چرا گوشی پیکسل ۴ ارزش خرید بالایی ندارد؟

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۶ دقیقه
پیکسل 4

جدیدترین گوشی‌‌های پرچم‌داری که هنوز فروش آن‌ها نیز رسما آغاز نشده، پیکسل ۴ و برادر بزرگ‌تر آن یعنی پیکسل 4XL هستند. حال تصمیم گرفتیم با بررسی ویژگی‌های این گوشی به این پرسش پاسخ دهیم که آیا گوگل توانسته گوشی هوشمندی تولید کند که ارزش خرید بالایی داشته باشد؟

طبق آن‌چه که در رویداد معرفی گوشی‌های جدید گوگل شاهد بودیم، می‌توان پاسخ صریحی به این پرسش داد و آن هم این خواهد بود، خیر! نه پیکسل ۴ و نه پیکسل 4XL در قبال آنچه که ارائه می‌دهند ارزش خرید بالایی ندارند و شاید بتوان آن‌ها را در دسته بدترین گوشی‌ها از این حیث دسته‌بندی کرد.

با این قیمت، مسلما گزینه‌های بهتری نسبت به این گوشی‌ها وجود دارند که می‌توانند حتی با قیمت پایین‌تر نیاز کاربران را برطرف سازند. بنابراین به نظر می‌رسد گوگل در مسیر فروش دو گوشی خود با مشکل مواجه شود.

بیشتر بخوانید: با برترین ویژگی‌های دوربین پیکسل ۴ آشنا شوید

مشکل پیکسل ۴ چیست؟

باتری

سال‌ها گذشته و تقریبا به همگان ثابت شده که هرچه پردازنده بهینه باشد، اما باز هم در گوشی‌های مبتنی بر اندروید، مقدار میلی‌آمپر بر ساعت (حجم باتری) است که حرف اول را در تعیین کیفیت باتری گوشی می‌زند.

نمی‌توان ضعف باتری را به بهانه برنامه‌های بهینه و یا سخت‌افزار بروز پوشاند و عبارت «باتری ضعیف» دقیقا آن چیزی است که با باتری پیکسل ۴ معنا می‌گیرد. کمتر از سه ماه دیگر وارد سال ۲۰۲۰ می‌شویم و تقریبا همه شرکت‌های بزرگ تولید کننده گوشی‌های هوشمند سعی بر این دارند که باتری‌های خود را با ظرفیتی بالغ بر ۳۰۰۰ میلی‌آمپر ساعت تولید کنند.

حتی اپل که تا چند سال پیش به خاطر باتری ضعیف عمدتا سوژه کاربران می‌شد، امسال با آیفون ۱۱ پرو مکس رکورد خوبی را از خود به جای گذاشت و باتری ۳۹۶۹ میلی‌آمپر ساعتی آن با عملکرد خیره‌کننده توانست پرچم‌داران بنامی را شکست دهد.

اما در یک اقدام عجیب، گوگل باتری گوشی‌های خود را به زیر ۳۰۰۰ رساند؛ به عبارتی دقیق‌تر، ۲۸۰۰ میلی‌آمپر ساعت! مشخص نشده چرا گوگل دست به چنین کاری زده اما بعید به نظر می‌رسد حتی بتوان حداکثر یک روز هم روی باتری این گوشی حساب باز کرد!

جالب اینجاست کاربران گوشی پیکسل ۳ نیز کم و بیش با مشکل باتری دست و پنجه نرم می‌کردند اما اینکه چرا گوگل اقدام به بهبود وضعیت آن نکرده در هاله‌ای از ابهام قرار دارد. به پر مصرفی اندروید، نمایشگر ۹۰ هرتزی و سیستم رادار گوگل را که حتی در هنگامی که نمایشگر خاموش هست نیز فعال می‌ماند اضافه کنید تا عمق فاجعه در مورد باتری پیکسل‌های جدید برایتان مشخص شود.

بیشتر بخوانید: از چه زمانی گوگل هم مثل اپل خساست به خرج می‌دهد؟

۶۴ گیگابایت حافظه داخلی با قیمت ۸۰۰ دلار!

بزرگ‌ترین مشکل بعد از باتری به این قسمت برمی‌گردد! گوگل در مراسم معارفه پیکسل‌های جدید شاید نیمی از وقت را به صحبت در مورد دوربین با کیفیت و خارق‌العاده آن گذراند. اما آیا ۶۴ گیگابایت حافظه داخلی می‌تواند پاسخ‌گوی عکس‌ها و فیلم‌های ثبت شده توسط چنین دوربینی باشد؟!

علاوه‌بر کمبود فضای خالی، گوگل قابلیت پشتیبان‌گیری از عکس‌ها با کیفیت اورجینال را از برنامه Google Photos حذف کرد! در سال ۲۰۱۹ تخصیص ۶۴ گیگابایت حافظه داخلی به یک گوشی ۸۰۰ دلاری با چنین دوربین قدرتمندی به هیچ عنوان توجیه‌پذیر نخواهد بود. گوگل با معرفی پیکسل‌ها یک قدم رو به جلو برداشت، اما در عین حال دو قدم نیز عقب‌گرد داشته است.

عدم بهره‌مندی از دوربین فوق عریض

برای مقابله با گوشی‌های جدید سامسونگ و اپل، گوگل باید حداقل از سه دوربین در گوشی خود استفاده می‌کرد. گوگل در مراسم معارفه به این نکته اعتراف کرد که کاربران دوربین فوق عریض را بیشتر دوست دارند اما تله‌فوتو کاربردی‌تر است! در واقع این شرکت فراموش کرد این مردم هستند که تشخیص می‌دهند چه چیزی بیشتر به کارشان می‌آید.

قابلیت بزرگ‌نمایی و عکاسی پرتره گوگل حتی با آن یک دوربین در گوشی‌های پیکسل ۳ و پیکسل‌ 3a هم بسیار خوب بود و افزودن یک دوربین تله‌فوتو به جای دوربین فوق عریض به نظر انتخاب عاقلانه‌ای نمی‌آمد. منظور این نیست که گوگل نباید از دوربین تله‌فوتو استفاده می‌کرد؛ در واقع اگر قرار بود بین این دوربین و دوربین فوق عریض یک کدام انتخاب شود، بهتر بود فوق عریض به کار گرفته می‌شد. چون دو قابلیت یاد شده در گوشی‌های سری قبل نیز بسیار خوب و کارآمد بودند.

سال بعد قطعا شرکت‌های دیگر در زمینه عکاسی پیشرفت زیادی را خواهند داشت. بنابراین گوگل باید از همین حالا خساست را کنار گذاشته و برای رقابت و البته موفقیت، از هیچ اقدامی فروگذار نکند.

نبود دانگل یا هندزفری بلوتوثی در جعبه

پیکسل 4

جایی که اپل تصمیم گرفت دست و دل باز باشد و سامسونگ یک هندزفری USB-C در جعبه نوت ۱۰ گذاشت، گوگل تصمیم گرفت پیکسل‌ها را بدون جک هدفون، بدون دانگل تبدیل و حتی بدون هندزفری بلوتوثی روانه بازار کند! این در حالی است که خود گوگل شرکت سازنده ایرباد است که اخیرا از آن رونمایی کرد.

مسلما گوگل خواسته با فروش جداگانه این محصولات سود بیشتری کسب کند، اما حتی هندزفری معمولی با پشتیبانی از درگاه USB-C نیز می‌توانست رضایت بخش باشد. هرچه باشد، کاربر قرار است بیش از ۸۰۰ دلار برای این گوشی‌ها هزینه کند و نبود یک هندزفری ساده واقعا توی ذوق می‌زند!

بیشتر بخوانید: برنامه ضبط صدای پیکسل ۴ بدون نیاز به اینترنت گفتار را به متن تبدیل می‌کند!

قیمت بسیار بالا

پیکسل ۴ گوشی بسیار خوبی است. دوربین و نمایشگر بسیار با کیفیتی دارد. از نظر بروزرسانی نرم‌افزاری خیال کاربران آن تا مدت‌های زیادی راحت است. قابلیت‌های ریز و درشت بسیار زیادی نیز در آن وجود دارند که آن را به یک گوشی بسیار کاربردی تبدیل کرده‌اند.

اما شروع قیمت از ۸۰۰ دلار برای گوشی با ۶ گیگابایت رم و ۶۴ گیگابایت حافظه‌ داخلی بیشتر حس یک گوشی میان‌رده را به کاربر القا می‌کند تا یک بالارده فوق‌العاده! حتی اگر بخواهید حافظه را ۶۴ گیگابایت دیگر افزایش دهید، باید ۱۰۰ دلار بیشتر بپردازید! با وجود گوشی گلکسی اس ۱۰ و یا حتی اس 10e با قابلیت‌های بیشتر و قیمتی نزدیک به پیکسل ۴، چطور ممکن است گوگل بتواند کاربر را به خاطر یک سری قابلیت نه چندان ضروری، به خرید گوشی‌های جدید خود ترغیب کند؟

گذشته از نماینده‌های سامسونگ با قیمتی معادل پیکسل ۴، وان پلاس 7T را نیز باید به گزینه‌های خود اضافه کنیم که با قیمت تنها ۶۰۰ دلار، واقعا ارزش خرید بالایی دارد. اگر تمایلی به خرید گوشی‌های اندروید هم ندارید، می‌توانید با پرداخت ۷۵۰ دلار، آیفون ۱۱ نسخه ۱۲۸ گیگابایتی را خریداری کنید.

هدف گوگل چیست؟

پیکسل 4

بیشتر بخوانید: نگاهی به سیستم رادار پیکسل ۴؛ ویژگی‌های فعلی و پتانسیل‌های آن

با نگاهی به تمام این مسائل و مشکلات، سوالی که پیش می‌آید این است؛ آیا گوگل می‌خواهد به یکی از قطب‌های قدرتمند فروش گوشی‌های هوشمند تبدیل شود؟ این شرکت از زمان معرفی پیکسل ۲ تا کنون در چند بخش بسیار با اهمیت، از باقی شرکت‌ها عقب‌تر بوده. تنها در زمینه دوربین بوده که بعد گذشت مدت طولانی بعد معرفی پیکسل ۳، همچنان در مقایسه‌ها این گوشی بسیار قدرتمند ظاهر می‌شود و پا به پای گوشی‌ها با سه دوربین پیش می‌رود.

در اکثر زمینه‌ها گویی گوگل سعی می‌کند همانند اپل رفتار کند. برای مثال حذف جک هدفون در پیکسل ۲، شباهت زیاد اندروید استوک به iOS در حالی که در ابتدا این چنین نبود، استفاده از قابلیت تشخیص چهره سه‌بعدی و … . ظاهرا گوگل می‌خواهد یک اپل دیگر باشد. اما اینبار در بین گوشی‌های اندرویدی! ولی دلایل خوبی وجود دارد که پیش‌بینی کنیم این شرکت هرگز به چنین جایگاهی نخواهد رسید. مهم‌ترین دلیل این است که این شرکت عمدتا یک شرکت سازنده سخت‌افزار نیست و نخواهد بود.

سخت‌افزار برای گوگل در اولویت قرار ندارد و تنها به عنوان بخشی از منبع درآمد به آن نگاه می‌شود. گوگل در طراحی و توسعه محصولات و قابلیت‌های جدید بسیار خوب عمل می‌کند اما ظاهرا بهبود این محصولات و قابلیت‌ها در طول زمان برای آن‌ها بسیار سخت است. تا اینجای کار هم این شرکت محصولات بسیاری را در طول زمان فدای سیاست اشتباه خود کرده.

نظر شما در رابطه با پیکسل ۴ و برادر بزرگ‌تر آن چیست؟ آیا مسائل و مشکلاتی از این دست می‌توانند در تصمیم‌گیری نهایی کاربران برای خرید این گوشی شک و تردید ایجاد کنند؟

بیشتر بخوانید: پیکسل ۴ در برابر پیکسل ۳؛ مروری بر مهم‌ترین تفاوت‌ها

منبع: phonearena



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

۵ دیدگاه
  1. مستر ویسر

    باطریش طوریه که حتما یه پاوربانک باید همراهش باشه با حافظش هم میشه کنار اومد و فایلها رو به یک فلش انتقال داد و اینکه گوگل فضای ذخیره ابری در اخیار کاربر قرار میده البته به اینترنت پرسرعت برای اپلود نیازه بخاطر همین کارت حافظه حذف شده

  2. اسغرزاده

    با وجودی که متن مرجع داره و ترجمه است اما احتمالا خودتون رویداد رو کامل تماشا نکردید و الا بخش هایی اش رو حذف می کردید. متن/تحلیل حاضر برای کسی که رویداد رو تماشا کرده خنده داره.
    در ضمن، فاصله خطوط از هم وقت نوشتن کامنت ایراد داره.

  3. shahabmp

    گوگل دقیقا داره از سیاست های اپل کپی برداری میکنه!!! ولی به چیزی که به شکل مسخره و عجیبی اصلا توجه نکرده اینه که اکوسیستم محصولات اپل مناسب اینجور مانور ها هست ولی اندروید…!!!!! اکوسیستم اندروید با این سیاست جواب نمیده، بلکه با این سیاست جواب میده: specs!!! و جالبه بر عکس بقیه شرکت های مطرح اندرویدی خود گوگل که صاحب اکوسیستم اینو نفهمیده!!!!

  4. شاهرخ

    هشتصد دلار برا ما ایرانی برابره با یه سال پس انداز و اصلا شوخی نداره پولمونو بدیم بابت اینکه ببینیم گوگل پیکسل چ شکلیه!؟ شیاومی بهترین کیفیت رو با کمتر از ششصد دلار میده خیلی بهتره از پیکسله

  5. saeid_biologist

    یکی از دلایل فروش اپل افرادی هستند که تعصب شدیدی به آیفون دارند. حتی اگه بدونند گوشی‌های بهتری هم هست بازم آیفون میخرند. ولی گوگل اینجور طرفدارانی نداره و نمیتونه با شعار آیفون اندرویدی فروش زیادی داشته باشه‌

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X