چرا تحریم کردن هواوی به ضرر خود آمریکا تمام می‌شود؟

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۳ دقیقه
تحریم هواوی

برای ایرانی‌ها تعجبی ندارد، اما حالا چینی‌ها هم دریافتند که دونالد ترامپ عاشق تحریم کردن است. رییس جمهور آمریکا پس از مدت‌ها کش و قوس با شرکت‌های چینی، سرانجام سندی را امضا کرد که شرکت‌های آمریکایی را، از خرید محصولات مخابراتی شرکت‌های چینی مثل هواوی و ZTE منع می‌کند.

دونالد ترامپ می‌گوید وجود آسیب‌پذیری‌های امنیتی در محصولات مخابراتی می‌تواند به امنیت ملی آمریکا صدمات فاجعه‌آمیزی وارد کند، در نتیجه هیچ شرکتی نمی‌تواند بدون اجازه‌ی دولت آمریکا از شرکت‌های چینی تجهیزات مخابراتی خریداری کند. اما مرور آمارهای دنیای فناوری نشان می‌دهد وحشت ریاست جمهوری آمریکا از جای دیگر نشات گرفته و همه‌ی این حرف‌ها بهانه به نظر می‌رسند.

هواوی نزدیک به یک سوم بازار تجهیزات مخابراتی دنیا را در اختیار دارد و در حوزه ۵G نیز از پیشروترین شرکت‌های جهان به حساب می‌اید. در طرف دیگر آمریکا قرار دارد که سهم بازار خود را در خطر می‌بیند و در تلاش است از هر راهی که می‌تواند، حتی با توسل به روش‌های ناجوانمردانه، با پیشرفت روز افزون فناوری شرکت‌های چینی مقابله کند.

هواوی در سال‌های اخیر به شدت با اپل برای تصاحب مقام دوم برترین تولید کننده‌ی گوشی‌های موبایل مبارزه کرده است. یک پرچمدار چینی مثل P30 پرو، همانطور که در ویدیوی بررسی P30 پرو نیز مشاهده کردید، از بسیاری جهات از جمله باتری و دوربین خود از رقبا جلوتر است. علاوه بر این هواوی گوشی‌های میان رده و اقتصادی بسیار جذابی دارد که با فروش آن‌ها موفق شده بازار کشورهای زیادی را تصاحب کند. حالا تصور کنید شرکت چینی بخواهد با این محصولات به بازار آمریکا وارد شود، یعنی پایگاه اصلی اپل برای فروش گوشی‌های آیفون.

این‌که آمریکا احساس خطر کند و بخواهد جلوی رقیب را بگیرد تعجبی ندارد، اما آن‌چه باعث شگفتی می‌شود بهانه‌هایی است که از دولت آمریکا برای توجیه این موضوع به گوش می‌رسند. مثلا این موضوع که اگر تجهیزات مخابراتی را از هواوی خریداری کنیم، دولت چین می‌تواند با نفوذ در دستگاه‌های مخابراتی آمریکا جاسوسی کند. در حالی که هیچ‌کس در مورد تجهیزات خریدادی شده از شرکت‌های فنلاندی مثل نوکیا یا اریکسون چنین حساسیتی ندارد!

برخی از صاحب‌نظران عقیده دارند شاید آمریکا بتواند با تحریم شرکت‌های چینی سرعت رشد آنها را کمی کاهش دهد، اما در نهایت خودش بیشتر از هر کشور دیگری از اعمال تحریم‌ها ضرر می‌بیند. هواوی به تنهایی سالی ۱۱ میلیارد دلار قطعه و خدمات از شرکت‌های آمریکایی خریداری می‌کند، یعنی با اعمال تحریم‌ها و حذف هواوی، مشاغل ده‌ها هزار آمریکایی به شکل مستقیم و غیر مستقیم تحت تاثیر قرار می‌گیرد.

مورد بعدی اینکه هواوی یکی از اصلی ترین توسعه دهندگان فناوری ۵G در جهان است و اگر آمریکا به این شرکت پشت کند، خودش دیرتر از بقیه‌ی کشورهای پیشرفته به نسل پنجم فناوری مخابراتی دست پیدا می‌کند و از قافله عقب می‌ماند؛ موضوعی که می‌تواند تبعات اقتصادی متعددی برای آمریکا داشته باشد.

یک موضوع دیگر این است که در حال حاضر بسیاری از تجهیزات مخابراتی ۴G خصوصا در نقاط دور افتاده‌ی آمریکا ساخت هواوی هستند و تحریم این شرکت می‌تواند برای کاربران فعلی شبکه مخابراتی ایالات متحده مشکلاتی را در پی داشته باشد.

اما حالا که غول‌های مخابراتی چینی توسط آمریکا تحریم شده‌اند، یک موقعیت طلایی برای ایران ایجاد شده است. تا امروز شرکت‌هایی مثل هواوی و ZTE برای حضور در ایران با مشکلات زیادی درگیر بودند و هزینه بسیاری پرداختند، از محکومیت ZTE به پرداخت جریمه ۱/۲ میلیارد دلاری به دلیل همکاری با ایران، تا بازداشت دختر رییس شرکت هواوی که به دلیل همکاری با ایران برای دور زدن تحریم‌ها صورت گرفت.

در هر صورت نباید فراموش کنیم که حضور در بازار ۸۰ میلیون نفری ایران برای هر شرکتی جذاب است. خصوصا حالا که شرکت‌های چینی در هر صورت از طرف آمریکا تحت تحریم قرار دارند و بسیاری از موانع قبلی موضوعیت خود را از دست می‌دهند. حالا نوبت سیاستمداران ایران است که غول‌های شرقی فناوری را به سمت ایران جلب کنند و از این فرصت برای کم کردن فاصله‌ی کشور با فناوری‌های روز دنیا بهره‌مند شوند.

به نظر شما با تحریم کردن یکی از شرکتهای اصلی تامین کننده‌ی تجهیزات مخابراتی در جهان، شبکه مخابراتی آمریکا امن‌تر می‌شود؟ فکر می‌کنید ایران بتواند از این فرصت به نفع خودش استفاده کند؟

منبع: New York Times



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

۱۱ دیدگاه
  1. هاشم

    امروز که من دارم کامنت میذارم سه سال از انتشار پست شما گذشته و با تحریم آمریکا شرکت هوآوی نابود شده

  2. دانیال

    هواوی با این تحریم ها رتبه ۲ هستش اگه تحریم نبود رتبه اول بود

  3. پژمان

    من در مدیریت کشور چنین رویکردی رو اصلا نمیبینم ولو اینکه اگر جا داشته باشه حتی مارو به زمان ۱۴۰۰ سال پیش ببرن .

  4. مریم

    البته چین دیکتاتور هست ولی غیر از شهروندای خودش واسه شهروندای دیگه مشکلی ایجاد نمیکنه چون اگر اینجوری بود که مدام با شعار کمونیست اینور و انور جنگ میکرد بنابراین از این بابت نگرانی نیست ولی تنها نگرانی میتونه فروش اطلاعات به افراد سودجو باشه که اینو شرکت های امریکایی هم دارن هر شرکتی تقریبا این موردو داره خودفیسبوک لورفته ترینشه چون فناوری یعنی قدرت قدرتم یعنی سود زیاد اخلاقیات مهم نیست

  5. احمد

    به نظرم کاملا تصمیم به جایی هست ماهیت حکومت چین دیکتاتوری هست و اصلا برای دولت کمونیستی چین چیزی به اسم حریم خصوصی مطرح نیست
    تمام شرکتهای چینی کاملا با دولت همکاری میکنن و هر اطلاعاتی که دولت ازشون بخواد رو بهش میدن اصلا این به صراحت تو قوانین چین اومده و دولت هم همیشه با استفاده از این اطلاعات به جاسوسی و سرکوب شهرونداش مشغوله همچین دولت و سیستمی اصلا قابل اعتماد نیست

    1. حسین

      تعریف شما از دیکتاتور جالبه. کسی که از تمام معاهدات جهانی بدون هیچ دلیلی و با قلدری خارج می شه دیکتاتور نیست.آمریکا هم دیکتاتوره اما به روش خودش.

      1. حسین میم

        تعریف ایشون از دیکتاتور درسته کاملا. شاکی بودن شما از رفتار آمریکا در سطح جهانی ابدا ربطی به دیکتاتوری نداره.

  6. حسین میم

    “در حالی که هیچ‌کس در مورد تجهیزات خریدادی شده از شرکت‌های فنلاندی مثل نوکیا یا اریکسون چنین حساسیتی ندارد!” این استدلال نویسنده نیویورک تایمزه واقعا یا از شماست؟! یعنی حکومت چین و فنلاند و یا روسیه و سوئد مثل همند؟!

  7. چوپان

    بزارید صدای دیگران هم شنیده بشه و کامنت ها خونده بشند و سانسور نکنید لطفا

  8. محمد

    واقعا تحلیل عالی ای بود سینا جان. خیلی قوی همه ی جنبه ها رو بررسی کردی و من خیلی لذت بردم از خوندن این پست.
    لطفا بیشتر از این سبک پست ها بذار سینا جان. کارت عالیه.

    1. ممنونم از لطف شما، به روی چشم

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X