دوربینهای سهبعدی ToF به این زودیها گوشیهای هوشمند را ترک نمیکنند
برخی از گوشیهای عرضه شده در سال ۲۰۱۸ از دوربین های سه بعدی ToF بهره میبرند ولی ظاهراً در سال ۲۰۱۹، تعداد گوشیهای مجهز به این قابلیت تا حد زیادی افزایش مییابد. تا حالا شرکتهایی مانند اوپو و هواوی به بهرهگیری از این دوربین های سه بعدی روی آوردهاند و غولهایی مانند سامسونگ و اپل هم قصد دارند این قابلیت را برای گوشیهای خود به ارمغان بیاورند.
روی هم رفته، این نوع دوربینها کار خود را با ارسال لیزر یا پالسهای نوری تا فاصلهی ۵ متری انجام میدهند و سپس با محاسبهی زمان این رفت و برگشت، میتوانند نقشهی سهبعدی دقیقی از محیط اطراف خود ایجاد کنند. حالا به لطف پیشرفتهای ایجاد شده و کاهش قیمت این قطعات، روزبهروز به تعداد گوشیسازهایی که برای استفاده از این تکنولوژی علاقه نشان میدهند، افزوده میشود.
دوربین های سه بعدی چه قابلیتهایی را امکانپذیر میکنند؟
روی هم رفته، دوربین های سه بعدی ToF عملکرد دقیقتر و سریعتری نسبت به سنسورهای تشخیص عمق یا سنسورهای مربوط به تکنولوژی نور ساختاریافته دارند. به همین خاطر با بهرهگیری از این دوربینها، میتوان حالت بوکه را بهتر از گذشته بر عکسها اعمال کرد و حتی با تشخیص بهتر اشیاء اطراف دوربین، قابلیتهای هوش مصنوعی مربوط به شناخت محیط اطراف هم عملکرد بهتری خواهند داشت.
اوپو برای گوشی اوپو R17 پرو از چنین دوربینی استفاده کرده که کاربران با استفاده از آن میتوانند چهره یا اشیاء را بهصورت سهبعدی اسکن کنند. آنر ویو ۲۰ هم از چنین دوربینی بهره میبرد که میتوان بهعنوان مثال برای لاغر نشان دادن خود یا طرف موردنظر از قابلیتهای آن استفاده کرد.
همچنین این گوشی آنر به لطف این تکنولوژی، موفق شده قابلیت مشابه کینکت را شبیهسازی کند. کاربران با وصل کردن این گوشی به تلویزیون و قرار دادن دوربین سهبعدی به سمت خود، میتوانند با بهرهگیری از حرکات بدن خود بازیهایی مانند دارت یا اسکی را تجربه کنند. چنین قابلیتی پتانسیل زیادی دارد و میتواند مورد توجه افراد زیادی قرار بگیرد.
از دیگر بخشهایی که دوربین های سه بعدی نقش مهمی دارند، در زمینهی واقعیت افزوده است که این تکنولوژی میتواند تجربه کاربری مربوط به این موضوع را بهبود ببخشد. در حال حاضر، در زمینهی واقعیت افزوده اپلیکیشن خاص بسیار پرسروصدا عرضه نشده و بسیاری از آنها به اندازه کافی باکیفیت هستند ولی نمیتوانند توجه گستردهای را جلب کنند. هیچ یک از گوشیهای هوشمند موجود در بازار، در پنل جلویی خود از چنین دوربینی بهره نمیبرند ولی در همین زمینه باید به مدل ۵G گلکسی اس ۱۰ و الجی G8 اشاره کنیم که بهزودی روانهی بازار میشوند و مجهز به چنین مشخصهای هستند.
جانشین قدرتمند فناوری فیس آیدی
مهمترین دلیل تعبیهی دوربین های سه بعدی در پنل جلویی، برای ارائهی قابلیت تشخیص چهره است. طبق گزارشها، سونی در سال ۲۰۱۹ تعداد زیادی از این سنسورها را تولید میکند و آن را در اختیار شرکتهای مختلفی قرار میدهد. این شرکت چندی پیش اعلام کرد که این دوربینها نسبت به سنسورهای نور ساختار یافته که آیفون، هواوی میت ۲۰ پرو و اوپو Find X از آنها استفاده میکنند، عملکرد بهتر و دقیقتری دارد. همچنین شرکت الجی که برای گوشی G8 از این فناوری برای تشخیص چهره و دیگر کارها استفاده میکند، به این مزایا اشاره کرده و در ادامه گفته که این سنسورها در انواع و اقسام شرایط نوری، عملکرد بسیار خوبی دارند.
همچنین این دوربین های سه بعدی با توجه به قابلیتهایی که در زمینهی نقشهبرداری سهبعدی از چهره دارند، میتوانند امکانات زیباسازی بهتر و جذابتری را عملی کنند. شرکت سونی حدود یک ماه قبل ویدیویی را منتشر کرد که در آن برخی از قابلیتهای این دوربینها را نشان داده میشود. البته بسیاری از این قابلیتها همین حالا هم امکانپذیر هستند ولی با بهرهگیری از این دوربینها، میتوان دقت آنها را تا حد زیادی افزایش داد. در ادامه میتوانید این ویدیو را تماشا کنید.
در ضمن باید خاطرنشان کنیم که دوربین های سه بعدی تعبیه شده در پنل جلویی، میتوانند تعاملات بدون لمس-مانند الجی G8-را امکانپذیر کنند. این یعنی مثلاً هنگام آشپزی یا در مواقعی که نمیتوانید به گوشی خود دست بزنید، میتوانید با حرکات دستها، کارهایی مانند تعویض آهنگ یا کم کردن و بلند کردن صدای گوشی را انجام دهید.
آیا دوربین های سه بعدی آیندهی روشنی دارند؟
روی هم رفته، برای این دوربینها میتوان نرمافزارهای جذاب و قابل توجهی را توسعه داد. کاملاً واضح است که دوربین های سه بعدی ToF پتانسیل زیادی برای رشد و توسعه دارند و امیدواریم علاوه بر تعبیهی آنها در پنل پشتی، شرکتهای بیشتری به تعبیهی این سنسورها در کنار دوربین سلفی روی بیاورند.
بیشتر بخوانید: ۹ ویژگی مهم گوشیهای هوشمند در سال ۲۰۱۹
منبع: Android Authority