بزرگترین پروژههای شکست خورده در تاریخ گوگل

در تاریخچه تمام شرکتها میتوان محصولات شکستخوردهی زیادی پیدا کرد. شرکتی مانند گوگل همواره به تعداد زیادی از ایدههای جدید روی خوش نشان میدهد، بنابراین تعداد پروژه های شکست خورده گوگل هم به همان میزان بیشتر از شرکتهای دیگر است. اگرچه بسیاری از این پروژهها برای چند سال دوام آوردهاند ولی عمر دو مورداز آنها فقط 1 روز بوده است. در ادامه به 14 مورد از بزرگترین پروژههای شکستخورده در تاریخ گوگل نگاهی میاندازیم.
Google Offers
طول عمر: 2011-2014
Google Offers در دوران اوج سایتهایی که تخفیفهای گوناگونی را ارائه میدادند، مانند Groupon و Living Social، عرضه شد و با فروکش کردن هیاهوی پیرامون این ترند، Google Offers هم تعطیل شد.
Google Web Accelerator
طول عمر: 2005-2008
Google Web Accelerator قرار بود سرعت بارگذاری سایتها را افزایش دهد. ولی این نرمافزار سرشار از باگهای مختلفی بود و مثلاً گاهی اوقات جلوی پخش ویدیوهای یوتیوب را میگرفت. گوگل در سال 2008 پشتیبانی از آن را متوقف کرد.
Google Video
طول عمر: 2005-2009
در سال 2005 یوتیوب راهاندازی شد و خیلی سریع توانست توجه بسیاری از کاربران را جلب کند. گوگل هم برای اینکه از قافله عقب نیفتد، تصمیم گرفت یک پلتفرم مختص پخش ویدیو را راهاندازی کند. حدود یک سال بعد، Google Video در جذب مخاطب ناکام ماند و این شرکت با پرداخت 1.65 میلیارد دلار یوتیوب را خریداری کرد. طبق جدیدترین آمار منتشر شده، تعداد کاربر فعال ماهانه یوتیوب از مرز 1.8 میلیارد گذشته است.
Jaiku
طول عمر: 2007-2012
Jaiku یک پلتفرم میکروبلاگینگ بود که مقر اصلی آن در فنلاند قرار داشت و در سال 2007 برای رقابت با توییتر توسط گوگل خریداری شد. در سال 2009، گوگل کد اصلی این پلتفرم را آزاد کرد و گفت که دیگر آن را توسعه نمیدهد. در نهایت، در سال 2012 این پلتفرم به دلیل تعداد پایین کاربران تعطیل شد.
Google Health
طول عمر: 2008-2012
Google Health یک پلتفرم مربوط به سلامتی بود که با بهرهگیری از اطلاعات پزشکی کاربران، کار بیمارستانها را برای دسترسی به چنین اطلاعاتی راحتتر میکرد. این سیستم در نهایت به دلیل نگرانیهای مربوط نقض حریم خصوصی و وجود رقیبهای قدرتمند (از جمله محصولات مایکروسافت) با شکست مواجه شد.
Google Answers
طول عمر: 2002-2006
در سرویس Google Answers افراد میتوانستند سؤالهای مختلفی را مطرح کنند و مبلغی را برای دریافت جواب مشخص کنند. این یک پلتفرم برای محققین بود تا برای پاسخ به هر سال بین 2 تا 200 دلار دریافت کنند و گوگل هم در این میان کمیسیون خود را دریافت میکرد. سرانجام در سال 2006 به دلیل تعداد بسیار پایین کاربران، این سرویس تعطیل شد.
نکتهی جالب توجه مربوط به این سرویس، پلتفرم Google Questions and Answers است که پیش از آن ارائه شد. در این پلتفرم، کارمندان گوگل در ازای دریافت 3 دلار، به سؤالات کاربران جواب میدادند. این پلتفرم که در سال 2001 افتتاح شده بود، فقط یک روز دوام آورد.
Google X
طول عمر: 16 مارس 2005
Google X نسخهی جایگزین بخش جستجو گوگل بود و در این صفحه، آیکون تمام سرویسهای گوگل در بالای نوار جستجو قرار داشت و طراحی آن یادآور داک سیستمعامل macOS بود. این صفحه سایت گوگل هم فقط چند ساعت دوام آورد و خیلی زود مرگ آن فرا رسید. گوگل بعدها از این نام برای بخشی از این شرکت که بر روی پروژههای بلندپروازانه کار میکند، استفاده کرد.
Google Buzz
طول عمر: 2010-2011
Google Buzz ترکیبی از شبکههای اجتماعی و سرویسهای پیامرسان بود و کاربران میتوانستند مواردی مانند لینکها، عکسها، ویدیوها و متنها و موارد اینچنینی را با یکدیگر به اشتراک بگذارند. این «مکالمات» در محیط جیمیل انجام میگرفت و گوگل آن را بهصورت پیشفرض برای کاربران جیمیل فعال کرده بود که این تصمیم با انتقادهای زیادی روبرو شد. در نهایت، به خاطر مسائل مربوط به حریم خصوصی این سرویس، افراد زیادی از گوگل شکایت کردند و بعد از 18 ماه، این سرویس تعطیل شد.
Google Lively
طول عمر: ژوئیه 2008-دسامبر 2008
این سرویس در ژوئیه 2008 راهاندازی شد و عمرش در دسامبر همان سال به پایان رسید.Google Lively یک دنیای مجازی مبتنی بر وب بود که تا حدی به Second Life شباهت داشت. در آن زمان نیویورکتایمز این سرویس را بهعنوان «چترومهای کارتونی شکل» توصیف کرد. بعد از گذشت 4 ماه و نیم، گوگل اعلام کرد که برای تمرکز بیشتر بر بخش جستجو، تبلیغات و اپلیکیشنهای این شرکت، سرویس Google Lively تعطیل میشود.
Knol
طول عمر: 2008-2012
در سال 2008 گوگل برای رقابت با ویکیپدیا سایت Knol را راه انداخت تا کاربران بتوانند در زمینههای مختلف مقالات گوناگونی را بنویسند. اما موفقیت چنین سایتی، بستگی به استقبال کاربران داشت که چنین اتفاقی رخ نداد و در سال 2012 تعطیل شد.
Dodgeball
طول عمر: 2005-2009
Dodgeball یک نوع شبکه اجتماعی موقعیتمحور بود. گوگل در سال 2005 آن را خریداری کرد و بنیانگذاران این سرویس در آوریل 2007 به خاطر مشکلات مختلف، از گوگل بیرون آمدند. یکی از بنیانگذاران این سرویس به نام «دنیس کراولی» (Dennis Crowley) بعد از بیرون آمدن از گوگل در یک پست در Flickr اعلام کرد که مقامات گوگل هیچ توجهی به این سرویس نشان نمیدهند. در نهایت او با یکی از دوستان خود در سال 2009 که گوگل Dodgeball را تعطیل کرد، شبکه اجتماعی موقعیتمحور Foursquare را بنیان گذاشت.
گوگل گلس
طول عمر: 2012-تا اطلاع ثانوی
گوگل گلس عینکی بود که اطلاعات دیجیتالی را بر دنیای واقعی قرار میداد و به اعتقاد برخی از کارشناسان، برای دوران خود بیش از حد نوآورانه بود. در ضمن باید خاطرنشان کنیم که این عینک با قیمت هنگفت 1500 دلاری فروخته میشد، مشکلات نرمافزاری زیادی داشت و از ظاهر جذابی بهره نمیبرد. در سال 2015، گوگل فروش نسل اول این عینک را متوقف کرد ولی طبق جدیدترین خبرها، گوگل کمکم در حال فروش نسل دوم این عینک به کارخانهها است تا برخی از کارگران از آن استفاده کنند.
Nexus Q
طول عمر: هیچوقت به بازار راه پیدا نکرد.
Nexus Q گجتی بود که پخش یوتیوب و گوگل موزیک را در تلویزیون امکانپذیر میکرد. میتوان آن را بهنوعی پدر گجتهایی مانند گوگل کرومکست و آمازون فایر تیوی بهحساب آورد که امروزه محبوب هستند. گوگل این محصول را در سال 2012 در کنفرانس Google I/O معرفی کرد. ولی مشکل اصلی این گجت قیمت هنگفت آن بود که گوگل میخواست آن را با قیمت 299 دلاری روانهی بازار کند که همین موضوع باعث شد پیش از عرضه Nexus Q انتقادهای زیادی روانهی این محصول شود. در نهایت گوگل تصمیم گرفت این محصول را به بازار عرضه نکند.
Google Wave
طول عمر:2009-2012
همان مهندسانی که سرویس گوگل مپس را توسعه دادند، Google Wave را خلق کردند که قرار بود مفاهیم زیادی را متحول کند. گوگل در این محصول ویژگیهای ایمیل کردن، پیامرسانی فوری، چت تحت وب، شبکههای اجتماعی و مدیریت پروژهها را گرد آورد تا محصول مستقل ولی گیجکنندهای را بسازد. در نهایت گوگل در سال 2010 پشتیبانی گسترده از آن را متوقف کرد و در سال 2012 برای همیشه تعطیل شد.
بیشتر بخوانید: ۱۰ اشتباه تاریخی اپل
منبع: Business Insider
ای کاش هزینه های پرداخت شده به ازای هر کدوم از این پروژه ها رو هم اعلام می کردید. چون هزینه های پروژه های شکست خورده باید توسط پروژه های موفق جبران بشود.
بزرگترین شکست گوگل یعنی گوگل پلاس از قلم انداختید!!!! بین خود کارمندای گوگل سالها مشهور بود که اگه کسی بتونه راهکاری برای گوگل پلاس ارائه بده که از اون وضعیت در بیاد بارشو بسته
Google spaces
اینم به نظر میرسه در آینده نزدیک تعطیل شه…
Google plus
Google hangouts
این دوتا هم قراره تعطیل شن.
Google allo
Google dou
این دوتا هم در آینده نزدیک…
از جالبترین سرویسهای گوگل که دوامی نیاورد گوگل ریدر بود که کاربرای ایرانی قابل توجهی داشت.
Google Reader
این سرویس یه نوع شبکه اجتماعی بر اساس فید و محتوای سایت ها و وبلاگهای دیگه بود و کاربرا میتونستن لایک کنن هر پستو، کامنت بذارن و یا شر کنن با هم.
یه سرویس جالب دیگه هم گوگل داشت به اسم Google Latitude
اینم یجور سرویس مبتنی بر لوکیشن بود، هر کاربر میتونست دوستاشو به لیستش اضافه کنه و از موقعیت اونا رو نقشه مطلع بشه. یجور شبیه سرویس فایند مای فرندز اپل
Find My Friends