راهنمای خرید دوربینهای DSLR مناسب فیلمبرداری (پاییز ۹۴)
«نیکون D90» نخستین دوربین DSLR مجهز به توانایی فیلمبرداری بود. با این حال، کمتر از یک ماه بعد و در سپتامبر سال ۲۰۰۸، رونمایی از «کانن ۵D مارک ۲» باعث شد D90 خیلی زود فراموش شود. ۵D Mark II با توانایی فیلمبرداری Full HD بهشدت مورد استقبال فیلمسازان حرفهای قرار گرفت و بهطور کلی باعث شد که توجه افراد بسیاری از جامعهی فیلمبرداری، به غنیمتی که از عکاسان گرفته بودند جلب شود. شرکتهای سازندهی DSLR نیز که حالا مشتریهای جدیدی پیدا کرده بودند به فکر ارتقای تواناییهای فیلمبرداری دوربینهای DSLR خود افتادند و از آن پس، مدلهای جدیدتر با قابلیتهای بیشتری را روانهی بازار کردند. اکنون کار به جایی رسیده که کانن انرژی و تمرکز زیادی را فقط بر روی توانایی فوکوس خودکار فیلمبرداری دوربینهای DSLR خود گذاشته است. در ای راهنمای خرید چهار مدل از بهترین دوربینهای DSLR بازار برای فیلمبرداری را معرفی میکنیم.
وقتی نام «کانن ۵D مارک ۳» (Canon 5D Mark III) به میان میآید، باید گفت که واقعا «دود از کنده بلند میشود!». هرچند این دوربین کمی سالخورده شده، ولی به هر صورت مدل بعدی «کانن ۵D مارک ۲» محبوب است. «مارک ۳» در ماه مارس سال ۲۰۱۲ معرفی شد و باعث شد که فیلمبرداران و فیلمسازان، بیشتر عاشق دوربینهای DSLR شوند. سنسور فولفریم این دوربین به کمک پردازشگر تصویر قدرتمند و فناوری پیشرفته، میتواند ویدیوهای با رزولوشن ۱۰۸۰p را با سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه ضبط کند و خروجی باکیفیت زیاد All-I و خروجی کمحجمتر IPB را ارایه دهد. این درحالیست که در هنگام فیلمبرداری میتوان کنترل کامل بر روی نوردهی داشت و حتی میزان حساسیت میکروفون را نیز تنظیم کرد. بهعلاوه این دوربین ورودی میکروفون، خروجی هدفون و HDMI نیز دارد. البته احتمالا امسال این دوربین با مدل «کانن ۵D مارک ۴» (Canon 5D Mark IV) جایگزین میشود.
زمانی رقیب مستقیم کانن ۵D مارک ۳، دوربین «نیکون D800» بود. اکنون مدل بعدی دوربین نیکون به نام نیکون D810 نیز به بازار آمده و ارتقاهای چشمگیری در فیلمبرداری داشته است. درواقع میتوان گفت که این بهترین DSLR نیکون در فیلمبرداری است و در شرایط مختلف میتواند نسبت به «کانن ۵D مارک ۳» ترجیح داده شود. این دوربین میتواند فیلمبرداری ۱۰۸۰p را با سرعت ۶۰ فریم بر ثانیه انجام دهد. بهعلاوه قادر است از طریق درگاه HDMI خروجی غیرفشرده ارایه بدهد و همزمان فیلم را بر روی کارت حافظهی داخلی ضبط کند. همچنین دارای یک سری امکانات نرمافزاری مثل مود کنترل تصویر Flat برای افزایش گسترهی دینامیکی و Zebra Strips برای مشخص شدن مناطق پرنور تصویر است. این دوربین دارای میکروفون استریوی داخلی، جک ورودی میکروفون و جک خروجی هدفون نیز هست. D810 هم مانند «کانن ۵D مارک ۳» از آن دوربینهای DSLR فولفریمی است که کاملا به کار فیلمبرداران و فیلمسازان حرفهای میآید.
هرچند که دو DSLR بالا از نوع فولفریم و مناسب فیلمبرداران حرفهای هستند، ولی کانن ۷۰D بهعنوان یک DSLR مجهز به سنسور تصویر کوچک APS-C یک ویژگی دارد که دو دوربین گرانقیمت و فولفریم بالا ندارند. این دوربین مجهز به فناوری Dual Pixel CMOS AF است که منجر به دستیافتن به فوکوس خودکار بسیار سریع و دقیق در هنگام فیلمبرداری میشود. این ویژگی بهعلاوهی سنسور تصویر نسبتا کوچک APS-C باعث میشود ۷۰D بیشتر از اینکه مناسب فیلمبرداران حرفهای باشد، به کار فیلمبرداران آماتور و فیلمبرداریهای خانوادگی و دوستانه بیاید. این دوربین میتواند فیلمهای ۱۰۸۰p را با سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه ضبط کند. بهعلاوه این دوربین Wi-Fi داخلی نیز دارد و بدینوسیله میتوانید دوربین را در هنگام فیلمبرداری با گوشی هوشمند یا تبلت کنترل کنید. این دوربین دارای میکروفون استریو، جک ورودی میکروفون و خروجی HDMI نیز هست. در ضمن ۷۰D از نمایشگر لمسی نیز بهره میبرد که این خود یک مزیت بزرگ در فیلمبرداری حساب میشود و میتوانید از ویژگیهایی مثل «فوکوس لمسی» (Touch to Focus) و تغییر تنظیمات دوربین به هنگام فیلمبرداری، بدون اینکه دوربین تکان بخورد یا صدایی ایجاد شود، استفاده کنید.
خواهران دوقلوی کانن ۷۵۰D و «کانن ۷۶۰D» را میتوان مدلهای کوچکشدهی ۷۰D دانست. این دوربینها از یک فناوری مشابه با آنچه در ۷۰D به کار رفته به نام Hybrid CMOS III بهره میبرند که عملکرد فوکوس خودکار شبیه به ۷۰D را ارایه میدهد. بنابراین، این دو از جمله معدود دوربینهای DSLR هستند که در هنگام فیلمبرداری، فوکوس خودکار سریع و دقیق دارند. دیگر ویژگیهای فیلمبرداری آنها نیز خیلی شبیه به ۷۰D است، بهطوریکه این دو دوربین میتوانند فیلمهای ۱۰۸۰p را با سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه ضبط کنند. همچنین ۷۵۰D و ۷۶۰D نیز دارای Wi-Fi و نمایشگر لمسی هستند تا مثل بردار بزرگترشان، بتوان در هنگام فیلمبرداری، آنها را با گوشی هوشمند و تبلت کنترل کرد. در ضمن اگر لازم بود با استفاده از نمایشگر لمسی خود دوربین، بدون ایجاد کوچکترین لرزش میتوان تنظیمات آنها را تغییر داد. این دو دوربین میکروفون استریو، جک ورودی میکروفون و خروجی HDMI نیز دارند. در ضمن دوربین پرامکاناتتر و گرانتر ۷۶۰D میتواند فیلمبرداری HDR نیز بکند. به هر صورت این دو دوربین برای فیلمبرداران آماتور و آنهایی که میخواهند فیلمهای خانوادگی و دوستانه بگیرند مناسب هستند.
درسته نیکون و کانن دوربین های خوبی رو وارد بازار میکنن ولی تمرکز اصلی این دوتا شرکت روی عکاسی حرفه ایی تا فیلمبرداری حرفه ایی تنها شرکتی که تمرکز خاصی روی فیلمبرداری داره شرکت سونی به نظر من که چند سالی میشه فیلم کوتاه میسازم به جرات میتونم بگم alpha a6600 با لنز زایس دسته کمی از دوربین های حرفه ایی فول فریم نداره بخش عمده عکاسی و فیلمبرداری خلاقیت که یک اثر رو زیبا میکنه اگر میخواد واسه فیلم کوتاه و ساخت کلیپ استارت بزنه پیشنهاد من دوربین های (alpha a6500 )
(alpha a6600) (alpha a6400 ) هم کیفیت عکاسی فوق العاده ایی داره هم فیلمبرداری که اصن قابل قیاس نیست با دوربین های دیگه ایشالله یه زره دستتون باز شد یه دونه alpha a1 میگیرید که دیگه غول مرحله اخر دستتونه دیگه هر کاری دوست دارید باهاش انجام بدید
دوربین برای فیلمبرداری چی خوب هست هم حرفه ای هم ارزون
از مار کانن
قیمتاش دیدم…. زورشون از جیب من بیشتره:)) اونجوری که معلومه Canon یه مقداری بهتره
من ۷۰۰D دارم واقعا فیلمبرداری بی نظیری داره، یه جورایی انگار کنن این دوربینارو با سنسورهای هیبریدی فوق العادشون ساخته واسه جوونایی که میخوان فیلم کوتاه بسازن.
دوربین فقط سونی
فراموش نکنیم رقیب بزرگ همه این دوربین ها alpha a7s II سونی رو !