سال ۲۰۲۰ قرار است میزبان کنسولهای نسل بعد و آغازی برای نسل نهم بازیهای ویدیویی باشد. با این حال، کنسولهای نسل بعد و توانایی آنها، موضوع جذاب سال آینده نیستند. بازیهایی که برای عرضه در سال ۲۰۲۰ برنامهریزی شدهاند، آنقدر بزرگ و شگفتانگیز هستند که به طور کلی کنسولهای نسل بعد را فراموش کردهایم و بیشتر برای تجربهی کردن بازیهای ۲۰۲۰ هیجانزدهایم.
با کیفیتترین و معمولا بهترین بازیها، معمولا در دورههای پایانی نسلهای کنسولی عرضه میشوند. بازیسازان به خوبی با سختافزار کنسولها آشنایی پیدا کردهاند و در سطح بسیار بالاتری در مقایسه با ابتدای نسل، برای این دستگاهها بازی میسازند. همین موضوع باعث شده است تا در یکی دو سال اخیر بازیهای شگفتانگیزی ببینیم و در ادامهی همین روند، آخرین سال نسل هشتم را با مجموعهای از بازیهای شگفتانگیز سپری کنیم.
کافی است نیمنگاهی به لیست بازیهایی که قرار است در ۲۰۲۰ شود بیاندازید تا دود از سرتان بلند شود؛ آن هم با در نظر گرفتن این موضوع که در حال حاضر شاید نیمی از بازیهای ۲۰۲۰ معرفی شده یا عرضهشان در این سال قطعی شده است. یعنی این لیست جذاب، حتی بزرگتر و طولانیتر هم خواهد شد.
در همان چند ماههی ابتدایی سال، تعدادی نقشآفرینی طولانی و بزرگ خواهیم داشت که حتی اگر قرار نبود عرضهی بازیها ادامه پیدا کنند، همانها تا پایان سال برایمان کفایت میکردند. بازسازی فاینال فانتزی ۷ و سایبرپانک ۲۰۷۷ به همراه رزیدنت اویل ۳ و حتی یک نقشآفرینی بزرگ بر اساس دراگون بال، آغاز بازیهای ۲۰۲۰ هستند. خودتان تا انتهایش را بخوانید.
در ادامه میتوانید به ترتیب تاریخ انتشار، لیست بهترین بازیهای ۲۰۲۰ را که قرار است در طول این سال عرضه شوند ببینید. این لیست با معرفی بازیهای بیشتر و مشخص شدن تاریخ انتشار بازیها، در طول سال مرتب بروزرسانی خواهد شد.
نام بازی: Tokyo Mirage Sessions #FE Encore
تهیه کننده: Nintendo
سازنده: Atlus
سبک: نقشآفرینی
پلتفرم: Nintendo Switch
تاریخ انتشار: ۱۷ ژانویه ۲۰۲۰ – ۲۷ دی ۱۳۹۸
نگذارید اسم عجیب و غریب بازی فراریتان دهد و از طرفی هم برای خواندن اسم بازی چندان تلاش نکنید که چیزی از آن دستگیرتان نخواهد شد. فقط همین مقدار از اسم بازی بدانید که آن نشانهی وسط اسم بازی، «هشتگ» نیست، بلکه «شارپ» یا همان «دیز» خودمان است. بازی Tokyo Mirage Session #FE ادغامی از دو مجموعهی نقشآفرینی ژاپنی است. شرکتهای آتلوس و نینتندو، که به ترتیب مجموعههای «شین مگامی تنسه» و Fire Emblem را در اختیار دارند، با همکاری یکدیگر به ساخت این بازی دست زدهاند و بازی Tokyo Mirage Sessions #FE عناصر هر دو مجموعه را در خود دارد.
سیستم مبارزهی نوبتی بازی از شین مگامی تنسه و روابط بین شخصیتها هم از Fire Emblem برداشته شده است. بازی وحشتناک ژاپنی است و حول فرهنگ پرستش دخترکها و پسرکهای خوانندهی ژاپنی و کرهای و چیزهایی از همین قبیل ساخته شده. بازی آنقدر مختص فرهنگ خود ژاپن ساخته شده که نینتندو هزینهی بسیاری کرده است تا نسخهی انگلیسی بازی را برای غربیها به شکل عجیب و غریبی سانسور کند؛ انگار قرار است کسی به غیر از طرفداران ژاپنیبازیهای معمول سراغ آن رود. در هر حال، Tokyo Mirage Sessions #FE گیمپلی سرگرمکنندهای دارد و اساسا نقشآفرینی بسیار خوبی است، ولی فقط به مذاق جمعیت بسیار کوچکی خوش خواهد آمد.
نام بازی: Dragon Ball Z: Kakarot
تهیه کننده: Bandai Namco Entertainment
سازنده: CyberConnect 2
سبک: نقشآفرینی اکشن
پلتفرم: PS4، Xbox One، PC
تاریخ انتشار: ۱۷ ژانویه ۲۰۲۰ – ۲۷ دی ۱۳۹۸
سازندگان بهترین بازیهای انیمهای تاریخ، یعنی مجموعهی «ناروتو استورم»، تخصص خود را برای اولین بار به «دراگون بال» آوردهاند و نتیجهی نهایی، این طور که به نظر میرسد یکی از بهترین بازیهای دراگون بال است. بر و بچههای CyberConnect2 در حرکتی بزرگ، تصمیم گرفتهاند تا تمام قصهی دراگون بال را در یک بازی تعریف کنند؛ آن هم نه فقط بخشهای مهم، بلکه حتی قسمتهای بیربط وسط مجموعهی اصلی هم به بازی راه پیدا کردهاند. خیلی جدی موقع بازی کردن منتظر قسمتی باشید که در آن گوکو باید رانندگی یاد بگیرد.
از نظر گرافیکی Dragon Ball Z: Kakarot حتی بهتر از سری اصلی از آب درآمده و مبارزاتش بزرگ و پر سر و صدا هستند. مطمئنا زمانی که خودمان دسته را به دست داریم و در مبارزات شرکت میکنیم، حتی از دیدن آنها هم لذتبخشتر خواهد بود. این بار همچنین مبارزات تنها بخش بازی نخواهند بود و Dragon Ball Z: Kakarot یک نقشآفرینی است.
میتوانید در محیط باز بازی گشت و گذار کنید، به ماهیگیری بروید، با شخصیتهای مختلف صحبت کنید و از آنها مراحل مختلف بگیرید و به انجام مجموعهی زیادی از فعالیتهای دیگر مشغول شوید. به نظر میرسد Dragon Ball Z: Kakarot دقیقا همان چیزی باشد که طرفداران دراگون بال سالهاست از یک بازی انتظار دارند.
نام بازی: Warcraft III: Reforged
تهیه کننده: Blizzard Entertainment
سازنده: Blizzard Entertainment
سبک: استراتژی
پلتفرم: PC
تاریخ انتشار: ۲۸ ژانویه ۲۰۲۰ – ۸ بهمن ۱۳۹۸
بازسازی بازیهای قدیمی، یکی از جریانهای خوب چند سال اخیر است. با این حال، ظاهرا شرکت بازیسازی بلیزارد ارزش و محبوبیت «وارکرفت ۳» را فراموش کرده است، چون آنچه از بازسازی وارکرفت ۳ تا به امروز دیدهایم، چندان چنگی به دل نمیزند. همین که وارکرفت ۳ بازسازی میشود و آن بخش داستانی معروف بازی و تمام نقشههای چند نفرهی قدیمی را میتوانیم دوباره تجربه کنیم، به خودی خود بسیار خوب است، ولی وقتی نگاهی به کیفیت این بازسازی میاندازیم، کمی نگران میشویم.
گرافیک بازسازی وارکرفت ۳ که قرار است با اسم Warcraft III: Reforged وارد بازار شود، شبیه به بازیهای موبایل میماند و کمی این ذهنیت را در ما به وجود میآورد که احتمالا قرار است پس از عرضه روی کامپیوتر، بازسازی وارکرفت ۳ به موبایل بیاید. خوشبختانه بلیزارد گفته است که انیمیشنهای قدیمی بخش داستانی را به شکل مدرن بازسازی کردهاند و بدمان نمیآید آنها را با کیفیت انیمیشنهای امروزی بلیزارد ببینیم.
ساخت نقشههای مختلف و بازیهای متنوع در وارکرفت ۳ هم سر جای خود باقی خواهد ماند و مثل قدیم میتوان نقشههای دفاع از قلعه یا نقشههای دوتا-طور را هم در این بازسازی تجربه کرد. وجود بازسازی وارکرفت ۳ به خودی خود موضوع جذابی است، ولی این بازسازی آنطور که باید جذاب به نظر نمیرسد.
نام بازی: Granblue Fantasy: Versus
تهیه کننده: Cygames
سازنده: Arc System Works
سبک: مبارزهای
پلتفرم: PS4
تاریخ انتشار: ۶ فوریه ۲۰۲۰ – ۱۷ بهمن ۱۳۹۸
شرکت ژاپنی Cygames به خاطر یک مجموعهی موبایلی آنقدر بزرگ شده است که میخواهد آن مجموعه را در قالب بازیهای مختلف، به کنسولها بیاورد. بازی موبایلی Granblue Fantasy از آن دسته بازیهایی است که در آن بستههای مختلف میخرید تا فلان شخصیت یا فلان کارت را بالاخره در یک بسته پیدا و آزاد کنید، ولی بازیهای کنسولی این مجموعه در روند هیچ شباهتی به ریشههای موبایلی آن ندارند. قرار است یک نقشآفرینی اکشن بزرگ و یک بازی مبارزهای از روی Granblue Fantasy ساخته شود و شرکت Cygames برای ساخت هر کدام از آنها سراغ متخصصانش رفته است.
بازی مبارزهای Granblue Fantasy: Versus را سازندگان گیلتیگیر و دراگون بال فایترز، یعنی استودیوی «آرک سیستم ورکس» میسازد. نکتهی جالب دربارهی این بازی مبارزهای، بخشهای مختلف آن است. بخش مبارزهای معمول که شخصیتهای روبروی هم با یکدیگر مقابله میکنند به جای خود، بازی Granblue Fantasy: Versus در بخش داستانی خود روندی نقشآفرینی را به بازیهای مبارزهای معرفی میکند؛ طوری که بازیکنندهها با همان مکانیکهای بخش مبارزهای، در محیطی دو بعدی با دشمنان و غولآخرهای مختلف روبرو میشوند، آیتمهای مختلف پیدا میکنند، شخصیتها را ارتقا میدهند و در این میان هم داستان و میانپرده میبینند. عمق معروف سیستم مبارزهای بازیهای آرک سیستم ورکس هم سر جای خود است و به نظر میرسد که Granblue Fantasy: Versus یکی از بهترین بازیهای مبارزهای چند سال اخیر باشد.
نام بازی: Dreams
تهیه کننده: Sony Interactive Entertainment
سازنده: Media Molecule
سبک: شبیهسازی
پلتفرم: PS4
تاریخ انتشار: ۱۴ فوریه ۲۰۲۰ – ۲۵ بهمن ۱۳۹۸
بازی Dreams در واقع بازی نیست و باید آن را به عنوان یک مجموعهی ابزار و نرمافزار برای بازیسازی در نظر بگیرید. هر چیزی که برای ساخت یک بازی نیاز باشد، از مدلساز سهبعدی گرفته تا نرمافزار طراحی بافت، ساخت موسیقی، نوشتن الگوریتمهای مختلف و کد و یک موتورپایه که تمام عناصر مختلف را کنار هم قرار دهد، در Dreams پیدا میشود. با این حال، نکتهی مهم دربارهی Dreams این است که هر کسی، بدون دانش بازسازی و مدلسازی و طراحی یا برنامهنویسی، میتواند از Dreams استفاده کند و بازی و انیمیشن و موسیقی و مدل سهبعدی و چیزهای مختلف دیگری بسازد.
البته که کار با Dreams هم نیازمند یادگیری است، ولی میتوانید مطمئن باشید که یاد گرفتن Dreams از یاد گرفتن تمام قوانین و مکانیکهای بازیهای تمدن سیار راحتتر است. بازی Dreams مثل ساختهی قبلی استودیوی سازندهاش یعنی مجموعهی Little Big Planet یک بخش داستانی هم دارد، ولی مطمئنا تمام کسانی که سراغ Dreams میروند به دنبال ابزارهای بازیسازیاش هستند.
در Dreams هر سبک بازی مختلفی میتوان ساخت، از اکشن اول شخص گرفته تا استراتژی محیط باز تا نقشآفرینی نوبتی ژاپنی و هیچ محدودیتی در آن وجود ندارد. نکتهی مهم دربارهی بازی، امکان به اشتراک گذاشتن تمام ساختههاست؛ برای مثال به یک مدل درخت نیاز دارید، نام درخت را جست و جو میکنید و درختهای مختلفی که دیگر بازیکنندهها ساختهاند را میبینید و یکی را به سرعت به داخل بازی خود میآورید. بازی Dreams به درد افراد خلاقی میخورد که بینهایت وقت دارند، در نتیجه اگر سنتان بیشتر از ۲۰ سال است، احتمالا Dreams به درد شما نمیخورد.
نام بازی: Bayonetta & Vanquish 10th Anniversary Bundle
تهیه کننده: Sega
سازنده: PlatinumGames
سبک: اکشن سوم شخص
پلتفرم: PS4، Xbox One
تاریخ انتشار: ۱۸ فوریه ۲۰۲۰ – ۲۹ بهمن ۱۳۹۸
به مناسبت ده سالگی مجموعه بازیهای «بایونتا» و همچنین عرضهی «ونکوییش»، شرکت سگا تصمیم به عرضهی یک بسته از آنها روی کنسولهای نسل فعلی گرفته است. به راحتی میتوان دربارهی لقب بهترین بازی اکشن و بهترین بازی تیراندازی سومشخص را به این دو بازی داد. هر دو بازی هم به غیر از سبکشان، هیچ شباهتی با یکدیگر ندارند؛ یکی علمی-تخیلی است و روی رباتها تمرکز دارد و دیگری جادویی. ونکوییش را «شینجی میکامی»، کارگردان رزیدنت اویل ۱ ساخته است و «بایونتا را «هیدکی کامیا»، کارگردان رزیدنت اویل ۲.
هر دو بازی طرفداران بازیهای اکشن را به شکلی راضی میکند که حتی یک دهه پس از عرضهی آنها، هنوز هیچ بازی همسبک دیگری نتوانسته است حتی به آنها نزدیک شود. این بسته، همان دو بازی اصلی «بایونتا» (Bayonetta) و «ونکوییش» (Vanquish) را به پلیاستیشن ۴ و ایکسباکس وان میآورد؛ وضوح تصویر و سرعت اجرای بازی بالا رفته و هر دو با وضوح تصویر ۴K و سرعت ۶۰ فریم در ثانیه اجرا میشوند، ولی خبری از پیشرفتهای گرافیکی دیگری نیست. ونکوییش و بایونتا یکی دو سال پیش روی کامپیوتر عرضه شدند و تصور میکنیم که این بسته، همان نسخههای کامپیوتر این بازیهاست که به پلیاستیشن ۴ و ایکسباکس وان آمده است. اگر طرفدار بازیهای اکشن، و صد البته به چالش کشیدن خود هستید و ونکوییش و بایونتا از زیر دستتان در رفتهاند، حتما این بسته را تهیه کنید که بهترین نسخهی این بازیها را مقابلتان خواهد گذاشت.
نام بازی: One Punch Man: A Hero Nobody Knows
تهیه کننده: Bandai Namco Entertainment
سازنده: Spike Chunsoft
سبک: مبارزهای
پلتفرم: PS4، Xbox One، PC
تاریخ انتشار: ۲۸ فوریه ۲۰۲۰ – ۹ اسفند ۱۳۹۸
شرکت بازیسازی «باندای نامکو»، به عنوان تهیهی کنندهی اولین بازی از روی انیمهی معروف «وان پانچ من»، مشخصا وسعت این انیمه را در مقایسه با دیگر مجموعهها مثل دارگون بال و ناروتو در نظر گرفته؛ طوری که واضح است که بازی One Punch Man: A Hero Nobody Knows قرار نیست کیفیت دیگر بازیهای انیمهای باندای نامکو را داشته باشد. تلاش بسیاری شده است تا بازی وان پانچ کیفیتهای لازم را داشته باشد، ولی آنچه در بهترین نمایشهای بازی از آن دیدهایم، از کیفیتی بسیار پایینتر خبر میدهد.
از نظر روند، بازی بسیار شبیه به Jump Force از آب درآمده است؛ یعنی یک بازی مبارزهای سهبعدی که بیشتر روی دکمهزنی تمرکز دارد تا عمق سیستمهای مبارزهای خود. این موضوع هم اتفاقی نیست. در واقع وظیفهی ساخت بازی وان پانچ من بر عهدهی استودیوی Spike Chunsoft گذاشته شده است که بازی Jump Force و مجموعهی زیادی از بازیهای متوسط انیمهای را در کارنامهی خود دارد. با این حال، به نظر میرسد که سازندگان بازی وان پانچ من تمام تلاش خود را کردهاند تا بازی بزرگ و کامل باشد.
مثل همان جامپ فورس، در بازی One Punch Man: A Hero Nobody Knows هم یک شخصیت برای خود میسازید و در یک نقشهی باز، از شخصیتهای انیمهی وان پانچ من ماموریتهای مختلفی میگیرید. بخشهای مبارزهای بازی هم مثل همیشه در آن وجود دارند که میتوانید شخصیتهای مختلف را انتخاب کنید و به جان یکدیگر بیاندازید. اگر از طرفداران مجموعهی وان پانچ من هستید، پیشنهاد میکنیم از این بازی لذت ببرید و انتظار اتفاق بزرگی برای بازیهای این انیمه نداشته باشید؛ حداقل نه تا پنج شش فصل دیگر.
نام بازی: Marvel’s Iron Man VR
تهیه کننده: Sony Interactive Entertainment
سازنده: Camouflaj
سبک: اکشن
پلتفرم: PSVR
تاریخ انتشار: ۲۸ فوریه ۲۰۲۰ – ۹ اسفند ۱۳۹۸
همکاری مارول و سونی در ساخت بازی فقط به «اسپایدرمن» محدود نشده و قرار است ادامه داشته باشد. دومین بازی این همکاری هم یک تجربهی واقعیت مجازی برای هدست پلیاستیشن است. همانطور که از بازی اسپایدرمن انتظار داشتیم تا تجربهای در حد و اندازهی بازیهای استودیوی خود سونی ارایه دهد، سونی میگوید که برای ساخت بازی Marvel’s Iron Man VR هم تمام تلاش خود را کردهاند تا یکی از بهترین تجربههای واقعیت مجازی ممکن را با کیفیتهایی که از استودیوهای سونی انتظار میرود، به طرفداران شخصیت «آیرون من» ارایه دهند.
بازی واقعیت مجازی آیرون من بخشهای مختلفی دارد. در یک بخش بازیکنندهها در برج استارک مشغول کلنجار رفتن با محیط و بررسی زرههای مختلف تونی استارک هستند و در بخش دیگر بازی، وارد زرههای مبارزهای استارک میشوند و در نقش آیرون من، پرواز و مبارزه میکنند. سازندگان بازی Iron Man VR میگویند سیستم کنترلی برای بازی طراحی کردهاند که نه تنها لذت بخش است و به راحتی اجازه میدهد بازیکنندگان در نقش آیرون من پرواز و به صورت همزمان حمله کنند، بلکه یادگیری آن هم راحت خواهد بود. بازی آیرون من فعلا به صورت انحصاری برای هدست واقعیت مجازی پلیاستیشن ساخته میشود و با توجه به این که تهیه کنندگی بازی برعهدهی خود سونی است، چندان مطمئن نیستیم که برای هدستهای واقعیت مجازی دیگر هم عرضه شود. اگر هدست پلیاستیشن ویآر دارید، مطمئنا با یکی از بهترین بازیهای این پلتفرم طرف خواهید بود.
نام بازی: Final Fantasy VII Remake
تهیه کننده: Square Enix
سازنده: Square Enix
سبک: نقشآفرینی
پلتفرم: PS4
تاریخ انتشار: ۳ مارس ۲۰۲۰ – ۱۳ اسفند ۱۳۹۸
همین که بازسازی فاینال فانتزی ۷ وجود دارد، به اندازهی کافی شگفتزدهمان کرده است؛ آنقدر که حتی نخواهیم به بازی و روند و گیمپلی آن توجه کنیم. با این حال، شرکت بازیسازی اسکوئر انیکس و سازندگان بازسازی فاینال فانتزی ۷، بارها روی این موضوع تاکید کردهاند که ساخت این بازی به خاطر سطح انتظارات بسیار بالای طرفداران، یکی از چالشبرانگیزترین پروژههای آنها بوده است. در نتیجه، سازندگان بازسازی فاینال فانتزی ۷ مطمئن شدهاند که بازی از هر نظر بالاترین کیفیتهای ممکن را داشته باشد و این موضوع، به خوبی در تریلرها و ویدیوهای که از گیمپلی آن دیدهایم، خود را نشان میدهد.
از نظر روند، فاینال فانتزی ۷ با حفظ تمام عناصر و سیستمهای بازی اصلی، مدرن شده است. هر بخش بازی، از داستان گرفته تا دنیای بازی و سیستم مبارزه و کارگردانی صحنهها، در نسخهی اصلی فاینال فانتزی ۷ ریشه دارند، ولی از هر نظر گستردهتر شدهاند. برای مثال، به داستان بازی پر و بال داده شده است، دنیای بازی و شهر اصلی فاینال فانتزی ۷ به محیطی بسیار بزرگ برای گشت و گذار تبدیل شده، سیستم مبارزه هم ادغامی از یک سیستم نقشآفرینی نوبتی و اکشن است.
پروژهی ساخت بازسازی فاینال فانتزی ۷ بسیار بزرگ شده است و قرار نیست تمام بازی اصلی، در یک بازسازی جای داده شود. نسخهی اصلی فاینال فانتزی ۷ تجربهای چهل-پنجاه ساعته است و بازسازی آن همه داستان با مجموعهای از صحنههای کارگردانی شدهی سینمایی، آن هم به شکلی بزرگتر و طولانیتر، منجر به ساخت چند بازی شده است. بازسازی فاینال فانتزی ۷ قرار است در چند قسمت عرضه شود که اولین قسمت آن، ظاهرا و طبق گفتهی سازندگان، از بیشتر نقشآفرینیهای امروزی، طولانیتر است. از اسکوئر انیکس بعید نیست، ولی امیدواریم تمام کردن این پروژه ده سال طول نکشد.
نام بازی: Nioh 2
تهیه کننده: Koei Tecmo
سازنده: Team Ninja
سبک: نقشآفرینی اکشن
پلتفرم: PS4
تاریخ انتشار: ۱۳ مارس ۲۰۲۰ – ۲۳ اسفند ۱۳۹۸
بازی Nioh به عنوان یکی از بهترین نقشآفرینیهای اکشن چند سال گذشته، قرار است در قالب یک دنباله، بهتر شود. میگوییم بهتر، چون هدف سازندگان دقیقا همین بوده است؛ این که بازی اول را به عنوان پایه قرار دهند، مشکلات آن را برطرف و تلاش کنند تا آن را از هر نظر گسترش دهند. قرار نیست با تغییر بزرگ و اساسی در Nioh 2 طرف شویم و بازی سیستم مبارزهی قسمت اول را حفظ کرده است. البته که ما هم با سازندگان در انتخاب این روش، موافق هستیم، چون سیستم مبارزهی Nioh چند سر و گردن از هر سیستم مبارزهی دیگری که دیدهاید، بالاتر و بهتر است.
هنوز هم میتوان در Nioh 2 سلاحهای مختلف و حرکات متنوع هر کدام از آنها را به چند حالت اجرا کرد و سازندگان میگویند حتی این سیستم را هم گسترش دادهاند. بازی آنقدر در مبارزهاش عمیق بود که نمیدانیم سازندگان بازی چگونه میخواهند سیستم مبارزهی Nioh 2 را حتی عمیقتر کنند، آن هم بدون این که بازی پیچیدهتر نشود. مهارتها در Nioh 2 مثل بازی اول وجود دارند، و مثل همهی بخشهای دیگر بازی، بیشتر و بزرگتر شدهاند. بازی همچنین این اجازه را میدهد تا در حین مبارزات، به هیولاهای مختلف افسانههای ژاپن تبدیل شود و دشمنان را لت و پار کنید.
یکی از تغییرات بازی در مقایسه با قسمت قبلی، امکان ساخت شخصیت است. برخلاف بازی قبلی که شخصیتی ثابت داشت، در Nioh 2 یک شخصیت برای خود خواهید ساخت و از او در مبارزات استفاده خواهید کرد. داستان بازی و میانپردها را هم از دید شخصیتی که ساختهاید انتخاب میکنید. انتظار داریم بازی Nioh 2 از پس هدفی که برای خود مشخص کرده، بر بیاید و به یک بازی بینقص تبدیل شود. اگر اهل دارک سولز هستید، بازی Nioh 2 را در گوشهی ذهن خود داشته باشید.
نام بازی: Animal Crossing: New Horizons
تهیه کننده: Nintendo
سازنده: Nintendo
سبک: شبیهسازی
پلتفرم: Nintendo Switch
تاریخ انتشار: ۲۰ مارس ۲۰۲۰ – ۱ فروردین ۱۳۹۹
نینتندو، یعنی بزرگترین و با قدمتترین شرکت حوزهی بازی، نقشی در تاریخ گیم و گیمرهای مملکت ما ندارد. در همین راستا هم میتوانیم انتظار داشته باشیم که بازیهای این شرکت هم اساسا هیچ محبوبیتی در مملکت ما نداشته باشند؛ طوری که به جای بزرگترین بازی مزرعهداری دنیا یعنی Animal Crossing، ما سراغ هاروست مون را گرفتهایم. همانقدر که مجموعهی هاروست مون برای بسیاری از ما مهم است، سری بازیهای Animal Crossing برای آنور آبیها اهمیت دارد؛ طوری که دنیا در پی رونمایی قسمت جدید این سری به اسم Animal Crossing: New Horizons شور جدیدی به خود میگیرد و در در پی خبر تاخیر عرضهی آن، به عزا مینشیند.
با توجه به این که سری بازیهای هاروست مون در پی دعواهای حقوقی نابود شدهاند و آنچه امروز به اسم هاروست مون به ملت قالب میکنند، ذرهای شباهت به ریشههای این مجموعه ندارد، پیشنهاد میکنیم که مثل بقیهی نقاط دنیا ما هم به بازی کردن Animal Crossing روی بیاوریم. البته که ما اشتباه نمیکنیم و هاروست مون بازی بهتری است. سری هاروست مون روی بخشهای نقشآفرینی و قصهگویی تمرکز بیشتری دارد، در حالی که سری Animal Crossing بیشتر حول همان بخشهای شبیهسازی مثل ساخت و ساز و کشت و کار میگردد.
قسمت جدید این مجموعه بازیها که برای نینتندو سوییچ ساخته شده، قابلیتهای ساخت و ساز بسیاری بیشتری دارد. میتوان آیتمهای مختلف و جدیدی را با جمعآوری منابع، چه بیرون خانهها و چه خارج از آنها و در محیط ساخت. فعالیتهای مختلف، مثل ماهیگیری، آشپزی، گشت و گذار در یک نقشهی زیبا و مدیریت یک مزرعه و خانه، هنوز هم اساس Animal Crossing است، ولی هر کدام از آنها یکی دو سطح پیشرفت کردهاند. قابلیت بازی کردن چند نفره به صورت همزمان هم در Animal Crossing: New Horizons وجود خواهد داشت. انتظار داریم مثل تمام بازیهای این مجموعه، بازی Animal Crossing: New Horizons هم بتواند بازیکنندهها را صدها ساعت پای بازی بنشاند. مشخصا، سوییچ کنسول مناسبی برای چنین بازیهایی به نظر میرسد و در غیاب هاروست مون، پیشنهاد میکنیم به آن فکر کنید.
نام بازی: Doom Eternal
تهیه کننده: Bethesda Softworks
سازنده: id Software
سبک: اکشن اول شخص
پلتفرم: PS4، Xbox One، PC
تاریخ انتشار: ۲۰ مارس ۲۰۲۰ – ۱ فروردین ۱۳۹۹
در حالی که بیشتر اکشنهای اول شخص مدرن، به جای طراحی مکانیک و مرحله، به کارگردانی صحنههای سینمایی روی آوردهاند، استودیوی بازیسازی «اید سافتور» دو سه سال پیش با قسمت جدید مجموعه بازیهای Doom ثابت کرد که هنوز هم جا برای اکشنهای اول شخص کلاسیک وجود دارد. سازندگان Doom سه سال پیش میدانستند که طرفداران این مجموعه، بهترین اکشن هیولاکشی ممکن را از آنها میخواهند و مستقیما هم سراغ ساخت چنین چیزی رفتند؛ یک اکشن اول شخص تند و سریع که گیمپلی آن با این دیدگاه طراحی شده است که بازیکننده، مستقیما به دل دشمن بزند و لحظهای آرام ننشیند.
دنبالهی مستقیم این بازی که با اسم Doom Eternal عرضه میشود، با حافظ پایه و اساس بازی چند سال پیش، همه چیز را گسترش داده است. از Doom Eternal نباید انتظار منطق روایی و دنیاسازی و چیزهایی از این قبیل داشته باشید. شخصیت اصلی بازی این بار به جای پرش، به هر سمتی جهش میکند و مدتی هم در آسمان میماند. دلیل آن هم نباید برایتان مهم باشد، چون اولویت اول Doom Eternal این است که یک بازی ویدیویی شگفتانگیز و سرگرمکننده باشد. برای مثال میان زمین و آسمان یک آیتم بزرگ بنفش رنگ قرار داده شده است که اگر آن را بگیرید، برای سی ثانیه میتوانید تمام هیولاهای مقابلتان را تکه تکه کنید. این که این آیتم چگونه در آسمان قرار گرفته است اصلا مهم نیست، مهم این است که حتی پیش از عرضهی Doom Eternal کم و بیش مطمئن هستیم که بازی احتمالا سرگرمکنندهترین و باحالترین اکشن اول شخص ساخته شدهی تاریخ است.
نام بازی: Persona 5: The Royal
تهیه کننده: Atlus
سازنده: Atlus
سبک: نقشآفرینی
پلتفرم: PS4
تاریخ انتشار: ۳۱ مارس ۲۰۲۰ – ۱۲ فروردین ۱۳۹۹
به عرضهی نسخههای بهبود یافته و بروزرسانی شده از مجموعه بازیهای پرسونا عادت کردهایم و کم و بیش با آنچه قرار است در این نسخهها روبرو شویم، آشنایی داریم. نسخهی بهبود یافتهی پرسونا ۵ با اسم Persona 5: The Royal عرضه میشود و حتی زمان بازی را در مقایسه با نسخهی اصلی، طولانیتر میکند. پرسونا ۵ به هیچ وجه بازی کوتاهی نیست و تمام کردنش بیش از صد ساعت طول میکشد؛ آن همه بدون این که زیاد در بازی گشت و گذار کنید، وگرنه با راحتی با یک بازی ۱۵۰ ساعته مقابل خواهید شد. با این اوصاف، بر و بچههای شرکت بازیسازی آتلوس تصمیم گرفتهاند تا بخشهای داستانی پرسونا ۵ را در نسخهی بهبود یافتهی آن گسترش دهند.
بازی Persona 5: The Royal تعدادی شخصیت جدید دارد، که یکی از آنها اصلی است و به گروهتان اضافه میشود. صحنههای داستانی جدید و یک ترم کاملا تازه برای مدرسه، که اساسا یک سوم به داستان بازی اضافه میکند، ظاهرا تمام آنچه نیستند که به از نظر داستانی در نسخهی The Royal اضافه شده است. به غیر از داستان، گیمپلی بازی هم در این نسخهی بهبود یافته از پرسونا ۵ پیشرفت کرده و بزرگتر شده است. تمام شخصیتها مجموعهای از حرکات جدید را دارند، پرسوناها بیشتر شدهاند، حرکات تازهای برای استفاده در تمام مبارزات به بازی اضافه شده است و سیاهچالهای متعدد و مختلفی هم بخشی از محتوای جدید بازی خواهد بود.
نسخهی بهبودیافتهی پرسونا ۵ همچنین از نظر گرافیکی کمی پیشرفت کرده است و حداقل بافتهای بسیار باکیفیتتری دارد. اگر بازی اصلی را تجربه نکردهاید و طرفدار نقشآفرینیهای ژاپنی هستید، درنگ نکنید و Persona 5: The Royal را در لیست خرید بازیهای سال آیندهی خود قرار دهید. از طرف دیگر، اگر پرسونا ۵ اصلی را تجربه کردهاید، این که آیا حاضرید دوباره صد ساعت پای آن زمان بگذارید تا محتوای جدید را ببینید، سوالی است که پاسخاش به خودتان بازمیگردد.
نام بازی: Resident Evil 3
تهیه کننده: Capcom
سازنده: Capcom
سبک: اکشن سوم شخص
پلتفرم: PS4، Xbox One، PC
تاریخ انتشار: ۳ آوریل ۲۰۲۰ – ۱۵ فروردین ۱۳۹۹
شرکت بازیسازی کپکام آنقدر به بازسازیهای خود متعهد است که حتی تاریخ انتشار نسخههای اصلی را هم در نظر گرفته است؛ طوری که اگر قرار است رزیدنت اویل ۲ و ۳ بازسازی شوند، باید مثل نسخههای اصلی، عرضهشان با هم یک سال فاصلهی زمانی داشته باشد. بازسازی رزیدنت اویل ۳ در ادامهی موفقیت زیاد بازسازی رزیدنت اویل ۲ عرضه میشود. نگران محتوای بازی هم نباید باشیم، چون طبق آنچه دربارهی ساخت رزیدنت اویل ۳ شنیدهایم، حتی قبل از این که بازسازی رزیدنت اویل ۲ رسما رونمایی شود، کپکام ساخت رزیدنت اویل ۳ را شروع کرده بود. از نظر روند، انتظار داریم کپکام دقیقا مثل بازسازی رزیدنت اویل ۲ عمل کند و در عین حفظ تمام بخشهای بازی اصلی، آنها را با سبک و سیاق مدرن به مخاطب امروزی تحویل دهد.
نسخهی اصلی رزیدنت اویل ۳ در مقایسه با رزیدنت اویل ۲، روندی اکشنتر را دنبال میکرد و مطمئنا کپکام این موضوع را در ساخت بازسازی آن در نظر خواهد گرفت. با این حال، شباهتهای گیمپلی رزیدنت اویل ۲ و ۳ کم نیستند و تصور میکنیم این موضوع در بازسازیهای آنها هم رعایت شود. از طرفی هم انتظار داریم تا کپکام مثل بازسازی رزیدنت اویل ۲ برای بزرگتر کردن و گسترش دادن بازی تلاش کند و با محتوای جدیدتری هم روبرو شویم. برای مثال یکی از قابلیتهای جدید بازسازی رزیدنت اویل ۳، قابلیت جاخالی دادن است که میتواند سیستم کنترل بازی را حتی از آنچه در بازسازی رزیدنت اویل ۲ دیده بودیم، بهتر کند.
بازسازی رزیدنت اویل ۲ آنقدر خوب بود که حتی اگر کپکام همان روند را با قصهی رزیدنت اویل ۳ تحویلمان میداد، شکایت نمیکردیم. با این حال، خوشحالیم که قرار است با روندی متفاوت روبرو شویم.
نام بازی: Cyberpunk 2077
تهیه کننده: CD Projekt
سازنده: CD Projket RED
سبک: نقشآفرینی
پلتفرم: PS4، Xbox One، PC
تاریخ انتشار: ۱۶ آوریل ۲۰۲۰ – ۲۸ فروردین ۱۳۹۹
اغراق نکردهایم اگر همین حالا، و ماهها پیش از عرضهی بازی، سایبرپانک ۲۰۷۷ را بزرگترین بازی سال ۲۰۲۰ بنامیم. استودیوی بازیسازی سیدی پراجکت بزرگترین بودجهای که احتمالا تا به حال برای ساخت یک نقشآفرینی هزینه شده است را برای ساخت سایبرپانک ۲۰۷۷ صرف کرده است؛ یک بازی که ادای احترامی به نقشآفرینیهای سایبرپانکی کلاسیک تاریخ مثل دوس اکس است. از سازندگان مجموعه بازیهای ویچر انتظار داریم تا به معنای واقعی کلمه، لغت «نقشآفرینی» را در دنیای علمی-تخیلی سایبرپانک تداعی کنند.
آنطور که در نمایشهای سایبرپانک ۲۰۷۷ دیدهایم، این بازی قرار است حتی پایش را از بازیهای ویچر هم در ارایهی انتخاب به بازیکننده، فراتر بگذارد. سایبرپانک ۲۰۷۷ یک نقشآفرینی اکشن اول شخص است که با این هدف ساخته شده: این که یک بازیکننده را تمام و کمال در دنیایی متفاوت قرار دهد. در همین راستا، سیدی پراجکت میگوید که تمام تلاش خود را کرده است تا حجم انتخابهایی که بازیکننده دارد، چه در چگونگی پیشرفت داستان و برخورد با شخصیتها و دنیای بازی، و چه مبارزات و تراز گرفتن، آنقدر زیاد باشد که بتوانند به هدف اصلیشان برسند.
سیدی پراجکت قول تعریف قصهای کاملا سینمایی را از زاویهی دید اول شخص داده است؛ طوری که قرار است حتی میانپردهها با زاویهی دید اول شخص و از دید خود بازیکننده نمایش داده شوند. اساسا سیدی پراجکت از بازیکنندهها میخواهد تا خودشان را روی شخصیت اصلی بازی منعکس کنند.
این که آیا سیدی پراجکت از پس ساخت یک دنیای نقشآفرینی خوب و تعریف قصهای بزرگ که توسط بازیکننده شکل میگیرد، برخواهد آمد، سوالی است که با دیدن سابقهی کاری سازندگان ۲۰۷۷ به خوبی به آن جواب داد. با این حال، این که آیا آنها توانستهاند در ساخت یک اکشن اول شخص به خوبی عمل کنند، تا بازی نکردن سایبرپانک ۲۰۷۷ مشخص نخواهد شد.
نام بازی: Gears Tactics
تهیه کننده: Xbox Game Studios
سازنده: Splash Damage
سبک: استراتژی نوبتی
پلتفرم: Xbox One، PC
تاریخ انتشار: ۲۸ آوریل ۲۰۲۰ – ۹ اردیبهشت ۱۳۹۹
مایکروسافت متوجه شده است که اگر میخواهد مجموعه بازیهای «گیرز آو وار» را بزرگتر کند، باید همان تصمیم مهمی را بگیرد که سالها پیش برای «هیلو» گرفته بود: این که یک بازی استراتژی در دنیای آن بسازد. بازی Gears Tactics در سبک استراتژی نوبتی تاکتیکی ساخته شده و از نظر روند، اساسا یک X-COM است که شخصیتهای آن با کاراکترهای دنیای گیرز آو وار جایگزین شدهاند. البته این اصلا موضوع بدی نیست و ما امیدواریم سازندگان Gears Tactics تمام تلاش خود را برای کپی کردن X-COM کرده باشند، چون بازی استراتژی نوبتی بهتری از آن وجود ندارد. خوشبختانه ظاهرا همین اتفاق افتاده است و در Gears Tactics با روند خوب X-COM روبرو خواهیم شد.
با انجام مراحل مختلف در Gears Tactics برای خود شخصیت آزاد میکنید. بازی همچنین پایگاهی دارد که در آن به شخصیتهای خود، قابلیتها و سلاحها و مهارتهای مختلفتان دسترسی دارید و میتوانید آنها را ارتقا دهید یا شخصیسازی کنید. پس از ارتقا مهارتها و آیتمها و شخصیتهای خود، از بین آنها مجموعهای از افراد و تجهیزات را انتخاب میکنید و آنها را به مبارزه میبرید. مبارزات کاملا نوبتی هستند و در نقشههای مختلفی اتفاق میافتند. مثل دیگر بازیهای استراتژی نوبتی، هر گروه تعدادی حرکت دارد که نوبت به نوبت آنها را انجام میدهد.
سازندگان Gears Tactics گفتهاند که بازی قرار است داستان جذابی در دنیای گیرز آو وار تعریف کند؛ داستانی که ۱۲ سال قبل از وقایع اولین بازی ای مجموعه روی میدهد. شخصیتهای Gears Tactics همگی جدید هستند، ولی میتوانیم انتظار دیدن شخصیتهای آشنا را هم میان بازی داشته باشیم. دشمنان بازی همان لوکاستها هستند و غولآخرها هم سر جای خود باقی ماندهاند و بخشی از مراحل داستانی بازی هستند. انتظار داریم Gears Tactics بازی استراتژی خوبی باشد، ولی تصور نمیکنیم قرار باشد چیز بیشتری از یک بازی استراتژی خوب تحویلمان داده شود.
نام بازی: Fast & Furious: Crossroads
تهیه کننده: Bandai Namco Entertainment
سازنده: Slightly Mad Studios
سبک: مسابقهای
پلتفرم: PS4، Xbox One، PC
تاریخ انتشار: ۹ می ۲۰۲۰ – ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۹
نگاهی به تریلر رونمایی اولین بازی «سریع و خشن» میاندازیم و به استودیوی سازندهاش بد و بیراه میگوییم که گرافیکی در حد و اندازهی بازیهای دو نسل قبل را مقابلمان گذاشته است. با این حال، وقتی که نام استودیوی سازندهی بازی را میبینیم و سابقهی کاریاش به خاطرمان میآید، نتیجهگیری را به زمان عرضهی بازی موکول میکنیم. بازی Fast & Furious: Crossroads اولین بازی در دنیای سریع و خشن است. باورمان نمیشود مجموعهی سریع و خشن تا به امروز بازی ویدیویی نداشته است؛ آن هم پس از هفت-هشت فیلم که هر کدام صدها میلیون دلار فروختهاند. با این حال واضح است آن هزینهای که برای ساخت این فیلمها میشود، به بازی سریع و خشن راه پیدا نکرده است.
استودیوی بازیسازی Slightly Mad وظیفهی ساخت بازی سریع و خشن را برعهده گرفته؛ استودیویی که سری بازیهای Project Cars و بازیهای نید فور اسپید شیفت را در کارنامهی کاری خود دارد. متاسفانه برخلاف این بازیها، آنچه در نمایش Fast & Furious: Crossroads دیدهایم، ذرهای به Project Cars شباهت ندارد. بازی قرار است داستانی شبیه به مجموعه فیلمهای سریع و خشن تعریف کند و بازیگران این فیلم هم نقشهای خود را در Fast & Furious: Crossroads دوباره ایفا کردهاند. روند بازی هم ادغامی از مسابقات رانندگی معمولی و صحنههای اکشن قسمتهای جدیدتر سری سریع و خشن است؛ قسمتهایی که به جای مسابقات، بیشتر روی صحنههای پر زد و خورد اسلحه تمرکز دارند.
بازی Fast & Furious: Crossraods دو بخش را در خود جای داده است. هر چه بیشتر به بازی دقت میکنیم، بیشتر به یاد دورهی پلیاستیشن ۲ میافتیم؛ دورهای که هر فیلم و سریالی حداقل یک بازی ویدیویی داشت. زمان زیادی تا عرضه باقی نمانده و تصور نمیکنیم سازندگان بازی سریع و خشن بتوانند تغییری بزرگ و اساسی در آن ایجاد کنند، ولی فعلا اجازهی نتیجهگیری را به خود نمیدهیم.
نام بازی: Marvel’s Avengers
تهیه کننده: Square Enix
سازنده: Crystal Dynamics
سبک: اکشن ماجرایی
پلتفرم: PS4، Xbox One، PC
تاریخ انتشار: ۱۵ می ۲۰۲۰ – ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۹
سونی، تنها همکار مارول در ساخت بازی نیست؛ طوری که شعبهی جدیدی که مارول برای ساخت بازیهای ویدیویی تاسیس کرده، قرار است سراغ بهترین شرکتها و استودیوهای بازیسازی را بگیرد. شرکت بازیسازی اسکوئر انیکس را شاید بیشتر به خاطر فاینال فانتزی بشناسیم، ولی این شرکت تعداد زیادی استودیوی درست و درمان و بزرگ در اختیار دارد و یکی از بزرگترین شرکتهای بازیسازی حال حاضر است. همین میشود که وقتی مارول سراغ اسکوئر انیکس میآید و از آنها میخواهد تا در قالب یک همکاری بزرگ، پروژهی ساخت بازی «اونجرز» را برعهده بگیرد، اسکوئر انیکس یکی از بهترین استودیوهای خود را به ساخت این بازی مینشاند.
سازندگان سری بازیهای توم ریدر وظیفهی ساخت بازی Marvel’s Avengers را برعهده گرفته و چند سالی است که سفت و سخت روی آن کار میکند. نهایتا تابستان سال گذشته بود که بالاخره توانستیم گیمپلی Marvel’s Avengers را ببینیم و برخلاف آنچه از سازندگان توم ریدر انتظار داشتیم، با یک بازی اکشن کاملا سینمایی روبرو شدیم؛ یک بازی که به نظر میرسد گیمپلی را فدای صحنههای از قبل تعیین شده کرده است. بازی Marvel’s Avengers را میتوان به دو حالت متفاوت بازی کرد. بخش داستانی بازی شخصیتهای مختلف گروه اونجرز، مثل ثور و آیرون من و کاپیتان امریکا را در مراحلی که مشخصا برای آنها ساخته شده است، قرار میدهد. بازیکنندهها با بازی کردن بخش داستانی در عین این که شخصیتهای مختلفی را آزاد میکنند، همچنین آیتمهای مختلفی دریافت میکنند. میتوان تمام کاراکترهای بازی را با آیتمهای مختلف و تجهیزات متنوعی شخصیسازی کرد؛ برای مثال سلاحهای مختلفی به دست آنها داد، زرهها را ارتقا داد یا با آیتمهای مختلف قابلیتهای آنها را عوض کرد و تغییراتی از این قبیل.
بازی در کنار بخش داستانی، بخش آنلاین چند نفره هم دارد. در این بخش، بازیکننده میتوانند هر شخصیت را به هر مرحلهای ببرند و محدودیتی در استفاده از شخصیتها و تجهیزات وجود ندارد. بخش چند نفرهی بازی هم به صورت همکاری طراحی شده است؛ یعنی بازیکننده به صورت رقابتی مقابل همدیگر بازی نمیکنند، بلکه با یکدیگر تلاش میکنند تا مراحل مختلف را به پایان برسانند. بازی Marvel’s Avengers تصمیم ندارد تا گیمپلی متفاوت و تازهای به بازیکنندهها ارایه دهد، بلکه تصور میکنیم با هدف فروختن آیتم و لباس به بازیکنندهها طراحی شده باشد. با این حال، امیدواریم حداقل گیمپلی اصلی بازی آن چیزی نباشد که در ویدیوی رونمایی آن دیدیم و به جای کلیدزنی بیهدف، با مکانیکها و سیستمهای سرگرمکننده روبرو شویم.
نام بازی: The Last of Us: Part II
تهیه کننده: Sony Interactive Entertainment
سازنده: Naughty Dog
سبک: اکشن ماجرایی
پلتفرم: PS4
تاریخ انتشار: ۲۹ می ۲۰۲۰ – ۹ خرداد ۱۳۹۹
بازی The Last of Us: Part II دقیقا چند ماه پیش از عرضهی کنسول نسل بعد سونی وارد بازار خواهد شد؛ اتفاقی که دقیقا برای قسمت اول این بازی هم رخ داده بود. امیدواریم این موضوع، تنها اتفاقی نباشد که برای The Last of Us: Part II تکرار میشود. از استودیوی بازیسازی «ناتی داگ» انتظار داریم تا در راستای تکرار تجربهی بازی کردن The Last of Us برای اولین بار، حسابی تلاش کرده باشد. قسمت اول بازی The Last of Us به یک نسل قبل باز میگردد و انتظار داریم تا جهش بین قسمت اول و دوم این بازی، حتی از آنچه در آنچارتد ۴ دیدیم هم بزرگتر باشد.
سطح توقعات از قسمت دوم The Last of Us بسیار بالاست و به نظر میرسد که سازندگان این بازی، ریسک ساخت سیستمهای گیمپلی جدید و تغییر آنها را به جان نخریدهاند. با توجه به آنچه از بازی دیدهایم، به نظر نمیرسد که با گیمپلی متفاوتی روبرو شویم. از نظر روند The Last of Us: Part II بسیار شبیه به قسمت اول است، ولی تصور میکنیم با محیطهای بسیار بزرگتری روبرو شویم و گشت و گذار بخش بزرگتری از بازی باشد.
پرداخت گیمپلی خوب قسمت اول The Last of Us و گسترش بخشهایی از آن، چندان هم موضوع بدی نیست؛ مخصوصا که تغییر کلی روند بازی در یک دنباله، مخالف انتظارات مخاطبان آن است. با این حال، امیدواریم که چند دشمن و سلاح جدید و قابلیت پریدن، تنها پیشرفتهای The Last of Us: Part II در گیمپلی نباشند و با غافلگیریهایی متعددی روبرو شویم. چیزی که مطمئن هستیم قرار است غافلگیرمان کند، داستان و روایت بازی است؛ طوری که به نظر میرسد ناتی داگ در ساخت این بازی، بیشتر تلاش خود را روی تعریف درست قصهشان گذاشته باشد. میدانیم که با بازی خوبی طرف هستیم، ولی میخواهیم که بازی چیزی بیشتر از سطح انتظارات ما باشد.
نام بازی: Ghost of Tsushima
تهیه کننده: Sony Interactive Entertainment
سازنده: Sucker Punch Productions
سبک: اکشن ماجرایی
پلتفرم: PS4
تاریخ انتشار: تابستان ۲۰۲۰
بازیهای سامورایی سالهاست که مخاطب خود را از دست دادهاند و کسی سراغ ساخت آنها نمیرود. با این حال، اگر اسمتان با سری دارک سولز گره خورده باشد، یا این که در حد و اندازههای سونی و استودیوهای بازیسازی آنها باشید، انجام هر چیزی ممکن میشود. آغاز نسل هفتم بازیهای ویدیویی و نمایش کیفیت پلیاستیشن ۴، وظیفهای بود که بر عهدهی استودیوی بازیسازی ساکر پانچ پروداکشنز سپرده شد؛ استودیویی که در ابتدای نسل فعلی با Infamous: Second Son نه تنها یک بازی زیبا، بلکه یک بازی سرگرمکننده و لذتبخش را به مخاطبان پلیاستیشن تحویل داد.
استودیوی ساکر پانچ از زمان عرضهی Infamous مشغول کار روی یک بازی جدید بوده؛ یک بازی که قرار است غزل خداحافظی پلیاستیشن ۴ و آخرین ساختهی سونی برای نسل فعلی بازیهای ویدیویی باشد. بازی «گوست آو سوشیما» نقشهای بزرگ از ژاپن باستان را در مقابل بازیکنندهها میگذارد. آنچه از گوست آو سوشیما و دنیای زیبایش دیدهایم، آنقدر شگفتانگیز بوده است که خیالمان از دنیای بازی و محیط و شخصیتهای آن حسابی راحت شده است. به تصویر کشیدن ژاپن باستان آن هم در این حد و اندازه، در بازیهای ویدیویی که هیچ، در هیچ جای دیگری سابقه نداشته است؛ طوری که طرفداران فرهنگ سامورایی چیز بهتری از گوست آو سوشیما نصیبشان نخواهد شد.
از نظر گیمپلی، با یک بازی ماجرایی اکشن محیط-باز طرف هستیم. با این که تا به امروز فقط سامورایی بودن را در گوست آو سوشیما دیدهایم، ولی بازی قرار است دو راه نینجا و سامورایی را در مقابل بازیکنندهها بگذارد. بازیکنندهها با انجام کوئستهای اصلی و فرعی، امتیاز تجربه دریافت و آنها را برای گرفتن مهارتهای سامورایی یا نینجا خرج میکنند. گفته شده که چه روند بازی و چه رفتار دنیا و افراد داخل آن با توجه به نینجا بودن یا سامورایی بودن بازیکننده، فرق خواهد کرد. آنچه از گوست آو سوشیما دیدهایم، خبر از ساخت یکی از بهترین بازیهای چند سال اخیر میدهد و تهیه کنندگی بازی از سوی سونی هم کم و بیش کیفیتش را ثبیت میکند.
نام بازی: Yakuza: Like a Dragon
تهیه کننده: Sega
سازنده: Ryu ga Gotuko Studio
سبک: نقشآفرینی
پلتفرم: PS4
تاریخ انتشار: ۲۰۲۰
جدیدترین قسمت مجموعه بازیهای یاکوزا در حالی عرضه میشود که قصهی شخصیت اصلی این بازیها یعنی «کازوما کیریو» به پایان رسیده است. در همین راستا هم بازی «یاکوزا ۷» که نسخهی انگلیسی آن با اسم Yakuza: Like a Dragon عرضه میشود، یک بازنگری بزرگ بر این مجموعه بازیهاست. بازی Yakuza: Like a Dragon نه تنها مجموعهای از شخصیتهای جدید را در خود جای داده و داستانی متفاوت را در شهری جدا از شهر معمول این سری بازیها دنبال میکند، بلکه از نظر روند بازی هم کاملا متفاوت از دیگر بازیهای یاکوزاست. برخلاف تمام بازیهای سری یاکوزا که سیستم مبارزهی اکشن داشتند، بازی Yakuza: Like a Dragon یک نقشآفرینی نوبتی است.
البته نکتهی جالب این است که سازندگان بازی یک سیستم مبارزهی نوبتی بسیار شبیه به اکشن همیشگی این مجموعه ساختهاند؛ طوری که مبارزات از نظر ظاهری بسیار سریع و اکشن هستند، ولی در واقع به صورت نوبتی و از طریق یک منوی فرمانها انجام میشوند. این که مبارزات نوبتی شدهاند، به سازندگان Yakuza: Like a Dragon اجازه داده است تا به مبارزات پر و بال دهند و آنها را به عمیقترین شکل ممکن پیاده کنند. مبارزات در بازی با یک گروه، مثل بسیاری از نقشآفرینیها انجام میشود. کلاسهای مختلف، حرکات مختلف، مجموعهای از دشمنان متنوع که به حرکات خاص عکسالعمل نشان میدهند و حتی امکان احضار شخصیتهای دیگر وسط مبارزات، به لطف سیستم نوبی برای اولین بار به Yakuza: Like a Dragon آمدهاند.
بد نیست اضافه کنیم که مسخره-بازیهای همیشگی بازیهای یاکوزا و کوئستهای فرعی متنوع در این بازی باقی مانده و حتی بزرگتر هم شدهاند. فعالیتهای فرعی بازی بزرگتر شدهاند و حتی کارتینگ در حد و اندازهی ماریو کارت به بازی اضافه شده است. بازی Yakuza: Like a Dragon میتواند به بزرگترین و بهترین بازی این مجموعه تبدیل شود، فقط امیدواریم که قصهاش چیزی از قصهی کازوما کیریو کم نداشته باشد.
نام بازی: Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2
تهیه کننده: Paradox Interactive
سازنده: Hardsuit Labs
سبک: نقشآفرینی
پلتفرم: PS4، Xbox One، PC
تاریخ انتشار: ۲۰۲۰
قسمت اول بازی Vampire: Bloodlines طرفداران سفت و سخت خودش را دارد؛ طرفدارانی که از پانزده سال پیش منتظر عرضهی دنبالهی این بازی، یا درست شدن مشکلات آن بودهاند. بازی Vampire: Bloodlines را متخصصان ساخت نقشآفرینی ساخته بودند. نویسندگان و طراحان نسخههای اصلی فالآوت تصمیم گرفتند تا یک بازی نقشآفرینی بر اساس دنیای خونآشامی Vampire: The Masquerade بسازند و نتیجهی نهایی Bloodlines بود؛ یک بازی نقشآفرینی خونآشامی که به بازیکننده اجازه میداد مطابق میل خود، هر کاری که دوست دارد در بازی انجام دهد و نتیجهی کار خود را ببیند. با این حال Vampire: Bloodlines آنقدر مشکل فنی داشت که افراد زیادی نتوانستند آن را تجربه کنند. جماعتی از طرفداران بازی گرد هم آمدند و بخش بزرگی از مشکلات بازی را حل کردند و نسخهی دستکاری شدهی Vampire: Bloodlines یکی از بهترین نقشآفرینیهای همین امروز است.
حالا که پانزده سال از عرضهی بازی اصلی میگذرد، جماعتی جدید از بازیسازان توانستهاند حقوق ساخت دنبالهی این بازی را تهیه و ساخت Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 را شروع کنند. سازندگان Bloodlines 2 میگویند که این بازی به اندازهی قسمت اول عمیق است، ولی ما تا خودمان آن را تجربه نکنیم، حرف آنها را باور نخواهیم کرد. چیزی که تا به امروز از Bloodlines 2 و آن هم در بهترین نمایشها و تریلرهای رسمیاش دیدهایم، نه تنها ذرهای شباهت به قسمت اول این بازی ندارد، بلکه حتی در برخی موارد عقبتر است. امیدواریم منظور سازندگان Bloodlines 2 از سال ۲۰۲۰، پایان سال باشد، چون بازی حسابی جای کار دارد.
نام بازی: Streets of Rage 4
تهیه کننده: Dotemu
سازنده: Dotemu
سبک: اکشن
پلتفرم: PS4، Xbox One، Switch، PC
تاریخ انتشار: ۲۰۲۰
شورش در شهر، بخش بزرگی از خاطرات دوران کودکی گیمرهاست؛ مجموعهای که پیدایش آن به کنسول سگا و نزدیک به سی سال پیش باز میگردد. نزدیک به ۲۵ سال از عرضهی شورش در شهر ۳ میگذرد و استودیویی مستقل در فرانسه، با اجازهی سگا، تصمیم به ساخت چهارمین شماره در این مجموعه بازیها گرفته است. نکتهی مهم و جالب دربارهی شورش در شهر ۴، وفاداری بسیار بالای بازی نسبت به مجموعهی اصلی است. سازندگان شورش در شهر ۴ میگویند که آنها تمام تلاش خود را کردهاند تا شبیه به یک بازیساز که در دوران سگا مشغول ساخت بازی است، فکر کنند؛ طوری که قرار نیست خبری از مکانیکها و سیستمهای مدرن در شورش در شهر ۴ باشد و بازی روندی عینا شبیه به دیگر بازیهای این مجموعه دارد.
تلاش بسیاری شده است تا سیستم کنترل شورش در شهر ۴، حرکات شخصیتها، سرعت حرکت بازی و انیمیشنها کاملا شبیه به بازی اصلی باشد. سازندگان شورش در شهر ۴ میگویند که آنها شورش در شهر ۲ را به عنوان پایهی بازیشان قرار دادند و تصمیم گرفتند تا مشکلات آن را برطرف کنند و در عین حال، از خود بپرسند اگر محدودیتهای فنی وجود نداشتند، سازندگان شورش در شهر ۲ چه چیزی میساختند.
شورش در شهر ۴ قرار نیست عناصر نقشآفرینی و ارتقا و از این قبیل چیزها داشته باشد، بلکه تمام و کمال روی مبارزات خود و مهارت بازیکننده تمرکز خواهد کرد. حتی از نظر گرافیکی هم شورش در شهر ۴ شبیه به بازی اصلی است، فقط قید گرافیک پیکسلی زده شده و بازی سبک گرافیکی سادهتری دارد. شورش در شهر ۴ مشخصا برای طرفداران این مجموعه بازیها ساخته میشود، در نتیجه تصور میکنیم تجربهی خوبی برای زنده کردن خاطرات دورهی سگا باشد.
نام بازی: Watch Dogs: Legion
تهیه کننده: Ubisoft
سازنده: Ubisoft Toronto
سبک: ماجرایی اکشن
پلتفرم: PS4، Xbox One، PC
تاریخ انتشار: ۲۰۲۰
شرکت بازیسازی یوبیسافت متوجه شده است که رویهی ساخت بازی قدیمش دیگر جواب نمیدهد؛ طوری که اگر میخواهد از بازیهای خود نتیجه بگیرد، باید نه تنها از طراحان درست و درمان استفاده کند، بلکه به اندازهی کافی به آنها زمان بدهد. نتیجهی این روند را در قسمتهای اخیر فرقهی اساسین به خوبی دیدهایم. در همین راستا هم یوبیسافت کارگردان فار کرای ۲ و سازندهی مجموعه بازیهای اسپلینتر سل را مسوول ساخت قسمت جدید مجموعهی Watch Dogs کرده است. «کلینت هاکینگ» و تیمش چند سال گذشته را مشغول طراحی یک سیستم کاملا جدید برای بازی Watch Dogs: Legion بودهاند؛ سیستمی که به بازیکنندهها اجازه میدهد کنترل تمام افراد یک شهر بزرگ را به دست بگیرند.مکانیک اصلی Watch Dogs: Legion دقیقا همین است.
بازی در لندن اتفاق میافتد و تمام افرادی که در شهر مشغول رفت و آمد هستند، قابلیتها و مهارتهای خاص خود را دارند. بازیکنندهها میتوانند از افراد داخل شهر برای خود یک ارتش بسازند و هر کدام از آنها را در مرحلهی خاصی استفاده کنند. برای مثال یک شخصیت قدرت هک کردن بیشتری دارد، شخصیت دیگری مبارز بهتری است و شخصیت دیگری روی تواناییهای پنهان شدن تمرکز میکند. بازیکنندهها شخصیتهای مختلف خود را ارتقا میدهند و اگر شخصیتی کشته شود، او را کاملا از دست میدهند.
پیشبینی میکنیم این سیستم کسب شخصیتهای بیشتر، ارتقای آنها، از دست دادنشان و پیدا کردن شخصیتهای جدیدتر، روند بسیار سرگرمکنندهای را در Watch Dogs: Legion بهوجود آورد. این نکته را در نظر بگیرید که قرار است میانپردههای بازی و روند پیشرفت آن با توجه به شخصیتهایی که دارید، تغییر کنند؛ موضوعی که باعث میشود در تعداد شخصیتهای مختلفی که در شهر پخش شدهاند شک کنیم. هر چه باشد این همه شخصیت نیاز به صداگذاری و انیمیشنهای بسیاری دارند. با این حال، اگر شرکتی باشد که توانایی انجام چنین کاری را داشته باشد، اولی راکاستار است که هرگز سراغ چنین بازیای نمیرود و دومی یوبیسافت.