اولین تراشه‌ی ۱۰۰۰ هسته‌ای دنیا ساخته شد

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۱ دقیقه

تاکنون پردازنده‌های مختلفی با تعداد هسته‌های بالا ساخته شده‌اند؛ اما به‌تازگی محققان دانشگاه کالیفرنیا، دیویس (UC Davis) پردازنده‌ای ساخته‌اند که ۱۰۰۰ هسته دارد و در کارهایی مانند کدگذاری‌های موازی و کدگذاری روی ویدیوهای مختلف مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

تراشه‌ی ۱۰۰۰ هسته‌ای دانشگاه دیویس با یک باتری AA هم کار می‌کند.

البته باید به این موضوع اشاره کرد که هدف از ساخت این پردازنده، قدرت بالای آن نبوده است. این پردازنده به شکلی ساخته شده که می‌توان هسته‌های آن را غیر فعال کرد و یا کاری کرد که هر هسته یک کار مختلف را انجام دهد. این تراشه می‌تواند ۱۱۵ میلیارد دستورالعمل مختلف را در یک ثانیه تنها با مصرف ۰.۷ وات انرژی اجرا کند. در واقع این تراشه با یک باتری AA هم کار می‌کند.

البته این تراشه قرار نیست به تولید انبوه برسد. دانشگاه دیویس با استفاده از فناوری ۳۲ نانومتری این تراشه را تولید کرده و این در حالی است که جدیدترین تراشه‌های دنیا با معماری ۱۴ نانومتری ساخته می‌شوند. البته پیشرفت در زمینه‌ی تراشه‌ها می‌تواند باعث قوی‌تر شدن سایر محصولات بازار هم بشود. از هم اکنون استفاده از تراشه‌های چند هسته‌ای در تلفن‌های همراه هوشمند رواج پیدا کرده و روز به روز هم بر تعداد این هسته‌ها افزوده می‌شود. همچنین داشتن یک پردازنده‌ی چند هسته‌ای قوی روی یک لپ‌تاپ باعث می‌شود که قدرت پردازشی بیشتری در اختیار کاربران قرار بگیرد و کارها سریع‌تر انجام شوند.

منبع: Engadget



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما