ال نینیوی اخیر زندگی روی زمین را سختتر کرد
طبق هشدار آژانسهای امداد در سراسر جهان، وقوع پدیدهی ال نینیو (El Nino) موجب تشدید گرسنگی و بیماری در تمام نقاط زمین شده و جان میلیونها نفر را به خطر انداخته است. النینوی اخیر بدترین مورد در نوع خود بوده که تا به امروز روی زمین رخ داده، به طوری که ۲۰۱۵ را تبدیل به گرمترین سال کرده است.
ال نینیو دمای کرهی زمین را افزایش و الگوهای آبوهوایی را تغییر میدهد.
النینوی اخیر بدترین مورد در نوع خود بوده که تا به امروز روی زمین رخ داده، به طوری که ۲۰۱۵ را تبدیل به گرمترین سال کرده است.
در پی این پدیدهی آبوهوایی، برخی نقاط زمین دچار خشکسالی شدید شده و نقاط دیگر در معرض سیل فراوان قرار دارد.
از مناطقی که بیش از همه بر اثر ال نینیو آسیب خواهد دید، یکی منطقهی کاراییب در آمریکای مرکزی (که پیشبینی سیل برای آن میشود) و جنوبی است و دوم، نواحی مختلف آفریقا که پیشبینی میشود در بهمن ماه با کمبود شدید مواد غذایی مواجه خواهند شد.
در گواتمالا، ال سالوادور، هندوراس و نیکاراگوئه زندگی دو میلیون نفر تحت تاثیر ال نینیوی اخیر مختل شده است.
حالا بارندگی در کشورهای منطقهی استوایی به میزان ۲۰ تا ۳۰ درصد کاهش یافته، اندونزی دچار خشکسالی شدید شده؛ بارندگیهای موسمی ناحیهی هندوستان هم ۱۵ درصد کمتر از حد نرمال شده است. پیشبینی میشود که استرالیا و برزیل هم به زودی با کمبود بارندگی مواجه شوند.
علاوه بر سیل و خشکسالی، اثرات جانبی ال نینیو هم جای بحث دارد.
حدود ۳۱ میلیون نفر از ساکنین آفریقا بعد از سیل، در شرایط کاملا ناامنی به سر میبرند که یک سوم اینها در اتیوپی هستند. ۱۰.۲ میلیون نفر از سکنهی این کشور در سال گذشته مشمول کمکهای بشردوستانهی سازنامهای بینالمللی بودند.
ال نینیو چیست؟
ال نینیو (El Nino) یک پدیدهی آبوهوایی است که به طور طبیعی رخ میدهد. در واقع هر دو تا هفت سال، یکبار آبهای گرم موجود در مرکز اقیانوس اطلس به سمت شرق (آمریکای شمالی و جنوبی) حرکت میکند که این پدیده ال نینیو گفته میشود؛ ال نینیو معمولا در زمستان رخ میدهد و اثرات آن در بهار آینده احساس میشود (گاهی تا ۱۲ ماه هم شاهد اثرات این پدیده بودهایم).
در پی این پدیدهی آبوهوایی، برخی نقاط زمین دچار خشکسالی شدید شده و نقاط دیگر در معرض سیل فراوان قرار دارد.
پدیدهی ال نینیو که در لغت به معنای «پسر کوچک» است، اولین بار در قرن هفدهم میلادی توسط ماهیگیران سواحل آمریکای جنوبی شناسایی شد. آنها متوجه وجود غیرطبیعی آبهای گرم در بخشهایی از اقیانوس اطلس شدند.
شدت ال نینیویی که اخیرا رخ داده، از سال ۱۹۹۸ تا کنون بیسابقه بوده و انتظار میرود که دمای سطح آبهای مناطق استوایی اقیانوس اطلس تا دو درجه افزایش پیدا کند.
در پی این اتفاق دپارتمان توسعهی بینالملل انگلستان (DfID) اعلام کرده که در حال تدارک کمک برای ۲.۶ میلیون انسان و ۱۲۰ هزار کودک دچار سو تغذیه است و از دی ماه ۸ میلیون نفر را از لحاظ مالی و تغذیهای پشتیبانی خواهد کرد.
چنین اقداماتی علاوه بر جنبهی انساندوستانه و زنده نگه داشتن افراد، باعث میشود که ساکنین کشورهای آسیبدیده برای تامین غذا مجبور به مهاجرت نشوند. در حال حاضر با بحران مهاجرت از سودان، سوریه و یمن روبهرو هستیم و دنیا ظرفیت بدتر شدن این اوضاع را ندارد.
با سلام و خسته نباشسد فراوان
ببخشید هوای گرم وسط اقیانوس اطلس اگر بره سمت شرق میره به سمت قاره ی آفریقا نه آمریکا
اگر بره به سمت غرب میره به سمت آمریکای شمالی و جنوبی
اروپایی ها پیش بینی کردند زمستان امسال سردترین زمستان در ۳۰ سال اخیر خواهد بود.