راهنمای سادهی دیافراگم، سرعت شاتر و حساسیت در عکاسی دیجیتال
اگر جزو عکاسان تازهکار باشید در اختیار داشتن یک راهنمای ساده برای آموزش نوردهی در عکاسی میتواند کمک کند تاثیر تنظیمات مختلف دوربین DSLR خود را بهراحتی درک کنید. هرچند این چارت تنظیم مثلث نوردهی مفید که توسط «دنیل پترز» (Daniel Peters) در «فوتوبلاگ هامبورگ» (Fotoblog Hamburg) منتشر شده هیچ توضیحی در مورد فیزیک نور در عکاسی نمیدهد، ولی دقیقا اتفاقی را که هنگام وررفتن با تنظیمات دوربین عکاسی دیجیتال خواهد افتاد به شما نشان میدهد.
سه تنظیمی که در این جدول آمده بخشهایی از یک مجموعه هستند که عکاسان به آن مثلث نوردهی میگویند. در تنظیم مثلث نوردهی ISO معرف میزان حساسیت حسگر دوربین دیجیتال به نور است. هرچه حساسیت پایینتر باشد به میزان نوردهی بیشتری برای ثبت تصویر نیاز خواهد بود و تصویر حاصل نرمتر خواهد شد. از سوی دیگر هرچه حساسیت حسگر بالاتر باشد با میزان نوردهی کمتری میتوانید به عکاسی بپردازید، ولی تصویر حاصل خشنتر شده و دارای نویز بیشتری خواهد بود.
دیافراگم ساختاری در لنز دوربین شماست که بسیار شبیه مردمک چشم کار میکند. دیافراگم با بازتر و بستهتر شدن میزان نور عبوری از لنز را تعیین میکند و همچنین بر عمق میدان تاثیر میگذارد. عمق میدان تعداد سوژههای مختلفی (با فواصل متفاوت) را که میتوانند بهطور همزمان در حالت فوکوس (واضح) باشند تعیین میکند.
آخرین مبحث در آموزش نوردهی در عکاسی سرعت شاتر است که میزان زمان نوردهی یا همان مدتزمان بازماندن شاتر هنگام عکسبرداری را تعیین میکند. بازماندن طولانیتر شاتر اجازهی عبور نور بیشتری را میدهد ولی همچنین میتواند در صورت متحرک بودن سوژه موجب محو شدن آن در عکس شود.
منبع: BoredPanda
مختصر و مفید، خیلی خوب بود
مطلبتون مفید بود.ممنون
عالی بود مرسی
“هرچه حساسیت پایینتر باشد به میزان نوردهی بیشتری برای ثبت تصویر نیاز خواهد”
با توجه به جمله بالا ای کاش توی عکس ISO هم از بالا به پایین مرتب میکردین.
مرسی. عالی بود. لطفا بازهم از این مدل اموزش ها معرفی کنید.