آمپلیفایر ۱۰۰ دلاری، هدفون ۱۵۰۰ دلاری!
کامپیوترهای Raspberry Pi از جمله کامپیوترهای بسیار ارزان قیمت و کارآمد بازار هستند که در زمینههای مختلف از آنها استفاده میشود. از این کامپیوترها میتوان در ساخت رباتها، دستگاههای آرکید و وسیلههای دیگر استفاده کرد.
آمپلیفایر لامپ خلا 503HTA تا شهریور ماه امسال با قیمت ۹۹ دلار برای کامپیوترهای Raspberry Pi عرضه میشود.
بهتازگی میتوان هدستهای ۱۵۰۰ دلاری را هم به این کامپیوتر متصل کرد و با آنها آهنگ گوش داد. یک آمپلیفایر لامپ خلا برای این کامپیوتر طراحی شده که 503HTA نام دارد و روی مدل Raspberry Pi 3 هم کار میکند. کاربران با این آمپلیفایر میتوانند از هدفونهای استریو با فرکانس پاسخگویی ۳۰ تا ۳۰۰ اهم استفاده کنند.
پروژهی ساخت دستگاه 503HTA فعلا روی سایت Kickstarter قرار گرفته و توانسته سرمایهی ۲۰ هزار دلاری به دست بیاورد. تمام هزینهی ساخت این وسیله در مدت ۳ روز تامین شد. نمونههای آزمایشی این آمپلیفایر ساخته شدهاند و مدلهای نهایی هم تا شهریور ماه راهی بازار میشوند. این محصول با قیمت ۹۹ دلار در اختیار کاربران قرار میگیرد. عرضه شدن چنین محصولاتی برای کامپیوترهای Raspberry Pi ارزش آنها را بیشتر از قبل میکند.
منبع: The Verge
جایگزین لامپ در دنیای امروز، ترانزیستور هست. که ابعاد و قیمت بسیار کمتری نسبت به لامپ داره و سالها عمر میکنه. من آهنگساز و نوازنده هستم و استودیو دارم. یک مدل میکروفون از بهترین کمپانی ساخت میکروفون یعنی Neumann داشتم که یک پری آمپلیفایر لامپی داشت. بعد از روشن کردن باید چند دقیقه صبر میکردم تا لامپ و المنتِ داخلش گرم بشه. صدا رو بسیار بسیار گرمتر و تمیزتر پری آمپلیفایر جدیدم از کمپانی مطرح Rme رکورد میکرد. در واقع وقتی صدای خواننده یا ساز رو ضبط میکردم در شکلِ موجهای رکورد شده میدیدم که قلهی موج نرم و گرد هست. ولی در نسخههای ترانزیستوری این موجها تیز بودند. اما خب هر یک سال یکبار باید دو عدد لامپی که داخلش بود رو تعویض میکردم. اولن هزینه تعویض بسیار زیاد بود. دومن اون مدل لامپی که میخواستم ساخت USA و بسیار نایاب بود در ایران. خلاصه میکروفون رو دادم به یکی از اقوام ساکنِ اروپا که برای مسافرت آمده بود و در سایت ایبی فروخت برام. پری آمپلیفایر Rme هم بعد از پنج سال کار کشیدنِ هر روزه ازش، هنوز مثل روز اول کار میکنه. در واقع آمپلیفایر و پری آمپلیفایرهای ترانزیستوری و IC دار اگر از یک کمپانی معتبر باشند، اختلافِ اونها با مدل لامپی بسیار ناچیز هست و حتی گوش انسان متوجه اختلاف نمیشه! این دوست عزیزمون در کامنت اول هم احتمالن مدل لامپی رو با یک آمپلیفایر معمولی مقایسه کرده. این مخترع عزیز هم که این آمپلیفایر نوستالژیک و لامپی رو روی رزبریپای پیاده کرده احتمالن خاطرات خوبی از این مدل آمپلیفایر داشته و در واقع یک حرکت سمبلیک و نمادین رو انجام داده تا ادای دینی به این ورژن از آمپلیفایرهای قدیمی و باکیفیت کرده باشه. وگرنه همه میدونیم که اگر قرار بود از آمپلیفایر ترانزیستوری برای این پروژه استفاده کنه، ابعاد بورد مورد نظر ده تا بیست برابر کمتر از این میشد.
وقتی یه اهنگ رو روی دو امپ که یکیش لامپی و اونیکی ترانزیستور باشه پخش کنی اونوقت میفهمی لامپ چیه.. فرکانسهای که لامپ میتونه پخش کنه که ترانزیستور نمیتونه برا همین اهنگ رو با ریزه کاری های بیشتر میشنوی و بهتر درک میکنی.. امتحان کردم که میگم.. یه فیلمی توی گوشیم بود که یه بنده خدا راه میرفت و حرف میزد من بارها رو امپ و دسگاه های روز مره خودمون اون فیلم رو دیدم هیچ وقت متوجه صدای لباس هاش نشدم که بهم مالیده میشن صدا میدن یا صدای پاش اما وقتی روی امپ لامپی پلی شده انقدر واضح بود این صدا ها که انگار کنار گوشم بود.. خب میدونی این توی موسیقی چقدر میتونه امتیاز مثبتی باشه که تمام فرکانس هارو دقیق پخش کنه
استفاده از لامپ خلا به جای ترانزیستور در این امپلی فایر چه حسنی در کیفیت صدا داره که باعث بزرگتر شدن ابعاد امپلی فایر وکامپیوتر گردیده ؟
لامپ ها توانایی پخش هارمونیک های صدا را دارن و از این رو صدایی که پخش می شه متفاوته .این باعث می شه در هدفون صدای ۳ بعدی باشه … تمرکز روی جزییات …و موارد دیگه .