ترامپ از جان اپل چه می‌خواهد؟

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۴ دقیقه

«دانلد ترامپ» حالا رییس جمهور آمریکاست. خیلی‌ها نالا‌ن‌ و پریشان‌اند و بسیاری هیجان‌زده و خوشحال. شرکت‌های فعال در حوزه‌ی تکنولوژی در دسته‌ی اول قرار دارند. آقای ترامپ در طول کارزار انتخاباتی‌اش درباره‌ی تکنولوژی اظهارنظرهای زیادی کرد. همواره یکی از مخاطبان اصلی‌اش اپل بود. او اصرار دارد که کارخانه‌های تولید آیفون باید از چین به آمریکا منتقل شود. آیا ترامپ با اپل پدرکشتگی دارد؟ آیا او درنهایت چوب لای چرخ اپل می‌کند؟ در ادامه با دیجی‌کالا مگ همراه باشید.

اظهارات جنجالی ترامپ درمورد تکنولوژی را احتمالا در دیجی‌کالا مگ خوانده‌اید. حالا که ترامپ رییس جمهور شده، شخصیت‌های شناخته‌شده‌ی دره‌ی سیلیکون (Silicon Valley)  سخت نگران شده‌اند. بین شرکت‌های تکنولوژی، اپل باید از همه بیشتر نگران باشد.

tapple

اپل باارزش‌ترین شرکت دنیاست. ترامپ در کارزار انتخاباتی‌اش بارها به اپل حمله کرد؛ این درحالی است که «تیم کوک» مدیر عامل اپل به‌طور مستقیم در کارزار «هیلاری کلینتون» فعالیت می‌کرد. اما بیایید سیاست‌های ترامپ را یک‌به‌یک بررسی کنیم؛ سیاست‌هایی که به‌طور مستقیم اپل را تحت تاثیر قرار می‌دهند: مالیات، کارخانه‌های چینی و حریم شخصی کاربران. از این سه بخش، اولی‌اش به نفع اپل است و دو تای دیگر برخلاف خواسته‌های این شرکت.

مالیات

به‌نظر می‌رسد سیاست‌های ترامپ در مورد مالیات به نفع اپل تمام شود. در مورد فشار کشورهای اروپایی هم رویکردترامپ به سود اپل است.

مالیات و اصلاح قوانین مربوط به آن برای اپل موضوعی کاملا جدی است. این شرکت مدت‌هاست که در واشنگتن با سیاست‌مداران درباره‌ی این موضوع چانه‌زنی می‌کند. ترامپ‌ تا این‌ لحظه حرف‌های زیادی درباره‌ی مالیات زده؛ به ‌نظر می‌رسد سیاست‌های ترامپ در مورد مالیات به‌نوعی به نفع اپل تمام شود. اپل در خارج از خاک آمریکا، حدود ۲۰۰ میلیارد دلار پول نقد و اوراق بهادار دارد. اگر این شرکت بخواهد این میزان را به آمریکا برگرداند، باید با قوانین فعلی، ۳۵ ٪  مالیات بدهد. ترامپ گفته که می‌خواهد این میزان مالیات را به ۱۰ ٪ برساند. خبرنگار اقتصادی «فایننشال تایمز» اعتقاد دارد این تغییر سیاست درنهایت به نفع شرکت‌های بزرگ آمریکایی است؛ به‌خصوص آن‌هایی که در زمینه‌ی تکنولوژی فعالیت دارند.

موسسه‌ی تحقیقاتی «مودیز» (Moody’s) در گزارشی، به ۱٫۲ تریلیون دلار شرکت‌های آمریکایی در خارج از آمریکا اشاره می‌کند. از این میان، بیشترین سهم هم مربوط به اپل است.

حتی دولت ترامپ ممکن است در مقابل تصمیم اخیر کمیسیون اروپا ایستادگی کند. شهریور امسال، کمیسیون اروپا دستور داد که کشور ایرلند مبلغ ۱۳ میلیارد یورو معادل ۱۴٫۵ میلیارد دلار را همراه با سود پول از شرکت اپل بگیرد. پس تا اینجای کار، تصمیمات ترامپ چندان هم برخلاف آرزوهای اپل نیست.

بازگرداندن کارخانه‌ها به آمریکا

ترامپ: «من می‌خواهم شغل‌ها را برگردانم….من اپل را مجبور خواهم کرد که کامپیوترها و آیفون‌هایش را به‌جای چین در آمریکا بسازد.»

ترامپ در طول کارزار انتخاباتی خود، چندین بار خون اپل و اپلی‌ها را به جوش آورد. چرا؟ چون مدام تکرار می‌کرد که اپل باید آیفون را در خاک ایالات متحده بسازد. همان‌طور که احتمالا می‌دانید، آیفون‌ها در آمریکا طراحی و عمدتا در چین تولید می‌شوند.

ترامپ در جایی گفته بود: «من می‌خواهم شغل‌ها را برگردانم….من اپل را مجبور خواهم کرد که کامپیوترها و آیفون‌هایش را به‌جای چین در آمریکا بسازد. وقتی آن‌ها در چین ساخته بشوند چه‌چیزی نصیب ما می‌شود؟»

apple-china

البته فراموش نکنید که ترامپ اولین سیاست‌مداری نیست که چنین خواسته‌ای دارد. «باراک اوباما» هم در سال ۲۰۱۱ از «استیو جابز» فقید خواسته بود تا راهی برای ساخت آیفون‌های تمام-آمریکایی پیدا کند.

اما چرا رویای تولید آیفون تمام-‌آمریکایی دور از ذهن است؟ به چند دلیل اشاره می‌کنیم:

۱) موانع لجیستیکی؛ خیلی از قطعات مورد نیاز برای ساخت محصولات اپل در آسیا تولید می‌شود. از این رو مونتاژ محصولات در آسیا کم‌هزینه‌تر است.

۲) نبود تخصص‌ و مهارت‌های مربوط به ساخت در خاک ایالات متحده

۳) هزینه‌های پایین تولید در چین؛ محاسبات نشان می‌دهد که سروهم کردن یک آیفون در آمریکا، ۵۰ دلار به هزینه‌ی ساخت آن اضافه می‌کند. این افزایش هزینه و به‌تبع افزایش قیمت نهایی، آیفون‌ها را در این بازار رقابتی کشنده، آسیب‌پذیر می‌کند.

با وجود این، هنوز راه‌هایی هست که اپل بتواند آیفون را در آمریکا بسازد. ترامپ در جایی به ۴۵ ٪ تعرفه‌ روی محصولات وارداتی چینی اشاره کرده بود. اگر این موضوع تحقق پیدا کند، اقتصاد آمریکا در سطح کلان زیر و رو می‌شود؛ و در نتیجه اپل هم دیگر چاره‌ای جز آمریکایی‌تر کردن آیفون‌هایش نخواهد داشت!

دسترسی به اطلاعات کاربران

ترامپ: «اپل باید اطلاعات مربوط به تروریست‌ها را در اختیار FBI‌ قرار دهد»….«اپل را تحریم کنید!»

حتما ماجرای اپل و FBI را به یاد دارید؛ این بلبشو از آنجا آغاز شد که «تیم کوک» مدیر عامل اپل از اجرای خواسته‌ی FBI و باز کردن قفل گوشی آیفونِ یکی از متهمان حمله «سن برناردینو» سر باز زد. در پی این مناقشه، دانلد ترامپ به عنوان نامزد جمهوری‌خواه ریاست جمهوری آمریکا اظهارنظر کرد. او در این پرونده ، جانب FBI را گرفت و اعلام کرد که دولت آمریکا نباید هیچ‌گونه مسامحه‌ای با تروریست‌ها بکند. او ماه‌ها پیش حتی در جایی گفت: «آمریکا باید اینترنت را از دست تروریست‌ها پس بگیرد» و مدتی بعد خطاب به «بیل گیتس» از او خواست تا «اینترنت را تعطیل کند!»

ترامپ حتی در واکنش به مقاومت تیم کوک در برابر FBI، با این جمله موضع خود را روشن کرد؛ او گفت: «اپل را تحریم کنید!»  او حتی همان اوایل رقابت‌های انتخاباتی‌اش گفت: «من هم از آیفون و هم از سامسونگ استفاده می‌کنم….اگر اپل اطلاعات مربوط به تروریست‌ها را به مقامات [FBI] ندهد آن‌موقع من فقط با سامسونگ کار خواهم کرد.» یادآوری می‌کنیم که آقای ترامپ برای سخنرانی در رویدادهای سامسونگ با این شرکت همکاری می‌کرد.

با وجود پایان‌یافتن مناقشه‌ی «سن برناردینو»، موضوع رمزگشایی محصولات و حریم خصوصی هنوز در ابتدای راه است. بعید نیست که در یک جای دیگر و سر یک موضوع مشابه، ترامپ دوباره برای اپل تعیین تکلیف کند.

‌‌‌       ‌

مواردی که در این نوشته آمد، تنها از اظهارنظرات گذشته‌ی ترامپ برداشت شده است. هنوز سیاست‌های ترامپ در اکثر زمینه‌ها برای صاحب‌نظران ناشناخته است. تا این‌جا که رهبران دنیای تکنولوژی روی خوشی به او نشان نداده‌اند. تقریبا همه‌ی رسانه‌های فعال در این حوزه با رویکردی منفی به استقبال او رفته‌اند؟ نظر شما چیست؟ جدا از تمام مسائل سیاسی، شما به عنوان یک طرفدار تکنولوژی فکر می‌کنید دانلد ترامپ چه تاثیری روی فعالیت شرکت‌های مطرحی مثل اپل می‌گذارد. منتظر نظرات‌تان هستیم.

‌‌‌‌   ‌

منبع: Business Insider

telegram_ad2_1

‌‌

راهنمای خرید آیفون


برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

۲۸ دیدگاه
  1. مهدی

    یعنی الان سامسونگ داره اطلاعات مارو میده دست ترامپ و اف بی آی ؟ من الان برم اس ۷ اج رو بفروشم آیفون بگیرم ؟

  2. امیر

    در مورد افزایش هزینه ۵۰ دلاری هر دستگاه! فقط سود اپل کمتر میشه. چون اپل سخت افزار ضعیفتر رو خیلی گرونتر از قیمت واقعی میفروشه.
    ولی ترامپ نمیتونه اون عوارض ۴۵ درصدی رو وضع کنه! چون طبق قوانین سازمان تجارت جهانی (که هم آمریکا و هم چین عضوشن) هیچ کشوری نمیتونه در زمینه تجارت با کشورهای مختلف تبعیض قایل بشه. یعنی اگه عوارض ۴۵ درصدی برای کالای چینی وضع کنه باید برای واردات از تمام کشورهای عضو دیگه سازمان تجارت جهانی هم عوارض ۴۵ درصدی وضعی کنه که به نظر قابل قبول نمیاد. چون وقتی صادرات کشورهای دیگه به آمریکا کم بشه اونها هم به نحوی رفتار متقابل انجام میدن.

  3. رهام

    این وسط یه چیز خنده دار مطرح شد ، ترامپ و سامسونگ ، بایدم یه موجود نابودی مثه ترامپ با سامسونگ همکاری داشته باشه چه بشا ایده انفجارش گلکسی نوت رو از ترامپ گرفته باشن

  4. سپهر

    اشتغال زایی واقعا بحث مهمیه که باید بهش توجه بشه و اینکه یه عده جوون از بیکاری در بیان و توان مالی بدست بیارن و به دنبال اون از فساد کاسته بشه خیلی بهتره تا اینکه یه نفر که مدیر عامل شرکت باشه بخواد سود بیشتری بدست بیاره. اما به حفظ حریم خصوصی هم نباید بی توجهی کرد. بهتره برای گیر انداختن مجرمانشون فکر دیگه ای بردارن:)

  5. آرتا

    ترامپ با هیچکس مشکلی نداره، مشکلش با وضعیت معیشتی مردم کشورشه، که اونم به خاطر وطن پرستیشه. تو هفتاد سالگی دنبال دعوا با اپل نیست که. هر حرفی زده سر عشق به کشور و مردمش بوده، کاش ما هم چن تا مثل ترامپ داشتیم. 🙁

    1. سام

      دمت گرم مردم ساده ما به جای نتیجه همیشه ریشه رو میبینند.

  6. شایان

    خیلی جالبه که برخی دوستان نگران بیکاران آمریکا شدن و میگن بد نیست به فکرشون باشه آقای ترامپ اما خودشون بین جنس ایرانی و خارجی ، خارجی رو انتخاب میکنن و از بیکاری مینالند

    1. تانیا

      با سلام و احترام به نظر شما.
      تا زمانی که تولید کننده ایرانی ندونه مشتری مداری یعنی چی اوضاع همینه.
      R&D معنایی بجز کشک بین تولیده کننده ایرانی داره ؟ ۱۰ ساله داره یک محصول تولید میکنه با همون عیب و ایراد قبلی !
      شرایط گارانتی ام که می خوانی رسما مشتری له کرده ! کلا شامل هیچ چیزی نمیشه .
      خب تو این اوضاع تورم و گرونی چرا باید پول رو داد و یک چیز بی کیفیت خرید ؟!

  7. Shirdel

    باسلام
    تکنولوژى را نمی توان مهارکرد اونهم ازنوع خوبش
    جناب ترامپ دراینده متقادخواهند شد که هزینه تولید دستگاهای اپل درچین کمتر ازامریکاست
    گرچه تمام طرفداران اپل دوست داران دستگاه اپلیشان تمام امریگایی باشه فعلا اون سیاست قبل از رئیس جمهور شدنشان بود حالا سیاست فرق میکنه الان دیگه رئیس جمهور هستن
    باتشکر

  8. سامان ابراهیمی

    من با نطر ترامپ کاملا موافقم…

  9. Yas

    به نظر من این وضعیت الان اپل واقعاً خنداره درسته اگه گوشیه اپل در آمریکا تولید بشه قیمت بیشتری پیدا میکنه ولی شما یه نگاهی بکنید اگه در آمریکا تولید بشه چقدر میتونه اشتغال زایی کنه تازه اپل تمام آمریکای یه چیز دیگست هر چیزی که made in chin نداشته باشه بهترینه دیگه چه برسه به روی گوشی های اپل made in USA نوشته بشه.????

    1. sina

      روی محصولات اپل made in china نبوده هیچوقت ضمنا این جمله نشانگر کیفیت نیست… ایفون ها همیشه با کیفیت بودند. چینی ها فقط کار مونتاژ رو انجام میدن

  10. احمد

    فعلا رئیس جمهور شدن ترامپ به جان سهام امازون افتاد .

  11. حمید

    بد نیست آقای کوک کمی کمتر سود به جیب بزنه، در عوض از تعداد آمریکایی های بیکار کاسته شه.
    آیفون تمام آمریکایی رو به خاطر رقابت قیمتی باید به قیمت آیفون آسیایی بفروشند. خاب بفروشند. کمتر سود به جیب خودشون بزنند.
    قطعا ترامپ درست میگه و من با اعتقاداتش موافقم. تعدیل معضل بیکاری در امریکا قطعا مهمتر از سودهای کلان مدیران ارشد آپل است.
    من سالها آمریکا بودم و به چشم خودم جوونهای بیکار یا کم درآمد زیادی دیدم.

  12. الیاس یاری

    عالی بود ، سپاس

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما