چرا خارج از چین، اندروید بدون برنامه‌ها و سرویس‌های گوگل معنایی ندارد؟!

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۴ دقیقه
تحریم هواوی

در این مطلب ضمن اشاره به تاثیر زیاد برنامه‌ها و خدمات گوگل روی سیستم عامل این شرکت یعنی اندروید، به این نکته می‌پردازیم که چرا عدم بهره‌مندی از آن‌ها خارج از چین به علت تحریم هواوی باعث شده غول چینی به شدت در فروش گوشی‌های خود شکست بخورد.

اندروید این روزها به اکوسیستمی بدل شده که بیش از دو میلیارد کاربر فعال دارد و این تعداد بالا به خوبی نشان از محبوبیت و کیفیت این سیستم عامل است. تنها رقیب جدی اندروید iOS است که با سرعت فوق‌العاده بالا و امنیت مثال‌زدنی که دارد توانسته بین مردم از کاربران زیادی برخوردار شود. بارها و بارها شاهد تلاش دیگر شرکت‌ها بودیم از جمله مایکروسافت با ویندوز، بلک‌بری و حتی اوایل عرضه اندروید سیستم عامل سیمبین اما هیچ کدام هیچ وقت نتوانستند به رشد و بلوغی که اندروید و iOS رسیدند دست یابند.

در حال حاضر شرکت‌های زیادی محصولات خود را به سیستم عامل شرکت گوگل مجهز می‌کنند. برخلاف اپل که فقط در محصولات خود از iOS استفاده می‌کند، شرکت‌هایی نظیر سامسونگ، شیائومی، هواوی، لنوو، نوکیا و بسیاری دیگر از اندروید به عنوان سیستم عامل اصلی گوشی‌های خود استفاده می‌کنند چون در غیر این صورت انتخاب دیگری هم ندارند.

در بین شرکت‌های بزرگ اما هواوی تنها شرکتی است که در یک سال اخیر امکان استفاده کامل از این سیستم عامل را ندارد. آن هم به خاطر تحریمی که دلیل آن هیچوقت اثبات نشد! به هرحال دلیل تحریم هواوی هرچه که بوده باعث شد فروش گوشی‌های این شرکت نه تنها در آمریکا تحریم شود بلکه در دیگر نقاط جهان نیز به شدت افت کند. چون کسی اندروید را بدون گوگل نمی‌خواهد!

بیشتر بخوانید: سفیر چین: اگر آلمان هواوی را تحریم کند، ساکت نخواهیم نشست!

هواوی مثل همیشه فروش زیاد گوشی‌های خود را مدیون بازار چین است؛ جایی که سال‌هاست استفاده از برنامه‌های گوگل در آن تحریم شده و در عوض از جایگزین چینی استفاده می‌شود تا از این طریق تحریم هواوی زیاد به چشم نیاید. اما با نگاهی به سرگذشت هواوی در این یکی دو سال می‌بینیم شرکتی که مدتی در رتبه دوم پرفروش‌ترین فروشنده گوشی هوشمند قرار داشت و در چشم‌انداز خود، به رسیدن به رتبه نخست نیز فکر می‌کرد، اکنون در رتبه چهارم حضور دارد و این بیش از پیش اهمیت سیستم عامل اندروید را با سرویس‌های گوگل ثابت می‌کند!

بعد از گوشی‌های میت ۳۰ که خود آن‌ها نیز بخاطر تحریم هواوی جز لیست سیاه آمریکا قرار گرفتند، هر گوشی دیگری که از سوی این شرکت راهی بازار شد نتوانست از برنامه‌های گوگل استفاده کند چرا که لزوم ارسال مجوز برای آن‌ها توافق تجاری با گوگل است که خب امکان آن در حال حاضر برای هواوی فراهم نیست.

شخصی با نام سم بایفرد (Sam Byford)، از زمانی که Mate 30 معرفی شده با نسخه پرو این محصول سر کرده تا تجربه یک زندگی اندرویدی بدون گوگل را به نمایش بگذارد! باید بدانید میلیون‌ها نفر در کشور چین روزانه چنین تجربه‌ای دارند اما خارج از آن، جایی که نه برنامه‌های گوگل وجود دارند و نه حتی سرویس‌های محلی خود چین، قطعا استفاده از گوشی هوشمند می‌تواند یک تجربه کابوس‌وار باشد!

بیشتر بخوانید: دولت آمریکا معافیت تحریم هواوی را برای ۴۵ روز دیگر تمدید کرد

به گفته سم، اندروید بدون برنامه‌های گوگل تجربه عجیبی است. اما بیشتر از آن، مسئله‌ای که زیاد به آن دقت نکردیم این است که تا چه حد این برنامه‌ها در شکل‌گیری و پیشرفت این سیستم عامل نقش اساسی داشتند! شاید با خود فکر کنید عدم استفاده از نقشه گوگل، فروشگاه پلی استور، جیمیل، گوگل کروم و بسیاری از برنامه‌های دیگر مشکل خاصی نداشته باشد و یا مثلا صرفا در اختیار نداشتن آن‌ها ممکن است آزاردهنده باشد، اما اینکه بسیاری از برنامه‌های شخص ثالث دیگر نیز به این سرویس‌ها وابسته‌اند یک مشکل اساسی دیگر بوجود می‌آورد!

خدمات گوگل پلی و برنامه‌های شرکت گوگل سال‌هاست که بخش جدا نشدنی اندروید را تشکیل می‌دهند. بروزرسانی موتور جست‌و‌جو، بروزرسانی سیستم‌عامل، محافظت در برابر برنامه‌های مخرب حتی آن‌هایی که از منابعی خارج از پلی استور نصب می‌شوند، همه و همه به این دو (خدمات گوگل پلی و برنامه‌های شرکت گوگل) بستگی دارد! علاوه‌بر همه این‌ها، دریافت اعلانات، پشتیبانی از تبلیغات، موقعیت مکانی، رسانه و بسیاری از چیزهای دیگر، از قابلیت‌هایی به شمار می‌روند که در تعامل توسعه‌هندگان با خدمات گوگل طراحی می‌شوند.

هواوی در حال حاضر مشغول طراحی سرویس‌های خود است تا بتواند از این طریق در برابر عدم وجود برنامه‌های گوگل دوام بیاورد. اما نتیجه این شده که هواو میت ۳۰ حتی یک برنامه نقشه درست و حسابی هم ندارد! اندروید شاید متن باز باشد، اما حقیقتی که هواوی باید با آن روبرو شود این است که این سیستم عامل بدون شرکت سازنده‌اش یعنی گوگل هیچ معنا و مفهومی خارج از چین نخواهد داشت!

بیشتر بخوانید: هواوی P40 پرو علی‌رغم تحریم‌ها دارای قطعات آمریکایی است

البته ذکر این نکته در نگاه اول شاید تعجبی نداشته باشد! بدیهی است هر سیستم عاملی وابسته به شرکت سازنده خودش است و این را می‌توان در ویندوز و iOS هم مشاهده کرد که بدون مایکروسافت و اپل معنایی ندارند اما در رابطه با اندروید که بسیار بیشتر از دو سیستم عامل قبل کاربر دارد و در دستگاه‌های مختلفی نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد، یادآوری این نکته خالی از لطف نبود.

در نهایت می‌رسیم به این موضوع که گوشی‌های هواوی فوق‌العاده هستند. طراحی زیبا، سخت‌افزاری قدرتمند، دوربین‌های فوق‌العاده با کیفیت و خلاصه هر چیزی از یک گوشی هوشمند با کیفیت که بخواهیم در پرچم‌دارهای این شرکت دیده می‌شوند اما سیستم عامل ناقص تنها ضعفی است که محصولات این شرکت را به جسمی بدون روح بدل کرده‌ است. در واقع صرفا عدم بهره‌مندی از برنامه‌های گوگل نیست که باعث ضعف محصولات این شرکت شده، بلکه وابستگی بسیاری از برنامه‌های دیگر به این خدمات نیز مزید بر علت شد تا هواوی را اکنون در جایگاهی که می‌توانست باشد، نبینیم!

بیشتر بخوانید: ویدئوی تست مقاومت گوشی هواوی میت ۳۰ پرو؛ قدرت نمایی در اوج تحریم!

منبع: theverge



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

۳ دیدگاه
  1. علیرضا

    با سلام
    یعنی الان گوشی های هواووی که تو ایران فروخته میشن، بدون سرویس گوگل هستند؟

    1. سلام. مدل‌هایی که تو دیجی‌کالا فروخته می‌شن در حال حاضر از تمام سرویس‌های گوگل پشتیبانی می‌کنند و به نسبت زمان عرضه، اندروید ۱۰ رو هم دریافت می‌کنند.

    2. مهدی

      شما دیگه خیلی اغراق میکنید، من چندین ساله گوشی بدون سرویس های گوگل داشتم، گوشی میزو، گوشی شیاومی با رام چین، حتی تو بعضی گوشی هایی که سرویس های گوگل را پشتیبانی میکرد یا بوسیله روت یا ابزار دیگه سرویسها را غیرفعال میکردم به دلیل مصرف بیش از حد باتری و شبکه در پس‌زمینه، هیچ مشکلی هم تا حالا نداشتم، بعنوان مثال همه برنامه های مسیریابی وابسته به سرویسهای گوگل نیستن، خیلی از برنامه های با کیفیت وجود داره که مستقلند.

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما