شما بگویید؛ سایپا یا ایرانخودرو؟
موضوع داغ این روزها، خداحافظی خودروهای قدیمی مثل پراید و پژو ۴۰۵ و سلام خودروهای جدیدی مثل رنو کوئید به بازار داخلی ایران است. خودروهایی قدیمی که سالها پیش باید بازنشسته میشدند ولی گویا هنوز که هنوز است قصد رفتن ندارند و باید هر روز چهرهی تکراری آنها را در کوچه و خیابانهای شهر ببینیم. اگر با بودجهی کم قصد خرید یک اتومبیل نو را داشته باشید، انتخابهایتان بهطور عمده بین دو خودروساز بزرگ ایرانی، یعنی سایپا و ایرانخودرو محدود میشود. دو خودروساز بزرگ ایرانی با محصولات، ویژگی و کیفیت خدمات متفاوت که بخشی از اتومبیلهایشان روی پلتفرم قدیمی ولی در پوششی نو، طراحی شده و در دسترس ما ایرانیان قرار میگیرند. اینبار دوست داریم صدای شما را بشنویم که شما کدام خودروساز را بیشتر از دیگری قبول دارید، سایپا یا ایرانخودرو؟
بههمین دلیل، میخواهیم کنار شما نگاهی به روایت جالب این دو غول خودروساز داشته باشیم. با ما همراه باشید.
سایپا
بهتر است بگوییم مادر پراید، چراکه همهی ما این خودروساز بزرگ را با این محصول ویژه میشناسیم و در طول این ۲۳ سال شاهد تولد انواع و اقسام قیافههای آن بودیم؛ خودروهایی که در باطن ویژگیهای مشترکی به ارث بردهاند و تنها در چهره کمی با هم اختلاف دارند. این شرکت در سال ۱۳۴۶ با نام «شرکت سهامی تولید اتومبیل سیتروئن ایران» تاسیس شد که اولین تولیدات آن، وانت آکا و سواری ژیان بودند. در سال ۱۳۵۴ کلمه سیتروئن از این نام حذف شد و به اختصار کلمه «سایپا» از عبارت فرانسوی Société Annonyme Iranienne de Production Automobile، و به معنی «شرکت سهامی ایرانی تولید اتومبیل» درآمد. با گذشت نیم قرن از عمر این شرکت، امروز شاهد فروش طیف گستردهای از محصولات این خودروساز هستیم؛ اتومبیلهایی نظیر تیبا صندوقدار و هاچبک، تندر، ساندرو، سراتو، زامیاد و انواع نسخههای پراید ۱۱۱، ۱۳۱، ۱۳۲ و ۱۵۱(وانت) که بخشی از محصولات حال حاضر این شرکت را تشکیل میدهند.
ایرانخودرو
پدرخواندهی پژو! خودروسازی که سالهاست این برند را در ایران به عنوان فرزندخواندگی قبول کرده است. ایرانخودرو در سال ۱۳۴۱ با نام ایرانناسیونال و با بودجهی ۱۰ میلیون تومانی تاسیس شد. سال بعد، این شرکت با تولید اتوبوس کار خود را آغاز کرد و در سال ۱۳۴۶ به تولید پیکان روی آورد. اتومبیلی که تولید آن تا ۴۰ سال ادامه داشت و بخشی از خاطرات ما ایرانیان، با آن سپری شد. در سال ۱۳۶۷، مذاکرات این کمپانی با پژو فرانسه به منظور تولید محصول پژو ۴۰۵، به نتیجه رسید. خودروی بخشندهای که پلتفرم خود را برای دیگر محصولات این شرکت به امانت گذاشت و اگر این اتفاق روی نمیداد، شاید امروز شاهد حضور خودروهای جدیدی روی پلتفرم پیکان بودیم! از محصولات ایرانخودرو میتوان به پژو ۲۰۶، پژو ۴۰۵، پژو ۲۰۷آی، پژو پارس، تندر، سمند، دنا، رانا، سورن، کپچر و هایما اشاره کرد. ایرانخودرو در کشورهای مختلفی نظیر بلاروس، ونزوئلا، سوریه و عراق شعبه دارد و با تصاحب بیشترین سهم بازار خودروهای داخلی، بالاتر از سایپا و در مقام نخست جای گرفته است.
این دو شرکت قطعا در کیفیت محصولات و ارائه خدمات باهم تفاوتهایی دارند و هرکدام از ما تجربههای تلخ و شیرینی از کیفیت محصولات این دو شرکت داریم. حال نوبت شماست که به ما بگویید، سایپا یا ایرانخودرو؟ چرا؟
پینوشت: هدف ما از این مقاله و البته دیگر مقالههای شما بگویید، دریافت منطقیترین استدلالها از شماست که از تجربهی واقعیتان در برخورد با یکی از دو شرکت، دو برند یا دو محصول بدست آمدهاند. بدین ترتیب محیطی آزاد و با انصاف برای اظهار نظر ایجاد میشود که میتوان در آن از مطالعهی نظرات کاربران به نتایج مفیدی رسید. پیشاپیش از دریافت نظرات منصفانه و منطقی شما سپاسگزاری میکنیم.
واقعا متاسفم نام این ارابه سازهارو گذاشتن خودرو ساز. یک سرچ ساده تو اینترنت مشخص میکنه جاده های ایران ۳ برابر خط مقدم جبهه های جنگ آدم میکشه. انسانهایی که نمی دانم چه اشتباهی توزندگی کردن که مجبور به سوار شدن این ارابه های مرگ می شن. مشخص نیست اینا رو کدام سازمانی همایت میکنه که چندین سال هست خون مردم رو کردن توشیشه.
داداش یه ذره منطقی باش مردم پول ندارن ماشین خوب بخرن تو میتونی برو bmw i8 بخر
سوال رو عوض کنید بنویسید
صدام یا ایرانخودرو و سایپا کدام بیشتر جون مردم ایران رو گرفتن؟
بهتره بگیم کدام دو شرکت مونتاژکاری ایران خودرو و سایپا بهتر ماشین مونتاژ می کنند؟
علتش هم همه میدونیم که متأسفانه زمانی که در صنعت بزرگی مثل خودرو سازی نوآوری وجود نداشته باشه پیشرفتی حاصل نمیشه و درجا زدن میشه نتیجه عملکرد این دو شرکت مونتاژ کار
انحصاری کردن صنعت خودرو سازی و عدم ایجاد فضای رقابتی مردم را ناگزیز به خرید محصولات بی کیفیت میکنه و خود شرکت ها هم رقبتی به نوآوری ندارند.
متأسفم برای مدیران این دو شرکت مونتاژ کار که با این همه نیروی کار دریغ از استفاده از هوش و استعداد های ایرانی
جفتشون آشغالن…
من به نظرم ۶-۷ سالی هست که ایران خودرو جلو زده و اکتیوتر از سایپا کار میکنه.
دوستان عزیزی که بعد از کلی داستان پردازی آخرشم جواب نمیدید، نویسنده سئوالی رو مطرح کرده که اگر جوابی واسش ندارید جواب ندید لطفا.
برخی دوستان میگن انتخاب بین بد و بدتره. خب سئوال همینه که بین بد و بدتر کدومو انتخاب میکنید.
هیچکدام
هیچکدام
هردو فقط از ملت ایران کلاهبرداری میکنن
من مدارکشو دارم و از سایپا شکایت کردم
افرین به تو
جفتش مزخرفن
قطعا هیچکدوم !
مثل اینه که بگید : ببینید شما با خرید این دو محصول قطعا خواهید مورد حالا دوست دارید خودرو آتش گرفته و در آتش بسوزید یا دوست دارید به علت کیفیت عالی بدنه در تصادف له شوید !
خوب قطعا میگید مگه مرض دارم اصلا بخرم ؟!
ولی متاسفانه هنوز مردم دارن میخرن 😐 پس لطفا یا اعتراظ نکنید به کیفیت پایین یا نخرید تا اون ها هم سود نکنند و مجبور بشن که کیفیت محصولاتشون رو ببرن بالا !
حرف شما کاملا درسته. اما من شدیدا نیاز دارم به یک خودرو و فقط ۱۵ میلیون پول دارم! چیکار کنم؟ دیگه اینجا بحث انتخاب نیست. اجباره! کاری هم که میکنن میشه نامردی و سو استفاده از نیاز مردم.
هیچکدام هر دو قاتل.من پراید دارم جرات نمیکنم بالای ۹۰تا برم باهاش زمان خرید هیچ گزینه ای جز پراید نداشتم در واقع هرکدام از این کپی سازهابازار دست گرفتن وبا هم رفاقت میکنند بجای رقابت چند تا تو ایران خودرو ساز داریم که تو رنج ۲۰تا ۲۵ میلیون وبه بالا خودرو تولید میکنند که قدرت انتخاب داشته باشیم این فقط نتیجه پول از دست مردم به جیب خودرو ساز با این قیمت بالا وکیفیت مزخرف آِا واقعا قیمت پراید ۲۰ م هست؟تو عراق این خودرو چند فروخته میشه؟
در واقع باید سوال رو اینجوری مطرح می کردید : برای حمایت از اقتصاد چین و سودجویی یه سری آدما که به ریش مردم خندیدن، شما حاضرید سه برابر ارزش واقعی ماشین رو به کدوم شرکت ایرانی بدید .
بد نیست یه سرچ تو اینترنت بزنید . ماجرای خیابان سئول تهران و خیابان تهران توی سئول رو بخونید . بعد بیاید ببینید چه به سرمون اومده توی خودروسازی .