آیا آپلود کردن عکس در اپلیکیشن روسی FaceApp امن است؟

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۲ دقیقه
اپلیکیشن FaceApp

همین ابتدای امر باید بگوییم که خیر، اپلیکیشن FaceApp بدون اجازه از شما عکس نمی‌گیرد و برای پروژه‌های شرورانه از آن‌ها استفاده نمی‌کند؛ حداقل با توجه به شواهد فعلی، اینگونه به نظر می‌رسد.

این اپلیکیشن بعد از اینکه در سال ۲۰۱۷ مورد توجه گسترده قرار گرفت و شمار کاربران فعال آن از مرز ۸۰ میلیون نفر گذشت، بار دیگر به‌لطف چالشی که سلبریتی‌ها آغاز کردند، سروصدای زیادی به راه انداخته است. در این چالش، سلبریتی‌ها و البته میلیون‌ها کاربر، با بهره‌گیری از فیلتر بالا بردن سن اپلیکیشن FaceApp چهره پیر شده خود را در شبکه‌های اجتماعی منتشر می‌کنند. این اپلیکیشن برای اعمال این فیلتر‌های جوان‌ یا پیر کردن چهره، از الگوریتم‌های هوش مصنوعی استفاده می‌کند.

اپلیکیشن FaceApp

مارک زاکربرگ

اما چند روز قبل، یک توییت منتشر شد که در آن یک توسعه‌دهنده هشدار داده که این اپلیکیشن می‌تواند بدون دریافت اجازه از کاربر، تمام عکس‌های موجود در گوشی را برای سرورهای خود ارسال کند. این فرد بعدا اعلام کرد که با انتشار این توییت می‌خواسته خطر دسترسی اپلیکیشن FaceApp به عکس‌های موجود در گوشی را اطلاع‌رسانی کند.

سپس یکی دیگر از محققان امنیت سایبری که در توییتر با نام کاربری Elliot Alderson حضور دارد، برای بررسی این اپلیکیشن، آن را دانلود کرده تا ببیند که چه اطلاعاتی را برای سرور خود ارسال می‌کند. طبق این بررسی، اپلیکیشن FaceApp تنها عکس‌هایی موردنظر کاربر را به سرور خود می‌فرستد. و این سرورها کجا هستند؟ برخلاف نظر عموم کاربران، این سرورها در روسیه قرار ندارند بلکه در آمریکا هستند. بر اساس این بررسی‌ها، این اپلیکیشن از دیتا سنترهای آمازون در آمریکا استفاده می‌کند. البته از آنجایی که مقر اصلی شرکت سازنده FaceApp در سن پترزبورگ قرار دارد، به احتمال زیاد آن‌ها به این اطلاعات دسترسی دارند.

اپلیکیشن FaceApp

چهره جوان شده تیم کوک،مدیرعامل اپل

آیا برای این رویکرد باید نگران باشیم؟ برخی می‌گویند که ترجیح می‌دهند پردازش موردنظر در گوشی آن‌ها انجام شود. اما بحث بر سر این است که کیفیت بسیار خوب این فیلترها، به پیچیدگی الگوریتم‌های هوش مصنوعی برمی‌گردد و توان پردازشی گوشی قابل مقایسه با سرورهای پیشرفته نیست.

کاربرانی که نگران دسترسی این اپلیکیشن به عکس‌های موجود در گوشی خود هستند، بهتر است که به دسترسی‌های دیگر اپلیکیشن‌های گوشی خود نگاهی بیندازند؛ زیرا به احتمال زیاد بسیاری از آن‌ها از چنین دسترسی‌ای بهره می‌برند. به همین خاطر اگر نگران این موضوع هستید، در بخش تنظیمات سیستم‌عامل گوشی، دسترسی اپلیکیشن‌ها را بررسی کنید و در صورت صلاح‌دید، این مجوز را برای آن‌ها لغو کنید یا اینکه اپلیکیشن‌های مذکور را پاک کنید.

منبع: Forbes



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

۳ دیدگاه
  1. sarrah

    زمانی که تمام دنیا میگفتن برخی اپلیکیشن های امریکایی جاسوسی است و دلایل اون هم ذکر میشد واشنگتن پست امریکا میگفت متوهم هستید و حالا جزو اولین رسانه هاست که جاسوسی Face App رو bold کرده :))

    به هر حال خواستم بگم به هیچ چیز نمیشه اطمینان کرد مخصوصا اپ و شبکه های اجتماعی امریکایی و روسی

  2. شهرام

    ‌ این یکی دو روزه همه دارن از نرم‌افزار FaceApp به صورت بی حد و حصری استفاده میکنن و عکس های مختلفی تقدیم این نرم‌افزار میکنن. نکته‌ای که هست اینه که این نرم‌افزار ساخت روسیه هست، هرچند که گفته شده از سرور های آمازون و گوگل کلاد استفاده میکنه، اما به هر حال این نرم‌افزار دسترسی ‏به فضای وب داره و عکس شما رو وارد فضای وب میکنه.
    اینطوری شما با در اختیار قرار دادن چهره های مختلف به این نرم‌افزار، اجازه بهبود به تکنیک deepfake میدین.
    و الان deepfake چیه؟ دیپ فیک یک تکنیک برای ساخت چهره های انسانی غیر حقیقیه.
    ‏هرچند این تکنولوژی هنوز اولای راهشه اما چهره هایی میسازه که اگر تخصص در این مورد نداشته باشین به هیچ وجه متوجه فیک بودن چهره نمیشین.
    از باگ های فعلی این تکنیک عدم توانایی ساخت زوایای ریز بدن و جزییات هست، فرضا لاله گوش و و خطوط دور چشم.
    اما هرچه شما عکس آپلود کنید این باگ ها رو برطرف میکنید.
    ‏خلاصه در کل دست از این تصویرگری ها بکشین و سعی کنین تفریح مفید تری پیدا کنین.
    با کمک کردن به این نرم‌افزار ها ممکنه روزی برسه که به راحتی یک فیلم فیک از شما در حال قتل کسی تهیه کنن و شما هم هیچ رقم نتونید اثبات کنید که دروغه!
    ‏شما تنها به هوش مصنوعی (AI) کمک میکنین تا وارد مراحل پیشرفته و افسار گسیخته ی خودش بشه!
    به زودی سیستم های تشخیص چهره، از جمله لاک تلفن همراه خود شما هم بی کاربرد میشن با این اوصاف
    گفته میشه روسیه با این تکنیک و ایجاد ویدیو های فیک قصد خرابکاری در انتخابات ۲۰۲۰ رو داره.
    من نگران میشم گاهی.
    ببخشید جسارتمو

    1. الهام

      درست

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X