ایکس‌باکس وان ایکس بخریم یا کامپیوتر؟

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۵ دقیقه

معرفی کنسول «ایکس‌باکس وان ایکس» (Xbox One X) شرکت مایکروسافت، کامپیوتربازها را با نوعی چالش روبه‌رو می‌کند. بله البته که همه می‌دانیم هیچ کنسولی حریف یک کامپیوتر خیلی قدرتمند نمی‌شود ولی سوال اصلی اینجاست که به چه قیمتی؟ ایکس‌باکس وان ایکس کنسول قدرتمندی است که دقیقا ۵۰۰ دلار (با قیمت روز دلار دقیقا ۱ میلیون و ۸۹۲ هزارتومان) قیمت دارد اما برای سرهم کردن یک کامپیوتر با قدرت این کنسول چقدر باید هزینه کنید؟ این سوالی است که سعی داریم در این مقاله به آن پاسخ دهیم.

کامپیوتری شبیه به ایکس‌باکس وان ایکس

 

پیش از شروع بررسی باید بگوییم با توجه به قیمت‌ بالای قطعات، اساسا سرهم کردن یک کامپیوتر که بتواند جدیدترین بازی‌های روز را به خوبی اجرا کند چندان ارزان تمام نمی‌شود.

برای شروع سیستمی طبق جدول زیر جمع آوری می‌کنیم:

ذکر چند نکته درباره این قطعات ضروری به نظر می‌رسد:

به یاد داشته باشید که مادربردهای +AM3 مثل ASRock 970 Pro R2.0 وای‌فای داخلی ندارند و اگر به اتصال بی‌سیم نیاز دارید باید از آداپتور خارجی استفاده کنید یا یک مادربرد گران‌‎تر بخرید.

اگر قطعات این سیستم فرضی را با ایکس‌باکس وان ایکس مقایسه کنیم به مزیت‌های و معایب هر پلتفرم پی می‌بریم. کامپیوتر شخصی ما قدرت و انعطاف بیشتری دارد اما ایکس‌باکس وان ایکس جمع و جورتر است و البته قطعات آن غیرقابل تغییرند.

پردازشگر ایکس‌باکس وان ایکس یعنی مجموعه‌ای که شامل پردازنده‌ مرکزی، پردازنده گرافیکی و حافظه این دستگاه است توسط شرکت AMD ساخته شده. این پردازنده شامل هشت هسته که با فرکانس ۲.۳ گیگاهرتز کار می‌کنند، ۴۰ واحد پردازش گرافیکی که با فرکانس ۱.۱۷۲ مگاهرتز کار می‌کنند و ۱۲ گیگابایت حافظه GDDR5 است. AMD پردازشگری که دقیقا معادل این مشخصات باشد و بتوان از آن در کامپیوترهای شخصی استفاده کرد ندارد بنابراین مشخصاتی که ما در جمع‌کردن قطعات کامپیوتر لحاظ کردیم چیزی است بین ایکس‌باکس وان ایکس و کامپیوتری که بتوان با آن، تجربه بازی کردنی کاملا راحت و روان را داشت.

به این‌ترتیب در کامپیوتر ما از تراشه هشت‌‎هسته‌ای AMD FX-8300 که با فرکانس ۳.۳ گیگاهرتز کار می‌کند، هشت گیگ رم DDR3/1600 و کارت گرافیکی Radeon RX 580 استفاده شده است. این مشخصات، پردازشگر و رمی در اختیارتان قرار می‌دهد که در فرایندهای پردازشی دچار مشکل نشوید و پردازنده گرافیکی‌ای دارد که از طریق آن بتوانید در تنظمیات مدیوم، به شکل ۴K و با نرخ ۳۰ فریم بر ثانیه بازی کنید.

البته ممکن است بعضی از بازی‌های ایکس‌باکس وان ایکس نهایتا روی کنسول روان‌تر و با کیفیت تصویری بالاتر اجرا شوند اما دلیل این موضوع این است که توسعه‌دهنده‌ها می‌توانند بازی‌های‌شان را دقیقا برای اجرای بهتر در کنسول تنظیم کنند اما همین اقدام برای تعداد بیشماری از کامپیوترهای شخصی ممکن نیست.

درباره بعضی از جزییات دیگر کنسول جدید مایکروسافت اطلاعات زیادی نداریم اما می‌دانیم که ایکس‌باکس جدید ۱ ترابایت هارد با ۵۰ درصد افزایش پهنای باند دارد.

بدون آنکه دقیقا بدانیم منظور مایکروسافت از این افزایش ۵۰ درصدی چیست صرفا مجبوریم حدس و گمان‌های خودمان را داشته باشیم. آیا منظور استفاده از گذرگاه‌های SATA III/6Gbps به جای SATA II/3Gbps است؟ (اتفاقی که به افزایش سرعت خواندن و نوشتن منجر می‌شود). آیا قرار است از درایوهای هیبریدی استفاده شود؟ (اتفاقی که باعث افزایش کش می‌شود)

به هر حال، ما با حدس خودمان یک هارد SATA III 7200rpm وسترن دیجیتال را در کامپیوترمان به کار گرفتیم.

نهایتا می‌توانید از هر منبع تغذیه ۵۰۰ واتی، کیس و درایو بلوریی که دارای برند معتبری باشند استفاده کنید. در لیست ما این قطعات بر مبنای قیمت ارزان‌تر و حداقلی از کیفیت قابل قبول انتخاب شدند.

درباره درایو بلوری این کامپیوتر باید اشاره کنیم که این درایو از نظر کیفیت به شکل قابل‌توجهی ضعیف‌تر از درایو بلوری ایکس‌باکس وان ایکس است. برای ارزان‌تر تمام شدن این درایو باید از مدلی استفاده می‌‎شد که قابلیت پخش دیسک ۴K ندارد اما این امکان در ایکس‌باکس وان ایکس وجود دارد.

خلاصه اینکه سعی کردیم در این سیستم از قطعاتی استفاده کنیم که از نظر کارکرد و قیمت ما را بیش از هر کامپیوتر دیگری به قابلیت‌های ایکس‌باکس وان ایکس نزدیک کند. به هر حال سیستمی که جمع و جور کردیم ۱۵۲ دلار گران‌تر از ایکس‌باکس از آب درآمد و به قیمت ۶۵۲ دلار رسید (۲ میلیون و ۴۶۸ هزار تومان). این کامپیوتر امکان پخش دیسک ۴K ندارد، از وای‌فای داخلی پشتیبانی نمی‌کند اما در عمل می‌تواند بازی‌ها را به شکل ۴K با حداقل ۳۰ فریم بر ثانیه در تنظیمات مدیوم گرافیکی بدون گیر و گرفتاری برای‌مان اجرا کند. این تفاوت قیمت ۶۰۰ هزارتومانی ممکن است با توجه به موجود نبودن برخی از قطعه‌ها یا گران‌تر بودن آن‌ها در ایران بیشتر هم بشود.

درایو بلوری پرهزینه

اما اگر بخواهیم کامپیوترمان را به ایکس‌باکس وان ایکس کاملا شبیه کنیم باید به جای استفاده از درایو بلوری معمولی از درایو بلوری ۴K UHD استفاده کنیم. در این میان مشکل اصلی اینجاست که استفاده از درایو بلوری قدرتمندتر مجبورمان می‌کند، CPU و Motherboard را هم تغییر دهیم.

در واقع سیستم جدید به شکل زیر در می‌آید:

آنطور که مشخص است در این سیستم هم از همان روش قبل استفاده کردیم و قصدمان هم رسیدن به همان اهداف قبلی بود اما تفاوت اصلی استفاده از درایو بلوری ۴K UHD شرکت پایونیر است که خود ۱۳۰ دلار قیمت دارد و باعث گران‌تر شد پردازنده مرکزی و مادربرد هم شده است به شکلی که مجبور شدیم در آن از پردازنده Kaby Lake Core i5-7400 که ۱۸۷ دلار قیمت دارد و مادربرد ASRock Fatal1ty Z270 GAMING-ITX/AC که ۱۴۹ دلار خرج روی دست‌مان می‌گذارد استفاده کنیم.

نتیجه نهایی اینکه کامپیوتر جدید ۹۴۴ دلار (۳ میلیون و ۵۷۰ هزار تومان) خرج برمی‌دارد تا امکان پخش دیسک با محتوای ۴K را هم در اختیارمان قرار دهد.

تحلیل نهایی

همانطور که نتیجه بررسی‌های‌مان نشان داد، جمع و جور کردن یک کامپیوتر که قدرتی شبیه به ایکس‌باکس وان ایکس داشته باشد حداقل ۶۰۰ هزارتومان گران‌تر از کنسول خواهد بود. این در حالی است که باید وای‌فای داخلی و پخش دیسک با محتوای ۴K را هم فراموش کنیم و اگر بخواهیم این امکانات را بدست آوریم باید ۴۴۴ دلار بیشتر از قیمت ایکس‌باکس (حدود ۱ میلیون و ۷۰۰ هزارتومان) هزینه کنیم.

با این اوصاف باید اعتراف کرد که جمع کردن کامپیوتری به قدرت ایکس‌باکس وان ایکس، دقیقا با همان امکانات و همان قیمت تقریبا در حال حاضر غیرممکن است و حتی ارزان‌ترین انتخاب‌ها هم خرج بیشتری روی دست‌مان می‌گذارد. اما از طرف دیگر بحث همیشگی طرفداران کامپیوتر و کنسول سر جای خودش باقی است و عادت کامپیوتربازهای ایرانی در دانلود بازی‌ها و پرداخت نکردن پول هم ممکن است انتخاب کامپیوتر را برای آن‌ها اقتصادی‌تر از آنچه هست جلوه دهد. این در حالی است که امکانات آنلاین و تجربه عموما روان‌تر بازی با کنسول در کنار قیمت به‌صرفه خود دستگاه، طرفداران بازی‌های ویدیویی را به سمت خرید کنسول هدایت می‌کند.

نظر شما چیست؟ با در نظر گرفتن این قیمت‌ها ترجیح می‌دهید کامپیوتر بخرید یا کنسولی مثل ایکس‌باکس وان ایکس؟

منبع: PCworld

telegram_ad2_1



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

۲۳ دیدگاه
  1. محمد

    ایکس باکس مدل اس، حتی از پی اس ۴ معمولی ارزونتره مضافا اینکه دارای پخش فیلم به صورت ۴ k هست در خصوص بازی هم این مسئله صدق میکنه اگر سوال یا بحثی طرفدران پی اس دارن بپرسن مطلعشون میکنم که چرا خرید بدی داشتن

  2. M.Reza

    سلام عالی بود توضیحاتتون من می خواستم بپرسم که قیمت گیم های pc و xbax one با هم برابرن چون تو بعضی از سایتا نوشتن که قیمت بازی های xbax one گرون تره این درسته؟؟؟؟؟ خواهشن جواب بدین

  3. توحید

    از نظر من که سیستم از صد تا کنسول برتره فقط مشکلش اینه که هر چند وقت یکبار باید سیستم رو ارتقا بدین.

  4. عرفان عطاری

    من که خودم شخصا طرفدار پلی استیشن هستم اما نظرم اینه کسی که می خواد اینقدر هزینه کنه برای پی سی و دلیلش هم گرون بودن بازی هاش عنوان کنه، بره یه ایکس باکس وان ایکس بخره و ما به تفاوتش رو بازی بخره براش سنگین تره. با همون پول چندتا بازی می تونه بخره که تا مدت ها سرگرمش می کنه.

  5. Reza

    یه کاپیوتر که بتونه ۴K اجرا کنه حداقل ۶ میلیون هزینه داره، این قطعاتی که شما نوشتید واسه بازی های ۴-۵ سال پیش خوبه. کنسول بهترین گزینه واسه بازیه البته بعضی بازی ها مثل دوتا یا لیگ اف لجند رو نمیشه باهاش بازی کرد

  6. حامد

    نخوندم ولی صددرصد میگم کامپیوتر.
    خودم پر و پاقرص ترین طرفداراشم ولی وقتی بازی خوبی مثل گرز و خیلی بازی های خوب دیگش رو کامپیوتر الان میاره و همینطور بازی های کامپیوتری هم داری دستشم که میشه جدا واس کامپیوتر گرفت چرا بریم سمتش؟
    مگر اینکه یک چیزی داشته باشه یا خیلی دوستش داشته باشیم و بخوایم فرق داره.
    ولی تفاوت بین ps وکامپیوتر میشه چون هم بازی های خیلی خوب بیشتری داره و هم فقط رو خودشه بالخره به نظرم کسی پولش داره کامپیوتر و ps بگیره ولی ایکس باکس اصلا دلیل خوب نمیتونم واسش پیدا کنم

  7. هادی نظری

    با تمام این توضیحات قطعا انتخاب یک گیمر مه علاقه به بازی آنلاین داره ایکس باکس وان ایکسه
    و یکی از نکاتی که بهش اشاره نشد اینه که شما میتونید با ایکس باکس وان ایکس به مدت ۵ سال تمام بازی های این پلتفرم رو بدون ارتقا سیستم اجرا کنید چرا که بازی ساز ها بازی هاشون رو ممکنه مخصوص یک پلتفرم بسازن ولی قرار نیست که مخصوص کامپیوتر ۵ سال قبل شما بسازن پس شما بعد از ۵ سال حتما باید سیستم کامپیوتر خودتون رو ارتقا بدید که خیلی هم گرون تموم میشه

  8. مصطفی

    بحث مقایسه PC و کنسول یه بحث قدیمی هست و جنگ و جدل بین طرفداران این دو پلتفرم خیلی زیاد!
    هر کدوم دلایل خودشونو دارن که درست هم میگن.
    بهترین حالتش اینه که هم PC داشته باشی و هم کنسول.
    بازیهای انحصاری کنسول رو بازی کنی و بعد شوتش کنی گوشه اتاق و بازهای مالتی پلتفرم رو با پی سی بری و بازیهای انحصاری پی سی هم که طبیعتا با همون پی سی.
    اگر بحث مالی رو محور انتخاب قرار بدیم قطعا کنسول پیروز میشه.
    با یه مبلغ مناسب یه سخت افزار مناسب در اختیارت میذاره و باهاش میتونی راحت و بی دردسر بازی کنی.
    اما اگر از نظر مالی مشکلی نداشته باشی PC یه دنیای بی انتهاست با سرعت پیشرفت بسیار زیاد.
    البته PC گیمینگ فقط بحث بازی کردنش نیست. بصورت کلی PC عشقه!
    -کیس های بزرگ و خوش ظاهر سوپر تاور با فن های خنک کننده LED دار و زیبا.
    -پردازنده های قدرتمند با رم های پرسرعت.
    -واترکولینگ. اورکلاک. ولتاژ دادن. تست پایداری و ….
    -سرعت وحشتناک SSD ها خصوصا مدلهای M.2 تو لود برنامه ها و بازیها.
    -کارتهای صدای حرفه ای ۷.۱ کاناله غیر آنبورد با اسپیکرهای حرفه ای ۷.۱ یا ۵.۱ که تجربه نابی از بازی کردن رو براتون به ارمغان میارن.
    -کنترل بسیار دقیق و عالی تو بازیهای اول شخص و استراتژیک و بسیاری از بازیهای سوم شخص با ماوس و کیبورد.
    -سرعت فریم حداقل ۶۰ فریم با V-Sync و AA و AF و سوپرسمپلینگ و کلی تنظیمات گرافیکی دیگه که تاثیر فاحشی روی بخش گرافیکی و ویژوال بازیها میذارن که این تازه حداقل و ساده ترین حالته. مانیتورهای با پشتیبانی FreeSync و G-Sync و ریفرش ریت و فریم ۱۲۰ که یه لول بالاتر هستند رو فاکتور میگیریم!
    -قابلیت ارتقاء قطعات هر جور که بخوای.
    -امکان استفاده از گسترده بی نهایتی از برنامه ها تو هر شاخه ای که فکرشو کنیم با PC

    در کل کنسول یعنی یه پلتفرم کار راه بنداز و خوش قیمت و ساده و بی دردسر و بصورت جمع بندی کژوال!
    اما PC یعنی پلتفرم گیمینگ حرفه ای و کار درست که خرج بالا و دردسرهای خاص خودشو داره اما همه شون وقتی میشینی پای یه سیستم درست حسابی و بازی میکنی و چند برابر بیشتر لذت میبری به نوعی جبران میشه.
    البته این وسط پیدا میشن افرادی که فاز اینو برمیدارن که بازی فریم ریت و گرافیک و این چیزا نیست و خود بازی و محتواشه که مهمه!!
    در جواب این دسته از عزیزان هم میشه گفت که بازیهای انحصاری کنسول ها تعدادشون انگشت شماره و تعداد بازیهایی هم که واقعا خوبن و ارزش اسم بردن دارن به تعداد انگشت های دست هم نمیرسه پس از دست دادنشون چیز خیلی مهمی هم نیست!
    اما درصد زیادی از بازیها که مالتی پلتفرم هستن رو وقتی میشه رو PC با کیفیت بهتر و فریم بهتر و صدای بهتر و گرافیک بهتر و کنترل بهتر و …. بازی کرد چرا آدم بره رو کنسول بازی کنه؟!
    بازی و محتواش همونه و ثابت … اما جزئیات و کیفیت از همه لحاظ رو پی سی بهتر.
    صد البته این چیزایی رو که گفتم فقط دوستانی درک میکنن که هم PC درست حسابی و قدرتمند دارن و هم کنسول و میتونن با دانش و اطلاع کامل این دو تا رو با هم مقایسه کنن.
    اون دوستانی که سرشونو کردن تو دنیای کنسول و فکر میکنن ویدئو گیمز فقط تو این پلتفرم خلاصه میشه قطعا در جایگاهی نیستن که صلاحیت اینو داشته باشن که بخوان اینا رو مقایسه کنن!

  9. آرش

    حتی اگه جنس سیم پاور پلتفرم ها رو هم مقایسه کنن باز هم آدمای بی منطقی هستن که بحث بازی ها رو وسط میکشن
    خواستم خدمتوشن بگم
    اول شما برو تو گوگا سرچ کن بازی های انحصاری پی سی ؛ تا دهنتون از تعجب کف کنه
    اگه بخواین بازی های انحصاری پی سی رو با ps4 مقایسه کنین پودر میشین
    تازه پی سی بازا میتونن با هزینه ی ماهیی ۱۵ دلار تمام بازی های ps3/ps4 رو در اختیار داشته باشن
    و علاوه بر اون از بازی های ارزان و تخفیفات بی نظیر استیم هم استفاده کنن

  10. بزرگی مهر

    در مورد برخی نظرات باید بگم که Xbox از موس و کیبورد پشتیبانی می کند و چون که به فروشگاه مایکروسافت وصل است می تواند برخی از برنامه های windows مثل آفیس، اسکایپ، فتو شاپ و… را در xbox استفاده کرد

  • 1
  • 2
loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X