تحلیل بازار تبلت‌ها؛ آینده در دست تبلت‌های هیبریدی

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۳ دقیقه
تبلت های هیبریدی

بدون شک باید مهم‌ترین اتفاق مثبتی که در یکی دو سال گذشته برای بازار تبلت‌ها روی داده است را در رشد خیره‌کننده‌ی تبلت‌های هیبریدی بدانیم. این نوع دستگاه‌ها با این انگیزه طراحی و تولید شده‌اند تا بتوانند باعث افزایش میزان فروش تبلت‌ها بشوند. اما باوجود آنکه از پیدایش تبلت‌های هیبریدی چند سالی می‌گذرد و ما شاهد رشد تصاعدی فروش این دستگاه‌ها بوده‌ایم، باید گفت که همچنان فروش کلی تبلت‌ها، روند نزولی دارد. در ادامه با دیجی‌کالا مگ همراه باشید.

‌‌‌‌   ‌‌‌   ‌‌  ‌‌‌   ‌‌‌

بر طبق آماری که اخیرا موسسه‌ی تحقیقاتی IDC منتشر کرده، فروش تبلت‌ها در مقایسه با سال گذشته، ۱۰ درصد کاهش داشته است. باوجود افت فروش کلی تبلت‌ها، اما فروش تبلت‌‎های هیبریدی رو به رشد بوده است. بی‌تردید باید شرکت اپل را به خاطر فروش ۲ میلیون آیپد پرو (iPad Pro) در سه‌ماهه‌ی گذشته‌ی میلادی، برنده‌ی بی‌چون چرای این بازار دانست. البته مایکروسافت هم با فروش ۱٫۶ میلیون سرفیس، شانه‌به‌شانه‌ی رقیب آمریکایی خود حرکت می‌کند.

آیپد پرواما فروش کم سرفیس‌ها در مقایسه با آیپدها هرگز به معنای عدم موفقیت خیره‌کننده‌ی مایکروسافت نبوده و نیست. در ادامه‌ی آمار اعلام شده از سوی سازمان IDC، فروش سرفیس‌ها نسبت سال گذشته، ۲۹ درصد افزایش داشته است. از این آمار برداشتی جز موفقیت محصولات سرفیس نمی‌توان داشت. هنوز یادمان نرفته که این مایکروسافت بود که برای نخستین بار جسارت طراحی و تولید تبلت‌های هیبریدی را در دنیا داشت و به راه درست خود ادامه داد و دو دنیای تبلت‌ها و لپ‌تاپ‌ها را به یکدیگر پیوند داد. این مایکروسافت بود که راه تبلت‌های هیبریدی را برای دیگر تولیدکنندگان هموار و صاف کرد تا آن‌ها بتوانند در همان ابتدای کار، فروش خوبی را تجربه کنند. البته باید کمال هنر و مهندسی مایکروسافت را در تبلت سرفیس پرو ۴ (Surface Pro 4) بدانیم. به غیر از این تبلت بی‌نظیر، مایکروسافت محصول دیگری به نام سرفیس ۳ دارد که سخت‌افزار ضعیف‌تر و البته قیمت کمتری نسبت به خانواده‌ی پروها دارد و می‌تواند انتخاب مناسبی برای دانشجویان و به‌طورکلی کاربرانی باشد که به دنبال سرفیس ارزان‌قیمت هستند.

سرفیس پرو ۴جالب است بدانید که برخلاف تصوری که همگان از فروش تبلت‌های مایکروسافت دارند، خانواده‌ی سرفیس پروها فروش بیشتری نسبت به تبلت مقرون‌به‌صرفه‌ی سرفیس ۳ دارد. این موضوع به‌خوبی نشان می‌دهد که هرگز عامل قیمت نمی‌تواند مهم‌ترین نقش در میزان فروش تبلت‌های هیبریدی باشد. بلکه آن چیزی که نقش بسیار پررنگی را در محبوبیت و میزان فروش بالای این دستگاه‌ها ایفا می‌کند، عملکرد و تجربه‌ی کاربری آن‌ها است. هرچه قدر تبلت‌های هیبریدی کارآمدتر باشند و بتوانند به شکل بهتری جایگزین لپ‌تاپ‌ها شوند، آنگاه این دستگاه‌ها می‌توانند فروش بیشتری را تجربه کنند.

پیکسل C

در هیچ برهه‌ی زمانی مانند شش‌ماهه‌ی گذشته، تبلت‌های هیبریدی متنوعی در بازار وجود نداشته است. در شش‌ماهه‌ی گذشته شاهد حضور تبلت‌های هیبریدی از هر سه پلتفرم اصلی تبلت‌ها یعنی ویندوز، اندروید و iOS بوده‌ایم. بعد از مدت‌ها، گوگل تصمیم گرفت تا با پیکسل C وارد رقابت با سایر تبلت‌های هیبریدی مطرح شود. اما در کمال صداقت باید گفت که پیکسل C در مقایسه با سرفیس پرو ۴ و آیپد پرو چندان محصول پرزرق‌وبرق و کاملی به‌حساب نمی‌آید و ضعف‌های قابل‌توجهی در آن دیده می‌شود. شاید مهم‌ترین کمبودی که سیستم‌عامل اندروید برای تبلت‌های هیبریدی دارد، قابلیت دو پنجره‌ای است. گوگل برای پیشرفت و فروش بیشتر تبلت‌های هیبریدی خود نیاز دارد تا به‌طورجدی روی پلتفرم اندروید کار کند و برنامه‌های بهینه‌شده‌ی بیشتری برای هیبریدی‌های خود عرضه کند.

سامسونگ گلکسی تب پرو Sجالب است بدانید که به غیر از کاربران، برخی از تولیدکنندگان هم از تعامل و همکاری سیستم‌عامل اندروید با تبلت‌های هیبریدی استقبال خوبی نکرده‌اند. شرکت سامسونگ که محبوبیت و فروش بالای تبلت‌های خود را وامدار سیستم‌عامل اندروید است، جدیدترین تبلت هیبریدی خود را با سیستم‌عامل ویندوز روانه‌ی بازار کرده است. تب پرو S نخستین تبلت سامسونگ با پسوند «گلکسی» است که در آن سیستم‌عامل ویندوز اجرا می‌شود. این موضوع به‌خوبی نشان می‌دهد که سیستم‌عامل ویندوز بستر بسیار مناسبی برای تولیدکنندگان تبلت‌های هیبریدی نوپا است.

وضعیت بازار تبلت ها

رنگ سورمه‌ای وضعیت تبلت‌های هیبریدی، رنگ قرمز وضعیت تبلت‌های معمولی و رنگ سبز وضعیت کل بازار تبلت‌ها را نشان می‌دهد.

در آخر به ذکر این نکته بسنده می‌کنیم که شرکت اپل با فروش ۴۹٫۶ میلیون آیپد در کل سال ۲۰۱۵، بیشترین سهم بازار را داشته است (۲۴ درصد). بعد از اپل، شرکت سامسونگ با فروش ۳۳٫۴ میلیون تبلت، ۱۶٫۲ درصد از بازار تبلت‌ها را به خود اختصاص داده است. لنوو، ایسوس و هواوی هم به ترتیب بیشترین سهم از بازار تبلت‌ها را داشتند. در مجموع و در پایان سال ۲۰۱۵ میلادی، تمام سازندگان تبلت‌ها موفق شدند ۲۰۶٫۸ میلیون دستگاه به فروش برسانند که این آمار در مقایسه با فروش ۲۳۰٫۱ میلیونی سال گذشته، یک پسرفت به‌حساب می‌آید.

البته با توجه به فروش بسیار خوبی که تبلت‌های هیبریدی داشته‌اند، باید میزان فروش آن‌ها را از تبلت‌های معمولی جدا کرد؛ چراکه در سال ۲۰۱۵ میلادی رشد تبلت‌های هیبریدی مثبت و رشد تبلت‌های ساده منفی بوده است. بااین‌وجود می‌توان گفت که هیبریدی‌ها نجات‌بخش تبلت‌ها خواهند بود و آینده‌ی این نوع دستگاه‌ها به شمار می‌روند.

      ‌‌ ‌‌‌

منابع: The Verge ،IDC



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

۴ دیدگاه
  1. ليلا مجيدي

    راست میگید، من هم تا حد زیادی با نظرتون موافقم.
    ولی این موضوع رو باید به خدمتتون برسونم که به زودی پروژه ی تبلت های هیبریدی با شکست مواجه خواهد شد. تبلت های هیبریدی یک مد زودگذر خواد بود. بدین معنی که شاید در یه مدت زمانی فروش خوبی داشته باشند و محبوبیت زیادی بدست بیاورند. اما هرگز نمی تونن برای همیشه حیات بخش تبلت ها باشد.
    تبلت ها برای ادامه ی حیات نیاز به انقلابی اساسی دارند.

  2. مريم موسوي

    از همان ابتدا میشد حدس زد که تبلت یک پروژه ی شکست خورده است.
    به زودی شاهد آن خواهیم بود که کشتی تبلت ها به گل خواهد نشست و کاربران تنها به سنت خرید گوشی ها و لپتاپ ها می روند.
    من هنوز کسی رو پیدا نکردم که بتونه من رو قانع کنه که تبلت چه به درد می خوره. واقعا یک محصول اضافی برای کسانی است که پولشون زیادی کرده.
    باید بپذیریم که تبلت یک نیاز نیست، ولی امروزه اسمارت فون یک نیاز است.

  3. سروش سرمست

    من واقعا موندم تو دنیای تبلت های هیبریدی چرا اپل از سیستم عامل مک استفاده نکرد؟
    از طرفی بدتر هم چرا کاربران با وجود نرم افزارهای زیاد و قدیم و جدید ویندوز سمت آی او اس رفتن شاید می خواستن جدیدترین محصول اپل رو تجربه کنن و با توجه به اعتماد قبلی که به محصولات اپل داشتن رفتن سراغش!
    که متاسفانه تجربه ی خوبی با توجه به قیمتی که داشت براشون نبوده!
    اما افرادی که سرفیسپرو خریدن مطمئنا راضی تر از اپلی ها هستن چون با چشم باز یک محصول با سخت افزار لپ تاب خریداری کردن و با سیستم عامل کامل ویندوزی که روش نصبه با یه لپ تاب هیچ تفاوتی از نظر کارایی نداره!
    اما در انتها باید این موضوع را یادآور بشم که اساسا آیپد پرو نمیتونه تو دنیای هیبریدی ها حرفی برای گفتن داشته باشه مگر اینکه سیستم عاملش حداقل مک باشه تا بتونه رقابت بهتری با ویندوز بکنه!
    متاسفانه یا خوشبختانه تو این سری از دستگاه های گران قیمت ویندوز رو برنده ی بی چون و چرا میتونیم بدانیم چون تجربه ی کامپیوتر کامل رو برای ما داره و بخصوص مایکروسافت برای این موضوع بخوبی سرمایه گذاری کرده ! براحتی میشه گفت آینده حتی گوشی های تلفن همراه هم باتوجه به رشد سخت افزارها در دستان مایکروسافت ویندوزه !
    فکرشو بکنید شما اطلاعات و تنظیمات کامپیوتر خونگیتون و تلفن همراتون و تبلت هیبریدیتون در آینده با هم سینک میشن و چقدر پر کاربرد میتونه براتون باشه! مثلا بجای نصب دونه ای برنامه ها روی هر دستگاه با نصب روی یکیشون این برنامه های یونورسال مایکروسافت رو دوتای دیگه به طور اتومات نصب میشن!

  4. شایان داودی

    دستگاهای هیبریدی یه مشکل بزرگ دارند و اون قیمت بسیار بسیار بسیار بالای اوناست. شاید واقعا این هزینه ، ارزش پرداخت رو داشته باشه اما همیشه و در همه جای دنیا ، قیمت یکی از مهمترین عوامل انتخاب دستگاه مورد نظر هست. امیدوارم با رشد این دستگاه ها ، قیمتشون کاهش پیدا کنه و همه بتونن تجربه این دستگاه ها رو داشته باشن.
    نکته دیگه اینکه اگر روزی سرفیس و سیستم عامل ویندوز ، بتونه با قرار دادن جای سیم کارت و قابلیت تماس و ارسال پیام ، بتونه یه دستگاه سه کاره درست کنه به طوری که بشه با استفاده از هنزفری بلوتوث ، همزمان هر سه کاربرد رو داشت ، خیلی جالب میشه و به شخصه با اینکه پولم از پارو بالا نمیره ، حاضرم اون دستگاه رو بخرم

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما