیهایی دارد که کارآییاش را بالا میبرد اما در عین حال کاربریاش ساده است و نکتهی مهم هم وزن سبک آن است.
در نگاه اول ممکن است از دیدن آن همه چراغ و دکمه وحشت کنید اما وقتی با این کیبورد کار کنید متوجه میشوید که در این رده اتفاقا بسیار رابط کاربری دوستانهای دارد. در این کیبورد صدها ریتم از موسیقیهای سرتاسر جهان به صورت پیش فرض ذخیره شده است. این نمونههای ریتمیک را بهترین نوازندگان جهان نواختهاند.
وزن کم این کیبورد و تاچ بالایش از نقاط قوتش است. حساسیت لمسی کیبور رولند E-A7 چهار حالت است.
۲. پیانو
ساز مادر و یکی از مشهورترین و محبوبترین سازهای تاریخ موسیقی پیانوست. پیانو سازی کلاویهای است که از صفحه کلید تشکیل شده و از برخورد چکش با سیمهای فلزی داخل جعبهی چوبی پیانو اصوات تولید میشوند.
پیانوها هشت اکتاو دارند و این ساز بالاترین دامنهی صوتی را میان سازها به خودش اختصاص داده است. ساز پیانو به شکل کنونی در قرن نوزدهم ابداع شد. پیانوهای آکوستیک از دو مدل پیانوی رویال (پیانوی گرند) و پیانوی دیواری تشکیل شدهاند.
البته این روزها استفاده از پیانوهای دیجیتال مرسومتر است. دلیلش هم این است که پیانوهای دیجیتال ارزانتر هستند، حس کلاویههای پیانو را به خوبی زیر دست القا میکنند و بر خلاف پیانوی آکوستیک هیچ وقت از کوک خارج نمیشوند.
به علاوه پیانوی دیجیتال امکان کم کردن صدا یا استفاده از هدفون را هم دارد و آسایش دیگران را سلب نمیکند. این ویژگی برای کسانی که در آپارتمان زندگی میکنند یا میخواهند شبها تمرین کنند بسیار مهم است. در پیانوهای دیجیتال به جای نیروی مکانیکی چکشها، انرژی الکترونیکی تبدیل به صدا میشود.
در میان تولیدکنندگان پیانوی دیجیتال باز هم برند یاماها یکی از موفقترین و معتبرترین برندهاست. این برند ژاپنی با قیمتهای مختلف پیانوهای دیجیتال را به شما عرضه میکند.
پیانو دیجیتال یاماها مدل YDP-103
اگر دنبال یک پیانوی دیجیتال با قیمت مناسب هستید میتوانید سراغ یاماها مدل YDP-103 بروید که در سه رنگ مشکی، قهوهای و قهوهای تیره عرضه میشود. یاماها تلاش کرده با به روزرسانی، صدای این پیانو را هر چه بیشتر به پیانوی آکوستیک نزدیک کند.
تاچ کلاویههای این پیانوی دیجیتال در اکتاوهای پایین که صدا بم است سنگینتر و در اکتاوهای بالا با صدای زیر سبکتر است. در نتیجه حس کلاویهها به شدت شبیه پیانوی آکوستیک است و برای کسانی که میخواهند پیانو را به صورت حرفهای بیاموزند و بنوازند گزینهی مناسبی است.
میشود این پیانو را به تبلتهای با سیستم عامل iOS هم متصل کرد. به صورت کلی این پیانو با درگاه USB به سیستمهای هوشمند متصل میشود.
پیانو دیجیتال یاماها مدل CVP-709
اگر دنبال یک پیانوی حرفهای هستید و در نوازندگی به سطحی رسیدهاید که میخواهید ساز کاملی داشته باشید پیشنهاد ما خرید پیانوی دیجیتال یاماها مدل CVP-709 است.
صدای این پیانو ترکیب گرند پیانوی مخصوص کنسرتهای یاماها و گرند پیانوی بوزندوفر، یک برند اتریشی مشهور، است. کلاویههای این پیانوی دیجیتال برخلاف بسیاری از پیانوهای دیجیتال از جنس پلاستیک نیست بلکه چوبی است. کلاویههای چکشی که دقیقا مثل یک پیانوی آکوستیک واقعی عمل میکنند.
این پیانو البته خاصیتهای یک پیانوی دیجیتال را هم به کمال دارد و صدها ملودی و آکورد آمادهی ضبط شده در حافظهی آن موجود است. این پیانو حتی یک خروجی هم دارد که میتوانید با آن متن ترانهای که ملودیاش را مینوازید روی صفحهی بزرگ نمایش دهید. آیفون و آیپاد هم به صورت بیسیم و با سیم به این پیانو وصل میشوند.
۳. گیتار
گیتار یکی از سازهای محبوب میان قشر جوان است. چون سازی است که میشود آن را در آغوش گرفت و قابل حمل است و حتی در نواختن هم حالت دوستانه و گرمی دارد. گیتار از دستهی سازهای زهی است که بسته به سبک موسیقی با انگشت یا ابزاری به نام پیک نواخته میشود.
گیتارهای کاسهدار به سه نوع اصلی آکوستیک، کلاسیک و فلامنکو تقسیم میشوند. گیتار کلاسیک و فلامنکو هر دو از سیمهای نایلونی استفاده میکنند و در ظاهر شباهت بسیار زیادی به هم دارند. تفاوت دو نوع کلاسیک و فلامنکو بیشتر در نوع چوب به کار رفته در ساخت آنهاست.
در ساخت گیتار کلاسیک از چوبهایی استفاده میشود که صدایی نرم و لطیف و مناسب برای قطعات کلاسیک ظریف تولید میکنند. اما در گیتارهای فلامنکو از چوبهایی استفاده میشود که صدایی خشنتر با فرکانسهای زیر بیشتر تولید میکنند و برای نواختن قطعات پرهیجان و پرضرب فلامنکو مناسب هستند.
تفاوت اصلی گیتار آکوستیک با گیتار کلاسیک و فلامنکو در این است که سیمهای فلزی دارد. این نوع گیتار بیشتر در سبکهای بلوز، جز، کانتری و راک به کار برده میشود.
گیتار الکتریک هم نوع دیگری از گیتار با سیم فلزی است که در سبکهای بلوز، جز، کانتری، راک و متال به وفور استفاده میشود. بر خلاف انواع کاسهدار، بدنهی گیتار الکتریک معمولا توپر است و در آن لرزش سیمها با استفاده از پیکاپهای ویژه به امواج صدا تبدیل و با استفاده از آمپلیفایر تقویت میشود.
گیتار کلاسیک یاماها مدل C40
برای نوازندگان تازهکار یکی از بهترین گیتارهای کلاسیک یاماها مدل C40 است. یکی از مدلهایی که به نسبت قیمتش بسیار کارآمد است و از ویژگیهای متمایز برند یاماها بهره میبرد.
اندازهی گیتار کلاسیک یاماها C40 برای نوجوانان و بزرگسالان مناسب است. دستهی این گیتار از جنس چوب ناتوست و نکتهی مهم برای آنهایی که تازه آموزش گیتار را شروع کردهاند این که، به صفحهی انگشتگذاری رزوود مجهز است.
گیتار آکوستیک یاماها مدل F310
اگر به دنبال خرید یک گیتار آکوستیک هستید که هم قیمت مناسبی داشته باشد و هم بتوانید برای شروع کارتان از آن استفاده کنید و بعد از حرفهای شدن هم کارآییاش را از دست ندهد میتوانید سراغ برند ژاپنی یاماها بروید.
گیتار آکوستیک یاماها مدل F310 از چوب صنوبر ساخته شده است درنتیجه هم سبک است و هم رزونانس بالایی دارد. در ساخت این گیتار از چوب مرانتی هم استفاده شده که به دلیل استحکام باعث میشود به عنوان یک ساز آموزشی گزینهی مناسبی باشد.
دستهی استاندارد این گیتار برای تمرین به مدت طولانی بسیار مناسب است و باعث میشود با کمترین میزان خستگی نوازنده یا هنرجو به نواختن ادامه دهد.
گیتار الکتریک شکتر مدل Odin – ۴۵۰۸
شکتر یک شرکت آمریکایی است که سال ۱۹۷۶ در آمریکا توسط دیوید شکتر بنیان گذاشته شد تا جای گیتارهای گرانقیمت برندهای مهمی مثل فندر و گیبسون را در زمینهی تولید گیتار الکتریک بگیرد. امروزه این شرکت هم گیتارهای الکتریک و هم آکوستیک و در کنار آنها آمپلیفایر و بقیهی ادوات تکمیلی نواختن گیتار الکتریک را تولید میکند.
اگر به دنبال نواختن گیتار الکتریک هستید، گیتار الکتریک شکتر مدل Odin – ۴۵۰۸ انتخاب مناسبی است. جنس بدنهی این گیتار از ماهون و دستهی آن از چوب افراست. جنس صفحهی انگشتگذاری هم از آبنوس است. این گیتار سه نوع پیکاپ دارد اما پیچ تنظیم دسته و دستهی ویبره ندارد.
۴. تار
تار از اصیلترین سازهای ایرانی و جزو دستهی سازهای زهی است. به جز ایران با برخی تغییرات در جمهوری آذربایجان و ارمنستان و گرجستان هم ساز پرطرفداری است. تار قدیمی ایرانی پنج سیم دارد اما درویش خان که استاد موسیقی سنتی ایران در دوران قاجار بود سیم ششم را به آن افزود و در حال حاضر تارها شش سیم دارند.
تار کشاورز مدل ۱ مهر
تار کشاورز مدل ۱ مهر کاسهی بزرگی دارد و اگر تازه میخواهید زدن تار را شروع کنید هم قیمتش مناسب است و هم کیفیت مناسبی دارد و میتوانید تا زمان حرفهای شدنتان از آن استفاده کنید.
کاسهی این تار از چوب توت و دستهاش از چوب گردوست. تار صدای محکم و در عین حال لطیف و گوشنوازی دارد. اساتید بزرگی مثل محمدرضا لطفی در ایران از نوازندگان مجرب و چیرهدست این ساز بودهاند.
۵. سنتور
سنتور از آن دسته سازهای ایرانی با صدای دلنشین است که حتی اگر نوازندهی حرفهای آن هم نباشید از صدای خوشایندش موقع تمرین میشود لذت برد. سنتور از دستهی سازهای زهی است که با دو مضراب چوبی نواخته میشود. سنتورها ۹ خرک دارند که ۷۲ سیم رویشان قرار گرفتهاند. سیمها در هجده دستهی چهارتایی قرار میگیرند.
سنتور صفری مدل دو مهر
سنتور صفری مدل دو مهر یکی از بهترین سنتورهای موجود در بازار به قیمت مناسب است. این سنتور از چوب آزاد ساخته شده است. سیمهای آن آلمانی هستند و کوکش هم بسیار راحت است و تا مدتها هم کوک را نگه میدارد. اگر هنوز تردید دارید که با سنتور کنار میآیید یا نه به صدای مضراب پرویز مشکاتیان گوش بدهید.
من خودم گیتار میزنم
به نظرم بررسی مختصر مفید بود
عالیه ک دیجی کالا داره تو همه فیلدا فعالیت میکنه و میتونه اطلاعات خوبی در اختیار بده
دم همه عزیزان دیجی کالا گرم ????